Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Wil jij een vakantiehuis reserveren in de regio Champagne-Ardennen? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Champagne-Ardennen op deze pagina en boek jouw favoriete woning.

Lees meer

Alle plaatsen in Champagne Ardennen

Vakantiehuis in Champagne Ardennen - Frankrijk huren

Champagne-Ardennen of Champagne-Ardenne is een regio in het noorden van Frankrijk. De regio grenst aan de regio’s Picardië, Bour gondië en Lotharingen en ligt bovendien aan de grens van België. De grootste stad van de regio is de stad Reims, maar de hoofdstad is officieel de stad Châlons-en-Champagne. Sinds de herindeling van 1 januari 2016, maakt de regio deel uit van de regio Alsace-Champagne-Ardenne-Lorraine.

Wie naar Champagne-Ardennen op vakantie gaat, kan diverse grote steden bezoeken. Denk hierbij aan de hoofdstad van de regio, maar ook aan de grote stad Reims. In Reims vind je onder andere de Basilique Saint-Remi, maar ook de Kathedraal Notre-Dame. Ben je een groot liefhebbers van alles wat met auto’s te maken heeft, dan kun je hier het Automuseum bezoeken.

De Champagne Ardennes is een fascinerende streek met een rijk aanbod aan interessante bezienswaardigheden, een prachtige landschap en de fantastische keuken maken het een streek die voor ieder wat wils biedt. De vakantiehuizen in de Champagne Ardennen liggen in heuvelachtige gebieden met meren en bossen. De Champagne-Ardennes streek is een dunbevolkt gebied, waar rust en de majestueuze rivieren de Maas en de Semoy als kleine beekjes door het berglandschap stromen.

Hier vindt u ook nog dorpjes waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan, maar ook interessante steden als Verdun of Sedan. Bovendien kunt u hier genieten van de lokale gastronomie, in gezellige restaurantjes. Kortom de Champagne Ardennes regio is de regio voor al u eventjes een weekendje willen genieten van de rust, de natuur en gastvrijheid! Uw vakantiehuisje in de Champagne Ardennen maakt dat u de drukte van het dagelijkse leven even vergeet!

Streek
De streek Champagne-Ardennes, iets ten oosten van Parijs, is een afwisselend, heuvelachtig gebied met uitgestrekte bossen en grote meren, valleien en rotsformaties. Het is ook een waterrijk gebied, waar de rivier de Maas dwars doorheen stroomt.
In totaal bestaat de regio uit de volgende vier departementen: Ardennes, Aube, Marne en Haute-Marne.

Ook de natuur is in deze streek zeer de moeite waard. Het Lac du Der Chantecoq, het grootste kunstmatig aangelegde meer van Europa is zeer geliefd bij watersporters omdat men er kan zeilen, surfen, vissen, roeien, waterskiën enzovoort. Ook de 4 meren in de omgeving van Langres, de meren van Vingeanne, Charmes, de Mouche en de Liez zijn behoorlijke trekpleisters in de zomer.

Steden Champagne Ardennen

Ardennes
De Franse Ardennen grenzen in het noorden aan België; Charleville-Mézières is de departementshoofdstad van de Ardennes. Bezoek hier vooral de Place Ducale en de basiliek Notre-Dame de l'Esperance .

Aube
De departementshoofdstad van Aube is de prachtige plaats Troyes, met maar liefst zes schitterende kerken (vooral de kathedraal Saint Pierre et Saint Paul is zeer indrukwekkend) en een enorm aantal andere historische bouwwerken. In deze streek werden ook bijzonder mooie gebrandschilderd glas gemaakt – u zult dan ook in vrijwel alle kerken prachtige glas-in-loodramen aantreffen.

Marne ligt in het centrum van de Champagnestreek, met niet minder dan 30.000 hectare wijngaarden. Vrijwel alle echt wereldberoemde champagnehuizen bevinden zich tussen Epernay, Reims en Châlons sur Marne, ook wel bekend als de Gouden Driehoek. Jaarlijks worden in deze streek ruim 250 miljoen flessen geproduceerd. Als u een bezoek brengt aan deze regio is de Route Touristique du Champagne een echte aanrader. In Epernay kunt u zien hoe miljoenen champagneflessen in onderaardse kelders opgeslagen liggen. De caves zijn in de kalkrotsen uitgehakt en hebben een lengte van meer dan 100 kilometer.

Reims
Wat u niet mag missen is de kathedraal van de regiohoofdstad Reims, waar twintig Franse koningen werden gekroond, een gotisch meesterwerk.

Chaumont
Haute-Marne is een zeer bosrijk departement. In deze streek ontspringen maar liefst drie rivieren: de Maas, de Aube en de Marne. Chaumont de departementshoofdstad van Haute-Marne stond in de 13de eeuw, als verblijf van de graven van de Champagne, in hoog aanzien. Chaumont ligt aan het einde van een ravijn op een rotsige uitloper. Bezienswaardigheden zijn de Tour Hautefeille, een middeleeuwse woontoren, en de Basilique St-Jean-Baptiste.

Bijzonder is ook het mooie Château Montmort, met zijn stoere torens en slotgrachten in de vallei van Surmelin. In de oude stallen bevindt zich een verzameling voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog en een drukkerij die gebruikt werd door het verzet. ’s Zomers is een bezoek aan het kasteel goed te combineren met de naburige wijngaarden van de Côte des Blancs.

Klimaat Champagne Ardennen

In de Champagne-Ardennes heerst een klimaat dat niet veel afwijkt van dat in Nederland en België, al zullen de temperaturen in de zomer iets hoger liggen, en in de winter juist iets lager.

Reistips Champagne Ardennen

De fundamenten van het Palais du Tau, vlak naast de kathedraal in Reims, dateren uit 1138. Het heeft altijd dienst gedaan als residentie voor de aartsbisschop en biedt nu plaats aan een indrukwekkende verzameling sculpturen.

De streek kent een aantal zeer aparte musea. Een kleine greep: een museum van antieke poppen (in Maisons-lès-Chaource), het Musée de la Bataille de Rocroi, gewijd aan een van de meest opzienbarende veldslagen uit de Franse geschiedenis op 19 mei 1643, een messenmuseum in Nogent, een automatenmuseum (in Lusigny-sur-Barse) en het Musée Européen de la Bière in Stenay.

In Châlons-en-Champagne vindt u de prachtige kerk Notre-Dame-en-Vaux, met gebrandschilderde ramen uit de 16e eeuw

De Grotte de Nichet in Formelennes is een grot van drie verdiepingen waar menselijke en dierlijke beenderen en voorwerpen gevonden zijn, wat aangeeft dat deze grotten in de prehistorie als schuil- en woonplaats hebben gefungeerd.

Het recreatiepark Nigloland is voor kinderen een hoogtepunt. Het biedt vele attracties, maar ook een bos van 18 hectare met honderd jaar oude bomen en 500 verschillende plantensoorten.
Niet te missen: Sedan, de grootste vesting van Europa, een complex van forten en tunnels dat zeker 35.000m2 beslaat.

Ook Rocroix is heel bijzonder, omdat het als enige vesting in Frankrijk gebouwd is in de vorm van een vijfpuntige ster.

In het Parc Nature de Sept-Saulx kunt u vogelspotten, wandelen in de prachtige natuur of op ontdekkingstocht in een bootje.

In de prachtige oude Abbaye de St. Remi, grenzend aan de gelijknamige Basilique, is een indrukwekkende collectie van gebruiks- en kunstvoorwerpen bijeen gebracht, variërend van prehistorische voorwerpen tot kunst uit de latere middeleeuwen.