Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

In onze drukke samenleving is er een steeds grotere behoefte om te onthaasten. Dat is terug te vinden in de faciliteiten die we tijdens de vakantie ter beschikking willen hebben.

Lees meer

Wellness huisje

Met name in Nederland en België vind je steeds meer zogenaamde wellness huisjes. Dat zijn vakantiewoningen en luxe campings, waar gebruik kan worden gemaakt van een privé zwembad, jacuzzi, sauna of een Turks stoombad. Wellness staat voor ontspannen, relaxen en onthaasten. Ook bij de verdere inrichting van de vakantiehuisjes wordt daar rekening mee gehouden. Een wellness huisje wordt dan ook gekenmerkt door rust en luxe.

Wellness huisje in de Ardennen

In de Belgische Ardennen is de trend om vakantiehuisjes te voorzien van uitgebreide wellness voorzieningen al langer gaande. Dat komt door de soort vakanties die daar worden gehouden. Vakantiegangers zijn vaak de hele dag in de natuur om te wandelen, mountainbike of andere actieve dingen te doen. Ze komen moe thuis en verlangen naar een warm bad en een omgeving waarin ze goed kunnen uitrusten. Door in de vakantiehuisjes te sturen op ontspanning, bijvoorbeeld door ze uit te rusten met een sauna en zwembad, maar soms ook met massagefaciliteiten, wordt daar goed op ingespeeld.

Wellness huisje in Nederland

Nederlandse verhuurders van vakantiehuisjes hebben de behoefte aan wellness ook gezien. In het hele land zijn kleine wellness huisjes voor 2 personen te vinden, waar vakantiegangers een hele intieme vakantie kunnen hebben. Want onthaasten doe je het liefst met mensen dicht uit de omgeving. Zelfs de huisdieren worden niet vergeten; er zijn wellness huisjes waar je je hond mee naartoe mag nemen. Wellness huisjes zijn overal in Nederland te vinden. De meeste zijn bedoeld voor 2 personen, maar er zijn ook wellness huisjes voor 4 personen. Je vindt ze vooral in landelijke gebieden, zoals de Achterhoek, Sint Jansklooster en de Veluwe. Maar er zijn ook wellness huisjes aan zee, op de Waddeneilanden.

Wellness heeft een connectie met de natuur

Het is opvallend dat een wellness huisje bijna altijd in een natuurlijke omgeving staat. Soms zijn wellness huisjes ook wel te vinden op een vakantiepark, maar dan wordt ervoor gezorgd dat er voldoende ruimte rondom het huisje is. De vakantiegangers worden dus niet gestoord door andere vakantiegangers. Die verbinding met de natuur is niet toevallig. Wandelen in een bos, langs weilanden of over het strand heeft een rustgevend effect op mensen. Nadat je bent ‘uitgewaaid’ is het fijn om in die ontspannen toestand te blijven. Dat kan uitstekend in een sauna of een jacuzzi.

Op zoek naar een wellness huisje

Het is niet zo moeilijk om een wellness huisje te vinden. Bij villaspot.nl is de zoekmachine daar zelfs volledig op ingericht. Als je een wellness huisje zoekt kies je eerst het gebied waar je met vakantie naartoe wilt. Dan kies je de startdatum en de vakantieperiode. Vervolgens vul je in met hoeveel personen je met vakantie gaat. Er verschijnt een aantal vakantiehuisjes. Die kun je filteren door de gewenste faciliteiten aan te kruisen. Zoals een sauna, jacuzzi of zwembad. Als je dat prettig vindt kun je ook aangeven dat er een open haard in het wellness huisje aanwezig moet zijn.