Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Veel mensen die naar Spanje op vakantie gaan, verblijven in een vakantiewoning in het land. Door een vakantiehuis te boeken heb je een eigen plekje tijdens de vakantie in Spanje en kun je echt goed tot rust komen tijdens jouw welverdiende vrije dagen. Zoek jij een comfortabel vakantiehuis in Spanje, zodat je jouw vakantie in dit populaire vakantieland tot een groot succes kan maken? Neem dan een kijkje in ons grote aanbod vakantiehuizen Spanje en je vindt vanzelf jouw ideale vakantiewoning.

Lees meer

Alle regio's in Spanje

Onze beste vakantiehuisaanbiedingen in Spanje

Vakantiehuis in Spanje huren

Spanje wordt onderverdeeld in diverse regio’s. Sommige van deze regio’s zijn erg populair onder toeristen, maar er zijn ook enkele regio’s waar over het algemeen wat minder toeristen komen. Enkele populaire regio’s onder toeristen uit ons land, zijn de regio’s Andalusië, Baskenland, Catalonië, Madrid, Murcia, Valencia en de Canarische Eilanden, die ook officieel bij Spanje horen. Regio’s waar over het algemeen wat minder toeristen zijn in het hoogseizoen, zijn de regio’s Aragón, Asturië, Balearen, Cantabrië, Castilië-La Mancha, Castilië en León, Extremadura, Galicië, Navarra en La Rioja.

 

Dat deze gebieden minder toeristisch zijn, betekent overigens niet dat je hier geen vakantie kunt organiseren. Over het algemeen zijn er minder toeristen in de gebieden te vinden, maar er zijn nog altijd vakantiewoningen in de minder toeristische regio’s van het land die je kunt reserveren voor een ontspannen vakantie. Vergelijk je het aantal vakantiewoningen met het aantal vakantiewoningen in de toeristische gebieden van het land, dan zijn er in de toeristische gebieden wel wat meer verschillende vakantiehuizen Spanje te vinden. De keuze is hier dus groter, maar je kunt ook in de minder populaire gebieden van het land jouw perfecte vakantiewoning vinden.

 

Activiteiten in Spanje

Welke activiteiten je kunt organiseren als je in Spanje bent, is geheel afhankelijk van de regio die jij bezoekt tijdens jouw vakantie. Zit je aan de Costa Brava, dan zit je aan de zee en kun je gemakkelijk een ontspannen vakantie vol zon, zee en strand organiseren. Zit je in het binnenland, dan is het wat lastiger om de zee te bezoeken. In dit geval zal jouw vakantie meer in het teken staan van natuur, cultuur en historie: drie belangrijke pijlers die in het gehele land te vinden zijn. Om je een duidelijk beeld te geven van wat je tijdens jouw vakantie in Spanje kunt doen, worden in onderstaande alinea’s drie activiteiten beschreven die je in iedere regio van Spanje kunt organiseren.

 

Wandelen en fietsen in de natuur

Sommige gebieden in Spanje zijn wat dichtbevolkt en hebben dus wat minder natuur dan de landelijke gebieden, maar in het hele land is meer dan voldoende natuur te vinden om lange wandel- en fietstochten te maken. Ben jij een groot liefhebber van de natuur en vind je het leuk om de natuur van Spanje op een sportieve manier te leren kennen, dan kun je een wandel- of fietstocht met of zonder gids organiseren tijdens jouw vakantie.

 

Het bezoeken van een grote Spaanse stad

In Spanje zijn diverse grote steden te vinden. Of je nu naar Catalonië gaat of Baskenland bezoekt: er zit altijd wel een grote stad in de regio waar jij verblijft. Enkele grote steden die je kunt bezoeken naast de hoofdstad Madrid, zijn de steden Barcelona, Valencia, Sevilla, Zaragoza, Málaga, Murcia en Palma de Mallorca. In deze steden kun je diverse bezienswaardigheden bezoeken, maar kun je ook heerlijk winkelen en kennismaken met de Spaanse keuken door in tapasrestaurants te gaan eten.

 

Het genieten van het klimaat

Het klimaat van Spanje is erg aangenaam en vooral in de zomer. Ben je in de zomermaanden in Spanje, dan kun je optimaal genieten van het klimaat door aan het zwembad te gaan liggen of naar de zee te gaan. Heb je geen vakantiehuisje met eigen zwembad en zit je ook niet in de buurt van de zee, dan is er altijd wel een openbaar zwembad in de buurt te vinden waar jij heerlijk kunt zwemmen om even af te koelen.

 

Vakantiehuis Spanje met zwembad

In de zomermaanden kan het flink warm worden in Spanje. Temperaturen van 30 tot zelfs 35 graden komen dagelijks voor maanden achter elkaar voor en de zon schijnt vele uren erg fel als je in de zomer in Spanje bent. Vind jij het belangrijk dat je af en toe even kunt ontsnappen aan de hitte door een duik te nemen, dan kun je een vakantiehuis Spanje met zwembad boeken. Bij het boeken van een vakantiehuis Spanje met zwembad kun je zelf kiezen of je een woning huurt met gedeeld zwembad of een huis wil huren met een eigen zwembad of privé zwembad.

 

Ga je in de lente, in de herfst of in de winter naar Spanje, dan kun je een vakantiehuis Spanje met binnenzwembad of jacuzzi boeken. In de zomer is het wat warm om in de jacuzzi te zitten en zwem je liever in de open lucht, maar in de koudere maanden van de lente, de herfst en de winter is het zeker prettig om een zwembad te huren met een eigen jacuzzi of binnenzwembad.

 

Luxe vakantiehuizen Spanje

In Spanje zijn diverse luxe vakantiehuizen te vinden. Deze vakantiehuizen zijn niet alleen groot, ruim en hebben niet alleen een groot stuk land, maar beschikken ook vaak over een moderne keuken met luxe inbouwapparatuur, een eigen zwembad, een grote en luxe badkamer en zelfs zaken als een jacuzzi of een sauna. Vind jij het belangrijk om jezelf echt in de watten te leggen tijdens jouw vakantie in Spanje door in een luxe vakantiehuis Spanje te verblijven? Dan zijn er meer dan voldoende luxe vakantiehuizen Spanje in het aanbod te vinden. Voor grote gezelschappen zijn er luxe vakantiehuizen Spanje voor 6, 8, 10 en 12 of zelfs meer personen in het aanbod te vinden.

 

Vakantie Spanje

Spanje is het ideale vakantieland voor een ontspannen vakantie in de zomer, maar ook in de lente, de herfst en de winter kun je het vakantieland bezoeken. In de lente zijn de temperaturen hoger dan in Nederland en dit is ook het geval in de herfst. Zwemmen in de open lucht of in de zee is misschien wat koud in de meeste delen van Spanje, maar het maken van een citytrip naar een stad als Barcelona of Madrid is zeker de moeite waard buiten het hoogseizoen. Ga je in de winter naar Spanje, dan kun je genieten van de rust van het laagseizoen en de prachtige natuur van het land. Overigens is het in het zuiden van Spanje nog prima vertoeven in de winter, wat betekent dat Spanje ook de ideale vakantiebestemming kan zijn voor een winterzonvakantie.