Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Wie in alle rust wil genieten van alles wat Flevoland te bieden heeft, kan een eigen vakantiehuis boeken in de regio. Door een eigen vakantiewoning te boeken, heb je alle vrijheid om te doen wat je wil en wanneer je dit wil en zit je niet vast aan de regels en faciliteiten van een hotel. In ons aanbod vakantiehuizen Flevoland vind je zowel vakantiewoningen voor gezinnen als vakantiehuizen voor grote groepen, luxe villa’s en vakantiewoningen op een kindvriendelijk vakantiepark. Bekijk ons grote aanbod vakantiehuizen Flevoland en zoek jouw favoriete vakantiehuisje om de perfecte vakantie te boeken.

Lees meer

Vakantiehuis in Flevoland - Nederland huren

Flevoland is de jongste provincie van het land. De provincie heeft niet alleen een bijzonder open landschap die voornamelijk populair is onder natuurliefhebbers en sportieve wandelaars, maar heeft bovendien vele bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. De populairste bezienswaardigheid is het vissersdorp met de naam Urk, maar ook bezienswaardigheden als de Aviodome en Schokland zijn zeker de moeite waard.

Wilt u rust en ruimte ervaren en genieten van al het moois dat Flevoland te bieden heeft, huur dan eens een vakantiehuis in Flevoland. Flevoland is de jongste provincie van ons land, maar toch heeft het gebied een rijke geschiedenis. Waar eerst open water lag bevindt zich nu een bijzonder woon- en recreatiegebied. Er zijn vakantiewoningen in alle soorten en maten te vinden in de provincie Flevoland, het grootste kunstmatige eiland ter wereld. Als u interesse heeft in het ontstaan van deze bijzondere polder, bezoek dan het museum Nieuw Land in Lelystad. Hier kunt u een grote verzameling objecten, documenten, werktuigen, kaarten en filmmateriaal bekijken over de inpoldering van dit indrukwekkende project.

Watersport is één van de meest populaire bezigheden voor toeristen in de provincie Flevoland. Er zijn veel meren: het Veluwemeer, het IJsselmeer, het Gooimeer, het Markermeer, het Eemmeer en het Ketelmeer. Op al dat water kunt u naar hartenlust zeilen, roeien, surfen, zwemmen en vissen. Er zijn ook diverse jachthavens om aan te meren.

Mensen die voor het eerst in deze regio komen zijn vaak verrast door de verschillende landschappen. Bezoekers van de provincie verwachten vaak saaie, eentonige vlakten zonder opvallende kenmerken, maar in plaats daarvan zullen ze prachtige akkers met authentieke boerderijen, diepe bossen en uitgestrekte natuurgebieden aantreffen. Flevoland is op te delen in drie verschillende streken: de Noordoostpolder, Oostelijk Flevoland en Zuidelijk Flevoland. Alle drie de streken hebben een eigen karakter.

De Noordoostpolder is het oudste deel van de provincie en is verdeeld in door beplanting duidelijk afgescheiden gebieden. Oostelijk Flevoland heeft een duidelijk herkenbaar polderlandschap, met grote open vlaktes. En ten slotte Zuidelijk Flevoland, dat bestaat uit een aantal grote gebieden die ieder hun eigen functie hebben: natuur in het noordwesten, bossen in het zuidoosten en akkerbouw in het midden.

In vrijwel alle delen van de Flevoland vind je vakantiehuisjes: van charmante bungalows tot gezellige cottages.

Lelystad
De hoofdstad van Flevoland is Lelystad. Lelystad vormt samen met de gemeente Dronten en een deel van de gemeente Zeewolde de streek Oostelijk Flevoland. In Lelystad kunt u onder andere uitgebreid shoppen in Batavia Stad, dat helemaal is gebouwd in de sfeer van de Gouden Eeuw.

Almere
Almere is de andere “grote” stad van deze provincie. Een stad in het water met mooi natuurlijk landschap en een zeer indrukwekkende architectuur waar jaarlijks duizenden liefhebbers op af komen. Combineer een dagje shoppen in het  nieuwe centrum met een rondleiding door de stad die wordt gegeven door de VVV van Almere. Daarnaast is ook Stadsboerderij de Kemphaan een bezoekje zeker waard; maak een wandel- of fietstocht over het landgoed of in het omliggende bos. Of u kunt een kijkje nemen bij de dieren: de apen op de eilanden (Stichting Aap), maar ook koeien, schapen, geiten en varkens. Bijzonder is ook de Groene Kathedraal, een landschapskunstwerk dat uit beuken en populieren bestaat en geïnspireerd is op de plattegrond van de kathedraal van Reims. In 2006 hebben de bomen hun maximale hoogte bereikt, waardoor het kunstwerk even hoog is als de echte kathedraal.

Zeewolde
Zeewolde, dit dorp is letterlijk het middelpunt van Nederland, midden tussen kust, bos en agrarisch landschap. Hier ligt onder andere het Horsterwold, het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa. Zeewolde heeft prachtige bossen en natuurgebieden.  Zeewolde is door de centrale ligging en hoeveelheid aan toeristische voorzieningen een populaire uitvalsbasis. Als u even de rust op wilt zoeken dan kunt u heerlijk naar het strand, lekker gaan fietsen in de natuur of één van de toeristische attracties en voorzieningen bezoeken.

Klimaat Flevoland

Omdat grote delen van Flevoland beneden NAP liggen, kan koude lucht zich hier soms verzamelen en nog verder afkoelen. Een gevolg hiervan is dat er verrassend lage minimumtemperaturen geregistreerd kunnen worden. De provincie heeft de reputatie van “winderige kale vlakte”. Vlak na de inpoldering was dit ook wel zo, maar in de steden en dorpen is hier tegenwoordig weinig meer van te merken. Er zijn grote bossen aangelegd, en ook de bebouwing heeft een temperende invloed gehad. Toch heeft de westkant van Flevoland, als het Markeermeer en IJsselmeer in de winter nog bevroren zijn, vaak te maken met mist en lage temperaturen, terwijl het dan op andere plaatsen al zonnig en (veel) zachter kan zijn.