Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Wil jij de provincie Zuid-Holland eens bezoeken en vind je het prettig om tijdens jouw bezoek in een vakantiewoning te verblijven? Bekijk dan het grote aanbod comfortabele vakantiehuizen Zuid-Holland en kies jouw favoriet. In het aanbod vakantiehuizen Zuid-Holland vind je sobere woningen voor kleine gezelschappen, maar ook luxe villa’s voor grote groepen van 6, 8, 10 of zelfs 12 of meer personen.

Lees meer

Vakantiehuis in Zuid-Holland - Nederland huren

Zuid-Holland is een provincie die je in het westen van ons land vindt. De provincie staat bekend als dichtbevolkte en drukke regio, waar je diverse grote steden kunt vinden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. De hoofdstad van de regio is Den Haag, maar ook de grote stad Rotterdam is zeker een geschikte bestemming voor een korte citytrip. In de stad Rotterdam vind je niet alleen bezienswaardigheden als de Rotterdamse Haven, de Markthal en de Euromast, maar kom je bovendien vele verschillende winkels, restaurants, cafés en gezellige bars tegen.

In een vakantiehuis in Zuid Holland kunt u genieten van de zee, de bloembollenvelden, maar ook van prachtige natuurgebieden, veel cultuur en bijzondere steden, dat is Zuid Holland in een notendop. De provincie is de dichtstbevolkte regio van ons land. Het gebied is over het algemeen vlak en bestaat voor een groot deel uit polders. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken is het landschap zeker niet saai; vooral het Groene Hart in het oosten van de streek is de moeite waard. Vakantiehuizen in Zuid Holland zijn er dan ook in alle denkbare soort, van simpele bungalows tot de meest exclusieve duinvilla’s.

Streek 
In alle jaartijden heeft deze regio wel iets moois te bieden. Vroeg in het voorjaar staan de bollenvelden al in bloei, en liefhebbers van bloemen kunnen volop genieten in Naaldwijk en Lisse, het centrum van de bollenteelt in ons land. De belangrijkste attractie is hier natuurlijk de Keukenhof. En als de bloemen uitgebloeid zijn lokt de zon, het strand en de zee. Maar daartussen kunt u ook nog de mooiste dingen tegenkomen in de bossen en de duinen, in de schitterende natuurgebieden. En na alle indrukken die u overdag heeft opgedaan is het goed vertoeven in een van de leuke vakantiewoningen in Zuid Holland, direct aan zee of juist meer landinwaarts.

Al sinds de 15e eeuw zijn molens het symbool voor de Nederlandse strijd tegen het water en voor het typische polderlandschap van ons land. Zuid Holland is de molenstreek bij uitstek – er zijn er maar liefst 224, waarvan er meer dan honderd te bezoeken zijn. De bekendste staan bij Kinderdijk en zijn opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Deze molens malen het overtollige water uit de polders naar de Lek. Maar ook het Stedelijk Museum de Valk in Leiden is leuk om te bezoeken. In deze molen krijgt u een duidelijk beeld van het leven van een molenaar en er is een expositie ingericht die de geschiedenis van het malen van graan belicht.

Den Haag
Den Haag is al eeuwenlang het politieke centrum van het land. Dat is te zien aan een groot aantal gebouwen in deze stad, met als belangrijkste voorbeeld Het Binnenhof, met de Ridderzaal, de Hofkapel en het zogeheten Torentje waar de werkkamers van de minister-president gevestigd zijn. Ook het Mauritshuis hoort bij dit complex. Dit pand is tegenwoordig in gebruik als museum en herbergt een prachtige collectie schilderijen uit de 17de eeuw. Het Gemeentemuseum is meer gericht op moderne schilderkunst. Ook de Gevangenpoort, een voormalige gevangenis, is tegenwoordig een museum met een behoorlijke verzameling martelwerktuigen.

Leiden is een echte universiteitsstad. De mooie gotische Sint-Pieterskerk is de grootste kerk van de stad. Er zijn ook diverse musea, zoals Naturalis (met een grote collectie fossielen, mineralen, gesteenten en anatomische preparaten), het Rijksmuseum voor Volkskunde en het Stedelijk Museum De Lakenhal. Van de steden in deze regio heeft Rotterdam het meest te lijden gehad van WO II. Mede hierdoor mist de stad een historische stadskern. Maar toch is er meer dan genoeg om van te genieten, zoals het Museum Boijmans-van Beuningen, met kunstwerken die variëren van oude meesters tot de top in hedendaagse kunst.

Maar er is ook design, glaskunst en beeldhouwwerk te bewonderen. Als havenstad heeft Rotterdam natuurlijk ook een Maritiem Museum, met allerlei voorwerpen die te maken hebben met de zee en de invloed die deze (nog steeds) op de mens uitoefent. En bepalend voor het stadsbeeld zijn natuurlijk de Erasmusbrug en de Euromast.

Het klimaat in Zuid-Holland wordt bepaald door de invloed van de Noordzee, maar ook door de mens. De regio is zeer dicht bevolkt, vooral rondom Rotterdam en Den Haag. De zware industrie in Het Rijnmondgebied verhoogt de wolken- en buienvorming aantoonbaar. Langs de kust liggen brede duinen, en in het Groene Hart zijn veel polders en plassen die soms behoorlijk ver onder het zeepeil liggen. Door al deze verschillende landschappen zijn er in deze relatief kleine regio toch duidelijk verschillen in klimaat.

Musea 
De geschiedenis van de bloembollenteelt, de ontwikkeling van het Zuid Hollandse landschap, bewoning en nijverheid worden belicht in museum De Zwarte Tulp in Lisse.

Het Stedelijk Museum het Prinsenhof in Delft is een voormalig klooster. Dit is het gebouw waar Willem van Oranje werd vermoord; de twee kogelgaten in de muur die hier aan herinneren zijn wereldberoemd.

Kerken 
De Grote of Sint-Janskerk in Gouda is met 123 meter de langste kerk van Nederland. De kerk is vooral beroemd om haar Goudse Glazen, een grote collectie gebrandschilderde ramen.

Dierentuinen
Vogelpark Avifauna in Alphen aan de Rijn is de enige in vogels gespecialiseerde dierentuin van Nederland. De vogels worden op een zo natuurlijk mogelijke manier gehuisvest. En ook de speeltuin met een groot aantal speeltoestellen en attracties zal bij de kinderen zeker in de smaak vallen.

Sea Life in Scheveningen gunt u een blik in de onderwaterwereld, met roggen, haaien, piranha´s, zeepaardjes en nog veel meer, en in de bijzondere onderwatertunnel kunt u ervaren wat een duiker ziet, zonder nat te worden.