Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Ga je naar de provincie Utrecht op vakantie, dan wordt zeker aangeraden om de hoofdstad van deze regio te bezoeken voor een dag vol kunst, cultuur en gezelligheid.

Lees meer

Vakantiehuis in Utrecht - Nederland huren

Geniet van de schitterende natuur vanuit een vakantiehuis in Utrecht. Utrecht is qua oppervlakte dan wel de kleinste provincie van Nederland, er zijn toch meer dan genoeg toeristische trekpleisters te vinden. Weidse landschappen met weiden, molens en wolkenluchten, prachtige bossen, hagen, houtwallen en hoogteverschillen, deze regio heeft het allemaal. Ook vakantiehuizen in Utrecht zijn er in alle soorten en maten.

Streek 
De regio Utrecht is onder te verdelen in de Vecht (en het bijhorende plassengebied) en de Utrechtse Heuvelrug. Rondom de Vecht zijn er mogelijkheden te over voor allerlei watersporten: surfen, waterskiën, zeilen en nog veel meer. Ook fietsers en wandelaars kunnen zich hier helemaal uitleven. De grootste en mooiste recreatiegebieden in deze regio zijn de Loosdrechtse Plassen en de Vinkeveense Plassen die zijn ontstaan als gevolg van de turfwinning. In dit prachtige gebied vindt u schitterende natuur maar ook kastelen en landhuizen die gebouwd werden door de rijkste burgers uit de nabije steden.

De “Utrechtse Heuvelrug" is zowel de naam van een nationaal park (tussen Driebergen en Rhenen) als van een gemeente. Dit nationaal park is een genot voor fietsers en wandelaars, met uitgestrekte heidegebieden, stuwwallen, bossen, uiterwaarden, kastelen en landgoederen. Tussen Doorn en Maarn vindt u de Kaapse Bossen, waar naast dichtbegroeide bossen ook heide en schrale graslanden te vinden zijn. Ook golfliefhebbers kunnen terecht in Utrecht: er zijn diverse prachtig aangelegde golfbanen in deze provincie. En aan vakantiewoningen in Utrecht is ook zeker geen gebrek, of u nu de voorkeur geeft aan een afgelegen huisje in de bossen of juist een charmante villa aan het water.