Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

In Picardië zijn vele vakantiewoningen te vinden. Sommige van deze huizen liggen in een grote stad, maar er zijn ook veel vakantiehuizen Picardië die in kleine dorpen of een natuurgebied liggen. Neem een kijkje in ons aanbod vakantiehuizen Picardië en zoek een vakantiewoning die bij jou past.

Lees meer

Vakantiehuis in Nord/Pas de Calais/Picardië - Frankrijk huren

Picardië is een streek die in het noorden van Frankrijk ligt. Omdat de streek helemaal in het noorden van het land ligt, is het Franse gebied eenvoudig te bereiken vanuit Nederland. Veel mensen die naar Fran krijk op vakantie willen en niet te ver willen reizen om in Zuid-Frankrijk terecht te komen, bezoeken de regio Picardië voor een ontspannen vakantie.

Aan de noordwestkust van Frankrijk, op nog geen vier uur rijden van Nederland, ligt de regio Picardië. Een vrij onbekende streek in het bekken ten noorden van Parijs, waar toch heel veel te zien en te beleven valt. Huur met zijn twee of gezellig met de gehele familie. Een vakantiehuis in Picardiëen trek er op uit om de deze schitterende regio te ontdekken.

Prachtige kastelen, burchten, kathedralen en een overweldigende natuur, en zeker mensen die interesse hebben in recente geschiedenis zullen een bezoek aan Picardië zeker waarderen. Wijnliefhebbers komen in Picardië ook aan hun trekken: het zuidelijkste deel van deze streek, Chateau-Thierry, maakt deel uit van de Champagne en neemt ruim 10% van de productie van deze heerlijke drank voor zijn rekening. Deze fantastische regio kunt u dan ook het beste ontdekken vanuit uw eigen vakantiehuisje in de Picardië

Streek
Bijzonder aan deze streek is de verscheidenheid aan landschappen. U vindt hier groene, glooiende heuvels, bosland en vruchtbare valleien, maar ook steile kliffen, uitgestrekte duinen en prachtige zand- en keistranden. De regio bestaat uit de departementen Aisne, Oise en Somme. Bekende steden zijn Lille, Amiens, Chantilly en Compiègne. Er zijn verschillende reservaten die natuurliefhebbers zullen bekoren, maar er is ook meer dan genoeg te zien voor mensen die interesse hebben in cultuur of historische bouwwerken.

Klimaat Picardië

Het klimaat van Picardië is niet veel anders dan in de Benelux en wordt vooral beïnvloed door de zee. Mede hierdoor kan het weer dan ook snel omslaan. ’s Zomers ligt de temperatuur rond de 21 graden, in de winter is een graad of 6 normaal.

Het voordeel van dit gematigde klimaat is dat het landschap het hele jaar door groen en uitnodigend blijft, de groenteteelt welig tiert en men dus volop kan smullen van fantastische streekproducten.

Steden Picardië

Amiens
In de hoofdstad Amiens staat de grootste Gotische kathedraal van Europa, de Notre Dame, die als voorbeeld heeft gediend voor kerken in Frankrijk, Nederland, en zelfs in New York. Ook interessant: de bijzondere “Hortillonages”, ruim 300 hectare moerassig gebied aan de rand van de stad waar al eeuwenlang de groenten voor Amiens en omgeving worden geteeld op eilandjes die van elkaar gescheiden zijn door kilometers vaarten en beekjes. Veel van deze eilanden zijn alleen met een boot te bereiken.

Picardië biedt nog veel meer historische bouwwerken. Zo kunt u prachtige kastelen bezoeken in Pierrefonds, Coucy, Chantilly, Bagatelle en Compiègne, of genieten van de indrukwekkende Saint Wulfran kerk in Abbeville.

Bezoek ook de kathedralen van Beauvais, Senlis, Laon en Noyon, of Coucy-le-Chateau, een enorm middeleeuws fort. De forten in Cambrai en Rambures, het 17e-eeuwse Arras en de abdij van St. Riquier zijn eveneens zeer de moeite waard en prima te bezoeken vanuit één van de vele vakantiewoningen die Picardië rijk is

Voor kunstliefhebbers biedt deze streek diverse musea. Een van de meest bijzondere is waarschijnlijk wel de “Caverne du Dragon”, een grot die in de Eerste wereldoorlog als kazerne diende en nu is ingericht als oorlogsmuseum.

Reistips Picardië

In de Baie de Somme bevindt zich het bijzondere vogelreservaat le Marquenterre.

Voor moderne kunst kunt u terecht in Villeneuve-d’Ascq en Duinkerken, of in het Matisse-museum in Le Cateau. In het Musée des Beaux Arts in Lille vindt u een enorme collectie oude meesters. En ook het historische centrum “Vieux Lille” met winkels, cafés en restaurants, het oude beursgebouw in barokke stijl en de opera zijn goede redenen om deze stad te bezoeken.

De onderwaterwereld kunt u bekijken in het grootste zeeaquariumcomplex van Europa, Nausicaa in Boulogne-sur-Mer.

Zeer de moeite waard is het volgen van de “Chemin des Dames” - een bijzondere route met tal van oorlogsbegraafplaatsen en monumenten uit WO I.

Het stadje Beauvais heeft twee musea – één geheel gewijd aan wandtapijten, de Galerie Nationale de la Tapisserie, en het Musée Départemental de l'Oise, een streekmuseum met een zeer uiteenlopende collectie.

De burcht ‘Château Fort de Guise’ in het dorp Guise is bijzonder vanwege een uitgestrekt stelsel van onderaardse gangen en ruimtes, waar duizenden soldaten hun heil zochten in tijden van belegering.

In S-Quentin treft u fraaie gebouwen, zoals het stadhuis met klokkenspel en een grote kloosterkerk. U vindt hier ook het Musée Antoine-Lécuyer, met bijzondere collecties porselein, ivoor, wandtapijten en pasteltekeningen

In Senlis bevindt zich de best bewaarde Romeinse arena, maar ook een prachtig koninklijk kasteel en een kathedraal met een toren van 78 meter hoog.

Ten noorden van St-Quentin ligt de 5670 meter lange tunnel van Riqueval, de langste scheepvaarttunnel van Frankrijk, aangelegd op bevel van Napoleon. Sinds 1906 worden schepen hier met een elektrisch aangedreven ketting, de zogeheten ‘toueur’, tweemaal daags doorheen gesleept.

Vergeet de Jardins de Valloires niet, schitterende abdijtuinen met een collectie van 5000 soorten - ontworpen om het publiek kennis te laten maken met de rijkdom van het plantenrijk.

En ten slotte, voor liefhebbers van de hengelsport: in de streek Omois vindt u prachtige riviertjes zoals de Dolloir en de Surmelin, waar naar hartenlust op forel gevist kan worden.