Vakantiehuis met Kerst 2024? Tot 50% korting!

BIjzondere en luxe vakantiehuizen voor Kerst

Data Kerstvakantie in 2024

Heel Nederland
21 december 2024 t/m 5 januari 2025

Last minute een vakantiehuis met Kerst boeken?

Wil je met Kerst nog even weg en zoek je last minute een vakantiehuis om samen met familie of vrienden een mooie tijd te beleven? Veel vakantiewoningen zijn enkele dagen voor vertrek nog te reserveren.

Het einde van het jaar nadert en overal kunt u naar hartenlust genieten van een gezellige kerstsfeer. Weet u al wat u in de kerstvakantie van 2024 gaat doen? Bij Villaspot zijn er nog genoeg mogelijkheden over! Kiest u graag voor iets sportiefs, denk dan eens aan een skivakantie dichtbij huis. Kijkt u uit naar de gezelligheid van mooie etalages en kerstmarkten in de stad, blader dan eens door ons ruime aanbod aan vakantiewoningen in en rond de grote steden.

Vakantiehuis Kerst huren

Volop kerstsfeer en sneeuwpret in de Belgische Ardennen

De Ardennen vormen tijdens de kerstvakantie een ideale locatie voor een knusse vakantie dichtbij huis. Rond Luik en Namen en in de provincie Henegouwen treft u op de gezelligste plekken vakantiehuizen aan. De afstand vanuit Nederland is niet erg groot, terwijl u zich direct in een compleet andere omgeving bevindt.

Stapt u tijdens uw verblijf in de Ardennen graag op de ski’s, laat u dan verrassen door de vele mogelijkheden in de provincie Luik. Het totale aanbod van zogenaamde langlauf loïpen, beslaat hier maar liefst 900 km. In deze regio vindt u ook diverse ski- en snowboard pistes, zes rodelbanen en verschillende mogelijkheden om te sneeuwschoenwandelen.

Het aardige aan de stad Luik is de prachtige klassieke kerstmarkt die hier ieder jaar tijdens de maand december wordt georganiseerd. Er wordt een compleet kerstdorp gebouwd dat zich concentreert op twee pleinen, de Place de Marché en de Place Saint-Lambert. Natuurlijk is deze kerstmarkt ook voorzien van een gezellige ijsbaan en geniet u van het schitterende uitzicht dat u wordt aangereikt tijdens een rondje in het romantische reuzenrad.

Het Duitse Sauerland? U rijdt er zo naartoe!

Ook Duitsland biedt in deze tijd van het jaar fantastische mogelijkheden. Met name het gebied rond Winterberg is tijdens de kerst flink in trek. In plaatsen als Winterberg, Willingen en Soest is van alles te beleven, waarbij Winterberg het langst gezellig blijft vanwege de kerstmarkt die hier van half december tot in januari voortduurt.

De regio staat bekend om zijn aantrekkelijke wintersport mogelijkheden. Die concentreren zich vooral rond Willingen en Winterberg. Snowboarden, langlaufen, skiën, rodelen, het maken van een arresleetocht of sneeuwwandeling; alles is mogelijk in Sauerland. U treft er 150 liften aan met 280 hectare aan pisteoppervlak. Ook vindt u met name in de hogere gebieden ongeveer 300 kilometer aan langlauf loïpes.

Mocht de sneeuwval in een uitzonderlijk geval een keertje op zich laten wachten, dan is deze populaire wintersportregio ruim voorzien van de benodigde sneeuwkanonnen.

Vakantiehuis-20-personen-Winterberg

Bourgondisch genieten in Limburg

Ook in ons eigen land is rond de kerst van alles te doen. Als u wilt kunt u uitgebreid genieten in een bourgondische sfeer. Een vakantiehuis in Limburg is in dat geval the-place-to-be. Geniet volop van de winterse kerstattracties en kerstmarkten in Heerlen, Valkenburg of Sittard. Wij hebben alvast een aantal luxe vakantiehuizen in Limburg voor u uitgezocht! 

Dacht u al langer over een bezoek aan de provinciehoofdstad Maastricht, dan is de kerstperiode precies het juiste moment om er naartoe te gaan. De straten zijn in deze periode op een adembenemende wijze versierd en op het Vrijthof vindt u een schitterende kerstmarkt met vrolijke schaatsbaan en sfeervolle carrousel. Zowel in de theaters als op straat bruist het in Maastricht in deze periode van de culturele activiteiten.

Zoek de Spaanse warmte op met Kerst

Mocht u misschien denken dat u alleen maar dichtbij huis van de traditionele kerstsfeer kunt genieten, kerst kunt u met z’n tweeën of samen met uw gezin ook vieren in een meer aangename temperatuur. Neem lekker het vliegtuig naar de provincie Catalonië in Spanje en geniet in de stad  Barcelona van de kerstsfeer op z’n Spaans. De stad is in deze periode prachtig versierd en u treft er op verschillende locaties kerstmarkten aan. In tegenstelling tot de Noord-Europese kerstmarkten vindt u hier geen glühwein of warme worst. Wel kunt u er genieten van het typisch Catalaanse hoofdgerecht tijdens kerst: de ‘Escudella i carn d’olla’. Dit gerecht bestaat uit pastaschelpen in vlees en groenten en wordt ook wel de Catalaanse stoofpot genoemd.

Traditioneel zijn ook de levende kerststallen. Bovendien vormen de ‘caga tiós’ een vast onderdeel van de Catalaanse kerstsfeer. Dit zijn houten stammen met gezichten die naar Catalaans gebruik de kinderen met kerst van cadeautjes voorzien.

Snel een vakantiehuis kiezen uit ons afwisselende aanbod

Kerst vieren in een Villaspot vakantiewoning is gezellig en heel betaalbaar. In een handomdraai kiest u op onze website de mooiste plekjes uit om met kerst naartoe te gaan. Bereid u alvast voor op een schitterende laatste week van het jaar en kies gauw uw vakantiewoning uit ons veelzijdige aanbod!

Veelgestelde vragen over kerst:

Wanneer valt kerst in 2024?

Kerst valt in 2024 op dinsdag 25 december en woensdag 26 december.

Wanneer is de kerstvakantie 2024 in Nederland?

De kerstvakantie is van 21 december 2024 tot en met 5 januari 2025 in heel Nederland.

Hoeveel vakantiehuizen biedt Villaspot aan in de kerstperiode?

Villaspot biedt op dit moment meer dan 10.000 vakantiehuizen aan in de kerstperiode.

Biedt Villaspot met kerst ook vakantiehuizen aan met een zwembad?

Villaspot biedt meer dan 1.000 vakantiehuizen met zwembad in de kerstperiode.

Biedt Villaspot ook kindvriendelijke vakantiehuizen aan met kerst?

Biedt Villaspot ook kindvriendelijke vakantiehuizen aan met kerst?

Jonathan van den Broek

Jonathan van den Broek

Jonathan heeft gestudeerd in Rotterdam en heeft al vele mooie reizen mogen maken. Als ‘travel rebel’ inspireert hij graag vakantiegangers die op zoek zijn naar leuke, avontuurlijke en betaalbare vakantiebestemmingen. Als digital marketeer is het zijn taak om de community te inspireren, te verbinden en alles op het gebied van online travel en digitale marketing te doorscrollen. Genieten? Dat doet hij in de zomer in zijn hangmat.