Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vind jij het prettig om in een luxe vakantiewoning te verblijven tijdens jouw vakantie in het bourgondische Noord-Brabant? Ga dan op zoek naar een vakantiehuis Noord-Brabant op onze website. In ons aanbod vakantiewoningen vind je zowel luxe villa’s als vakantiewoningen op gezellige vakantieparken, grote vakantiehuizen voor 6, 8, 10 of 12 personen en vakantiehuizen met eigen zwembad.

Lees meer

Vakantiehuis in Noord-Brabant - Nederland huren

Noord-Brabant is een grote provincie die je in het zuiden van het land vindt. De provincie staat voornamelijk bekend als bourgondische provincie en dit komt omdat eten, drinken en gezelligheid centraal staan in de grote steden en gezellige dorpen die je in Noord-Brabant vindt. Bezoek je deze provincie voor een welverdiende vakantie, dan is het bezoeken van Den Bosch en het Noordbrabants Museum in deze stad zeker een aanrader. Een andere stad die de moeite waard is om te bezoeken, is de bruisende stad Eindhoven met de vele winkels, de gezellige terrasjes en het Eindhoven Museum.

Er is een bijzonder groot aanbod aan vakantiehuizen in Noord Brabant, van zeer luxe gerestaureerde boerenhoeves tot bijzondere iglowoningen. Deze streek heeft volop natuurschoon te bieden, onder andere in de verschillende Nationale Parken - de Loonse en Drunense Duinen, De Biesbosch en De Groote Peel bijvoorbeeld. Maar er valt nog veel meer te genieten in Brabant, zoals volop kunst en cultuur, speeltuinen, dierentuinen en natuurlijk fantastische restaurants! Zo ziet u, een vakantiehuis in Noord Brabant is zo gek nog niet.

Streek 
Brabant is een provincie met heel veel verschillende kanten. Niet alleen is het landschap veelzijdig, elke streek heeft ook zijn eigen taalgebruik en gewoontes. In het midden van Noord Brabant liggen de steden Breda, Tilburg, Eindhoven en ’s-Hertogenbosch, waar u prima terecht kunt voor musea, kunst en muziek, theater en uitgebreid winkelplezier. En levensgenieters zijn hier helemaal op hun gemak: in Brabant vindt u overal eerlijke producten, vers van het land en ambachtelijk gemaakt. Restaurants koken ook steeds vaker met ingrediënten uit de eigen streek. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg specialiteiten waar u op uw gemak van kunt genieten in één van de vele gezellige vakantiehuisjes in Noord Brabant.

Evenals het grootste deel van Nederland is Noord Brabant relatief vlak. In het noorden van de streek liggen rivierkleigebieden. Meer naar het zuiden zijn de oude, woeste gronden (heidevelden en stuifzanden) grotendeels in cultuur gebracht, bijvoorbeeld door bebossing.

Enkele stuifzand- en heidegebieden zijn bewaard gebleven, zoals in het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen. De grens van de provincie wordt in het noorden gevormd door de rivier de Maas die uitloopt in de Maasdelta en daar het Nationaal Park De Biesbosch vormt.

's-Hertogenbosch
De hoofdstad van de provincie is ’s-Hertogenbosch. Het middeleeuwse stadscentrum van deze stad is een van de oudste en best bewaarde oude kernen van Nederland. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in het Noord Brabants Museum en het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch. Ook zeer de moeite waard is een rondvaart op de volledig gerestaureerde Binnendieze, waarbij u de stad ook ondergronds kunt bewonderen.

In de 14e en 15e had Brabant haar Gouden Eeuw. Vooral Breda en de hoofdstad groeiden explosief en werden welvarende steden. Het katholieke geloof heeft een duidelijke stempel gedrukt op het Brabantse landschap – er is dan ook nog een overvloed aan kerken, kloosters, abdijen en kathedralen te zien. De Onze Lieve Vrouwekerk in Breda en de St. Jans kathedraal in Den Bosch zijn prachtige voorbeelden van de gotische stijl waar hier veel in werd gebouwd. Moderner, maar even interessant, is museum De Beyerd in Breda, het eerste museum ter wereld dat zich specifiek richt op grafische vormgeving.

Andere steden die zeker de moeite van een bezoek waard zijn: Eindhoven, Tilburg, Oss en Roosendaal (sla vooral museum De Ghulden Roos niet over, waar u een bijzondere collectie glas, zilver en servieswerk en een unieke speelgoedverzameling kunt zien).

Noord Brabant bestaat voor het grootste deel uit zandgrond, maar in het noorden en uiterste westen is er ook rivier- of zeeklei. De provincie kent nauwelijks echte heuvels, maar de vele uitgestrekte bossen bieden wel beschutting. Dankzij de zuidelijke ligging behoort Noord-Brabant in de zomer tot de warmste gebieden van ons land. Boven de zandgronden worden regelmatig zeer hoge temperaturen gemeten. Zonliefhebbers komen flink aan hun trekken. Het aantal zomerse en tropische dagen is hier – samen met dat van Limburg – het hoogste van Nederland!

Musea 
In het DAF Museum in Eindhoven staan DAF voertuigen en hun motoren vanaf 1928 tot nu, en u kunt hier ook de originele, geheel gerestaureerde smidse bekijken. Liefhebbers van hedendaagse kunst kunnen hun hart ophalen in Museum de Pont in Tilburg.

Het Oertijdmuseum in Boxtel is het grootste geologische museum van Nederland met een groot aantal bijzondere vondsten, zoals het grootste potvisskelet van Nederland en een Brachiosaurus van 23 meter lang.

In Bergen op Zoom vindt u het Historisch Centrum het Markiezenhof, een zeer veelzijdig centrum met onder andere een kermismuseum en een grote collectie schilderijen, meubilair en sier- en gebruiksvoorwerpen van de 15e tot en met de 18e eeuw.

Speeltuinen/educatieve parken 
BillyBird Park Hemelrijk in het Brabantse Volkel heeft een enorme binnenspeeltuin, waar alles draait om piraten. Er is ook een kinderkermis, een verkeersspeeltuin, een strandbad met waterfietsen, een survival touwenparcours en een supersnelle bootjesglijbaan voor de oudere jeugd.

Sinds de opening van het Sprookjesbos in 1952 is de Efteling uitgegroeid tot de ´Wereld van de Efteling´, een van de meest bekende attractieparken van ons land.

Dierentuinen
Safaripark de Beekse Bergen is het grootste Afrikaanse wildlife park van Nederland – hier ziet u onder andere leeuwen, giraffen, neushoorns, jachtluipaarden, chimpansees en zebra’s. Het safaripark heeft momenteel ruim 1.500 dieren die zo veel mogelijk in hun natuurlijke omgeving leven.

BestZOO bestaat uit een dierentuin en een 'educatieve en interactieve' speeltuin die geheel in hout is uitgevoerd. In Zoo Parc Overloon vindt u behalve de dierentuin ook een botanische tuin en een vlindervallei.

Kastelen 
In Heeswijk Dinther kunt u Kasteel Heeswijk bezoeken, een “echt” kasteel met torens, galerijen, gewelven en een wapenkamer, een koetshuis en een kasteeltuin. Alles omgeven door een brede slotgracht, midden tussen de bossen.