Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Enkele bezienswaardigheden die je tijdens jouw vakantie in Elzas kunt bezoeken, zijn bezienswaardigheden als de Vogezen, Colmar en de wijnstreek van de Elzas. Wil je eenvoudig van en naar de diverse bezienswaardigheden in de Elzas kunnen reizen vanuit jouw accommodatie in de regio, dan kun je een vakantiewoning in de streek reserveren. Bekijk het aanbod vakantiehuizen Elzas en zoek de vakantiewoning die het beste bij jou past.

Lees meer

Vakantiehuis in Elzas/Vogezen/Lotharingen - Frankrijk huren

De Elzas is een streek in het oosten van Frankrijk. De streek is onderverdeeld in de departementen Haut-Rhin en Bas-Rhin en de hoofdstad van het departement is Straatsburg. Dit is niet alleen de stad met de m eeste inwoners, maar ook de stad die het meest bezocht wordt door toeristen. De Elzas staat voornamelijk bekend om de wijncultuur van de regio. Ben je een groot liefhebber van verschillende soorten wijn, dan ben je in de Elzas aan het juiste adres.

De Elzas is bij uitstek geschikt voor gezinsvakanties, naast een ruime keuze uit vakantiehuisjes in de Elzas, treft u er bijzondere dierenparken, educatieve musea en historische bouwwerken aan. Maar ook voor een romantisch verblijf kunt u prima terecht in deze regio.

En als men dan ook nog de vele culturele en sportieve mogelijkheden van de Elzas meetelt moet je wel concluderen dat deze streek voor ieder wat wils biedt. Deze fantastische regio kunt u dan ook het beste ontdekken vanuit uw eigen vakantiehuisje in de Elzas.

Streek
In het uiterste noordwesten van Frankrijk, aan de oever van de Rijn, ligt de Elzas, een van de meest dynamische en welvarende streken van Frankrijk. Door zijn ligging bevindt de Elzas zich op een centraal punt van de Europese economie. De infrastructuur is bijzonder goed ontwikkeld, waardoor er intensieve handel tussen Noord- en Zuid-Europa gedreven wordt.

De bekendste steden zijn Strasbourg, Colmar en Mulhouse en bestaat De Elzas uit de departementen Bas Rhin en Haut Rhin. Niet ver gelegen van de Duitse en de Zwitserse grens. In het verleden is hier veel gevochten tussen Duitsland en Frankrijk, en sinds de oorlog van 1871 is het dan ook al vier keer van “nationaliteit” veranderd.

Als gevolg hiervan zijn er ontelbare kastelen en burchten te vinden van waaruit de strategische doorgangen bewaakt werden. Het landschap van de Elzas wordt grotendeels bepaald door bossen. Maar ook kenmerkend zijn de wijngaarden en de vallei van de Rijn. Het landschap varieert van glooiend tot heuvelachtig met behoorlijke toppen.

Klimaat Elzas

Qua klimaat is de Dordogne een overgangsgebied, met zachte winters en zomertemperaturen die gemiddeld 5 graden boven die in Nederland en België liggen. De temperatuur verschilt echter sterk per regio.

De ligging, dalen, heuvels, de open valleien, bossen en meren zorgen voor een wisselend (micro) klimaat. De zomer is over het algemeen lang en behoorlijk warm. De beste periode voor een bezoek is dan ook de late lente of vroege herfst.

Steden Elzas

Périgueux
De hoofdstad van deze streek is Périgueux, een leuke, levendige stad die veel bezienswaardigheden heeft. Het Musée du Perigord bijvoorbeeld is gebouwd op de plaats van een klooster en is tegenwoordig een van de belangrijkste musea van Frankrijk op het gebied van de prehistorie.

De kathedraal St. Front, met byzantijnse koepels, stond model voor de Sacré Coeur in Parijs en is het symbool van Périgueux. Het toeristische centrum van de stad kent vele nauwe middeleeuwse straatjes en een uitgebreid winkelgebied.

Andere steden in deze streek zijn Bergerac, Sarlat met de Cathédrale St. Sacerdos, en Nontron. Ook zeer de moeite waard zijn de bastides (vestingstadjes), zoals Monpazier en Domme. Zeer bekend is het kasteel van Beynac, op een van de mooiste rotsen van het Dordognedal. Deze burcht ziet neer op een groot aantal andere kastelen in deze streek.

Reistips Elzas

Château Hautefort - een versterkte burcht met een prachtig park in Engelse stijl. Vanuit het kasteel heeft u een prachtig uitzicht over de tuinen, het stadje en het glooiende landschap van de Périgord.

Collonges la Rouge is één van de mooiste dorpjes van Frankrijk. Alle huizen in de nauwe straatjes zijn gebouwd uit rode bakstenen, en er zijn veel schattige winkeltjes.

Voor een dagje zeilen, zwemmen, roeien of waterskiën kunt u terecht op het honderd hectare grote Lac du Causse bij Corrèze.

Château de Monbazillac - dit kasteel heeft zijn naam gegeven aan de bekende zoete Monbazillac-wijn. In dit kasteel is een museum over de wijnbouw. Verder vindt u er een gastronomisch restaurant en kunt u er wijn proeven en kopen.

Grotte de Rouffignac – een enorm grottencomplex waar u met een elektrisch treintje doorheen rijdt, ook wel "De Grot van de honderd Mammoeten" genoemd

Le Bugue is een schilderachtig stadje op het snijpunt van de rivieren Dordogne en Vezere.
Heel bekend is hier het Chateau des Milandes, maar er is eveneens een aquarium en u kunt een spectaculaire roofvogelshow bekijken.

Bezoek ook le Cloitre de Cadouin - dit klooster met 4 gaanderijen, 26 spitse bovengalerijen en zeer bijzondere ramen boven in het schip is een absoluut meesterwerk uit de hooggotiek

La Roque Gageac - leuk dorpje aan de Dordogne, deels uitgehouwen uit de rotsen. U kunt hier ook een mooie rondvaart maken over de rivier.

Parc Aquatique de Quercyland – een waterpretpark met 6 zwembaden en hoge glijbanen.

Het dorpje Carlux wordt gedomineerd door het Château de Carlux, waarvan tegenwoordig alleen nog de donjon, het poortgebouw en wat verdedigingswerken over zijn.