Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Wil je een vakantiewoning reserveren voor een ontspannen vakantie in deze groene regio? Bekijk dan ons totale aanbod vakantiehuizen Normandië en zoek jouw favoriete vakantiewoning.

Lees meer

Alle plaatsen in Normandie

Vakantiehuis in Normandie - Frankrijk huren

Normandië is een natuurlijke regio in het noordwesten van Frankrijk. De regio staat niet alleen bekend om de prachtige natuur die je in het gebied kunt vinden, maar ook zeker om de bijzondere kazen die in de Franse regio worden geproduceerd. Ben je een groot liefhebber van kazen, dan kun je jouw favoriete zuivelproducten tijdens je vakantie in Normandië stuk voor stuk proeven.

Naast het proeven van kazen, zijn er ook andere activiteiten die je in Normandië kunt ondernemen. Denk hierbij aan het bezoeken van de bekende Normandië-brug, maar ook aan het bezoeken van de zogeheten invasiestranden waar de geallieerden in de Tweede Wereldoorlog aan land kwamen om Europa te redden van de greep van Hitler.

Normandië is een prachtige streek in noordwest Frankrijk met een gevarieerde kustlijn, hier vind u zowel bekende badplaatsen als rustige zandstranden. Strand en zee zijn dan ook belangrijke redenen om Normandië te bezoeken. Uw vakantiehuis in Normandië staat dan ook garant voor een heerlijke strandvakantie. Maar historische plaatsen, mooie gebouwen en monumenten en adembenemende natuur vormen ook zeker trekpleisters voor bezoekers die zich door de charme van Normandië laten verleiden.

Hoewel Normandië, zeker sinds het moment dat de Geallieerden hier landden waarmee het einde van de 2e wereldoorlog ingeluid werd, over de hele wereld bekend is, is het massatoerisme uitgebleven en heeft het haar pure karakter weten te behouden. Men kan hier genieten van rust en ruimte tussen de vele herinneringen aan alle historische gebeurtenissen die zich hier hebben afgespeeld. U kunt hier ook naar hartenlust sporten, cultuur snuiven en u laten overweldigen door de prachtige natuur. Een prachtige vakantieomgeving vlakbij uw eigen vakantiehuis in Normandië.

Streek
Normandië bestaat uit vijf departementen: Seine-Maritime met de hoofdstad Rouen, Eure (de hoofdstad hier is Evreux), Orne met haar hoofdstad Alençon, Calvados (met hoofdstad Caen) en ten slotte La Manche – hier is Saint-Lô de hoofdstad. Andere belangrijke steden zijn Bayeux, Deauville, Giverny en natuurlijk de wereldberoemde Mont St. Michel. Volgens de legende was dit vroeger geen heuvel in de zee, maar lag het temidden van bossen. Er wordt gezegd dat een enorme vloedgolf in de 8e eeuw alles vernietigde. Het bijzondere silhouet van het stadje op de rotsen, met op de top de indrukwekkende abdij, vergeet u nooit meer.

Bijna overal in Normandië ziet u gedenktekens en herinneringen aan de historische gebeurtenissen en vele eeuwen oorlog, vooral tegen de Engelsen. In heel Normandië staan ook tientallen abdijen, kloosters, kathedralen, kerken en kleine kapelletjes. Op het gebied van kerkelijke kunst is deze streek dan ook bijzonder interessant. Voor een heerlijke vakantie boekt u eenvoudig een snel een vakantiewoning in Normandië via Villaspot.

Klimaat Normandië

Normandië is een kuststreek, en het klimaat wordt dan ook sterk beïnvloed door de zee. In de zomer kan het er dagenlang prachtig weer zijn, met temperaturen ver boven de 20 graden. Maar in het voorjaar en de winter kan het ook behoorlijk stormen en regenen. Vochtigheid, zachte temperaturen en af en toe een bui, ofwel een afwisselend zeeklimaat zijn kenmerkend voor deze streek.

Steden Normandië

Rouen
Rouen is vooral een industriestad. Toch vallen er ook genoeg historische gebouwen te bewonderen, zoals de kathedraal Notre-Dame waarvan de bouw begon in de 12e eeuw, en het Palais de Justice met haar schitterende gevel. Rouen is ook zeer bekend omdat de Engelsen hier in 1431 Jeanne D’Arc op de brandstapel ter dood hebben gebracht.

Alençon
Alençon is vooral beroemd vanwege het kantwerk dat hier gemaakt werd. U vindt hier twee musea (Musée de la Dentelle en Musée Leclerc) waar u alles te weten kunt komen over deze prachtige kunstwerkjes. Bezoek ook zeker de gotische kerk Notre-Dame met haar bijzondere gebrandschilderde ramen.

Evreux
Evreux kent ook een prachtige kathedraal die gebouwd is in een mengeling van stijlen uit de 12de tot de 17de eeuw.

Caen
De hoofdstad van Calvados, Caen, is na de bombardementen tijdens de 2e Wereldoorlog prachtig herbouwd. Als u een bezoek aan deze stad brengt mag u het Mémorial, het museum voor de vrede, zeker niet overslaan.

St. Lô 
St. Lô echter is door de hevige bombardementen in juni 1944 bijna geheel verwoest en daarna in een hele moderne stijl heropgebouwd. Alleen een deel van de stadsmuur van de voormalige 'capitale des ruines' is behouden gebleven, en de torens van de indrukwekkende Notre-Dame kerk.

Reistips Normandië

In Balleroy kunt u het prachtige renaissance kasteel Chateau Balleroy bezoeken, waar ook een luchtballonmuseum in gevestigd is.

Het Parc naturel regional du perche mag u bij een bezoek aan deze streek niet missen. Uitgestrekte bossen, weilanden en glooiende heuvels, maar ook grote appelboomgaarden die in mei in volle bloei staan.

In Giverny vindt u het Musée d'Art Americain, een museum met werken van Amerikaanse schilders die allerlei verschillende landschappen en gebouwen van Frankrijk hebben geschilderd.

Bagnoles-De-l'Orne is een fantastisch kuuroord midden in een natuurpark.

De moeite van een bezoek waard is het dorpje Vernon – het oude stadscentrum is één groot openluchtmuseum.

Reptilarium – vooral voor de kinderen een leuk reptielenpark vlakbij Mont St. Michel met meer dan 200 alligators en krokodillen.

Het Château de Fontaine Henry is een prachtig renaissancekasteel in de Calvados en wordt sinds de 16e eeuw door dezelfde familie bewoond. In het kasteel is een museum voor meubelen, porselein en schilderijen, en bovendien kunt u hier desgewenst overnachten in de oude stallen.

Het Village Enchanté in Bellefontaine is een echt sprookjesdorp, met elfen, feeën en kabouters.

Vanuit Bayeux kunt u met het bedrijf Battlebus een groot aantal verschillende tours langs diverse gedenkplaatsen in Normandie maken.

Neem een kijkje onder de zeespiegel in La Cité de la Mer. Met behulp van spelletjes en raadsels leren vooral de kinderen alles over de onderwaterwereld en zijn geheimen. Ook komt u hier alles te weten over duikboten met als klap op de vuurpijl een bezoek aan de Redoutable, de grootste nucleaire duikboot ter wereld.