Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vakantiehuis huren in Jura -Franche Comté? Van luxe villa's met privé zwembad tot vakantiehuisjes waar ook jouw huisdier is toegestaan, je komt het allemaal tegen in ons aanbod vakantiehuizen in Jura -Franche Comté. Wat jouw eisen ook zijn bij het zoeken, er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit op jouw wensen. Een vakantiehuis huren in Jura -Franche Comté is bij Villaspot heel eenvoudig!

Lees meer

Vakantiehuis in Jura/Franche Comté - Frankrijk huren

Meren, bronnen, spectaculaire watervallen, diepe kloven en grotten - de Franche-Comté is een vakantieparadijs voor waterliefhebbers, fietsers, wandelaars en wintersporters. Ook is deze streek een paradijs voor klimmers en speleologen. Golfers worden op hun wenken bediend: acht 18-holes en zes 9-holes banen in een adembenemende natuur. Het is dus vooral een prima bestemming voor sportieve toeristen – maar ook wie gewoon op zoek is naar rust en ruimte kan hier zeker terecht. U zult zich hier absoluut niet vervelen en uw vakantiehuis in het Franche-Comté is het ideale uitgangspunt

Streek
Een regio in het oosten van Frankrijk, tussen de Vogezen en de Jura, dat is de groene Franche-Comté. Het landschap varieert van glooiende akkers tot aan spectaculaire berglandschappen.

Franche-Comté is verdeeld in vier departementen: Doubs, Jura, Haute-Saône en het Territoire de Belfort. Doubs, in het noorden, is bergachtig door de uitlopers van de Jura. De rivier waar deze streek naar vernoemd is stroomt door prachtige valleien en langs schilderachtige dorpjes, een prachtig gebied voor fietsers en wandelaars.

In Haute-Saône, op de grens met Lorraine ligt een uitgebreid gebied met bossen en meren, het Plateau des Milles Étangs dat ook wel 'Klein Finland' wordt genoemd. Hier ligt ook het dorpje Pesmes, een van de mooiste dorpen van Frankrijk. Het ligt prachtig boven het dal van de rivier Ognon. Een wandeling over de wallen van het kasteel geeft u een prachtig uitzicht over de hele streek.

Als u op zoek bent naar een zomerbestemming kunt u een heerlijke vakantie doorbrengen in de omgeving van de meren. Deze liggen voornamelijk in het zuidoostelijke deel van de regio. Lac de Chalain en Lac de Vouglans zijn de grootste, maar er zijn er nog een veel meer. Om er maar een paar te noemen: Lac de l'Abbaye, Lac de Clairvaux, Lac de Saint-Point, de Lacs de Maclu en het Lac de Narlay.

In het oosten ligt nog het stadje Belfort, het kleinste departement van Frankrijk. Tijdens de Frans-Duitse oorlog van 1870 hield de bevolking hier 100 dagen stand. De stad en de directe omgeving werd daarom zelfstandigheid verleend, en zo ontstond Territoire-de-Belfort.

Steden Franche-Comté

Besançon
Besançon, de hoofdstad van de regio, ligt in een bocht van de rivier de Doubs en wordt gedomineerd door de indrukwekkende citadel, die tegenwoordig dienst doet als toeristische attractie. Er is een dierentuin (met vooral apen), een aquarium, een noctarium (in het voormalige kruitmagazijn) en een insectarium.

Er zijn ook enkele musea, zoals het Musée d'Histoire Naturelle in het voormalige arsenaal en het Musée Comtoise, dat gewijd is aan volkskunst, toegepaste kunst, ambacht en folklore. Bezoek ook zeker de kathedraal met haar unieke astronomische uurwerk. Besançon staat bekend als de groenste stad van Frankrijk, en de vele prachtige parken dragen hier zeker aan bij.

Klimaat Franche-Comté

De gemiddelde maximumtemperaturen in Franche-Comté variëren van 15 graden in april en oktober tot ruim 25 graden in de zomer. Er valt gemiddeld wat meer neerslag dan in Nederland, maar het aantal zonuren ligt er wel hoger.

Reistips Franche-Comté

De Abdij van Montbenoit, waarvan de bouw ruim 4 eeuwen geduurd heeft, is vooral bekend vanwege de mooie koorbanken en het spreekgestoelte met houtsnijwerk.

Voor sportieve bezoekers is de Transjurassienne de ultieme uitdaging - een 76km lang traject waarbij het massief van de Jura wordt gevolgd tussen Lamoura en Mout.

In het plaatsje Ronchamp ligt de Notre-Dame-du-Haut, een moderne kapel van de architect Le Corbuiser die bekend staat als een van de mooiste staaltjes van moderne architectuur

Parc naturel régional du Haute-Jura: een landschap met meren, rivieren, watervallen, bronnen en stroomversnellingen. De hoogste top is de Crêt de la Neige, een paradijs voor bergliefhebbers, om te wandelen of te mountainbiken en te skiën en langlaufen in de winter.

Dole, de stad van Pasteur. Zijn geboortehuis is tegenwoordig een museum waar u alles te weten komt over zijn ouders, zijn leven en zijn wetenschappelijke successen. Verdere bezienswaardigheden zijn de kerk Notre-Dame met haar 74 meter hoge toren.

In Villers-Le-Lac kunt u een uurwerkmuseum bezichtigen: het Musée de la Montre

Het kasteel van de hertogen van Würtemberg domineert Montbéliard, de prinsenstad. Tegenwoordig is er een museum met diverse exposities over zoölogie, archeologie en schilderkunst.

Voor wijnliefhebbers is het stadje Arbois een bezoek zeker waard. De speciale vin jaune wordt gemaakt van de alleen hier voorkomende savignan-druif (niet te verwarren met sauvignon).

De Saline Royale (zoutmijn) van Arc-en-Senans was het droomproject van Claude-Nicolas Ledoux. Deze voorvechter van gelijkheid en rechtvaardigheid heeft hier geprobeerd een commune-achtige samenleving te creëren.

In Belfort bevindt zich het Musée Gantner, met een bijzondere collectie hedendaagse kunst en prachtige tuinen.

Bij het dorp Chaux-les-Passavant kunt u de Grotte de la Glacière bezoeken. Bijzonder is hier vooral de mineralencollectie die tentoongesteld is, inclusief vele zeldzame fossielen van schildpadden, ammonieten, mammoettanden, en beren.