Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vakantiehuis huren in de Teutoburgerwoud? Van luxe villa's met privé zwembad tot vakantiehuisjes waar ook jouw huisdier is toegestaan, je komt het allemaal tegen in ons aanbod vakantiehuizen in Teutoburgerwoud. Wat jouw eisen ook zijn bij het zoeken, er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit op jouw wensen. Een vakantiehuis huren in Teutoburgerwoud is bij Villaspot heel eenvoudig!

Lees meer

Vakantiehuis in Teutoburgerwoud - Duitsland huren

Een vakantiehuis in het Teuteburgerwoud dat is heerlijke vakantie vieren niet ver van huis. Het Teutoburgerwoud ligt in het uiterste noordoosten van Nordrhein-Westfalen, niet ver van onze grens. Een mooi gebied met prachtige natuur, pittoreske dorpjes en stadjes waar de sporen van de verschillende eeuwen nog altijd goed zichtbaar zijn. Ook de dorpen Warburg, Lemgo en Minden en hebben schitterende oude centra, die u uitnodigen voor een wandeling of pik één van vele gezellig terrasje.

Het Teutoburgerwoud is ook een zeer geliefd wandel- en fietsgebied. U treft hier dan ook een zeer gevarieerd landschap aan om heerlijk door te wandelen. Ontspannen kan in één van de vele hoog gekwalificeerde kuurbadcentra en kuuroorden. Want het Teutoburgerwoud. Wordt ook wel de "gezondheidstuin van Duitsland" genoemd.

Streek 
Deze regio is in meerdere opzichten een boeiend gebied, qua landschap, cultuur en historische gebeurtenissen. Hier versloeg een Germaans leger drie Romeinse legioenen (9 n.C), waarmee de Romeinse heerschappij aan de rechterzijde van de Rijn tot een einde kwam. Veel in deze streek herinnert nog aan deze “Varusslag in het Teutoburgerwoud”, zoals het 54 meter hoge Hermann-monument bij Detmold ter ere van de Germaanse aanvoerder Arminius (Hermann).

Maar niet alleen de Romeinen en de Germanen hebben hier hun sporen achtergelaten. Ook veel rijk geworden boeren en middeleeuwse adel lieten hier bijzondere gebouwen neerzetten, zoals kastelen, burchten en versterkte boerderijen. En natuurlijk zijn er ook natuurlijke monumenten die indrukwekkend zijn, zoals de rotsen van de Externsteine bij Horn-Bad Meinberg, vijf grijze zandsteenrotsen die ongeveer 120 miljoen jaar geleden ontstaan moeten zijn. In één van de rotsen is een kapel uitgehouwen.

En deze beboste bergrug heeft de bezoeker nog veel meer te bieden. Dichte bossen, heldere beekjes en schattige dorpjes. Spanning en ontspanning, actief bezig zijn of juist heerlijk bijkomen in een kuuroord, het kan hier allemaal. Huur een vakantiewoning in het Teutoburgerwald en beleef het zelf!

Het klimaat in het Teutoburgerwald lijkt erg veel op het onze: veranderlijk, niet extreem warm of koud, en er valt regelmatig neerslag. De zomers zijn gewoonlijk aangenaam, in de winter kan het behoorlijk koud worden.

Het Teutoburgerwald is geen deelstaat, en heeft dus ook geen hoofdstad. Maar er zijn vele schilderachtige stadjes met een keur aan bezienswaardigheden te bezoeken. Zo is er bijvoorbeeld Lemgo, een prachtig stadje waar in de 17e eeuw veel heksenprocessen plaatsvonden. Het zogenaamde “heksenburgemeestershuis” herinnert hier nog aan, met een stadsmuseum met folterwerktuigen die zijn nagelaten door de lokale beulenfamilie Clauss. Er is een mooi marktplein, en net buiten de stad kunt u het Weser-Renaissance-museum Slot Brake bezoeken, met tentoonstellingen over de verschillende aspecten van kunst en cultuur tussen reformatie en de dertig jarige oorlog in noord en west Duitsland. De slotkapel en de zeven verdiepingen hoge toren bij het kasteel zijn ook zeker een bezoek waard.

Minden
De voormalige bisschopsstad Minden ligt op het kruispunt van het Mittellandkanaal en de Weser. De streek rondom deze stad wordt wegens zijn vele werkende molens ook wel het Molendistrict genoemd. Leuk hier is de visserswijk die een eigen vestingmuur heeft. Cultuurliefhebbers moeten ook de Dom, gebouwd in romaanse en gotische stijl en een van de mooiste Duitse hallenkerken uit de 13e eeuw, zeker niet overslaan. En ten slotte kunt u hier de "Alte Münze" bezoeken, een van de oudste gebouwen van de stad.

Musea
In de voormalige kazerne in Minden bevindt zich tegenwoordig het Pruisenmuseum, waar u alles te weten kunt komen over de 350 jaar dat Pruisen hier de scepter zwaaide. Aan de rand van deze regio, bij Osnabrück, kunt u het Museum Varusschlacht bezoeken. Dit interactieve museum geeft de bezoeker een goed beeld van deze veldslag die van groot belang is geweest in dit deel van West-Europa.

Waterkasteel Neuenheerse, ooit een seculier klooster voor (adellijke) dames in de Weserrenaissancestijl, biedt nu onderdak aan musea voor natuurhistorie, volkenkunde en heemkunde. Bijzonder is de unieke verzameling van grote zoogdieren uit alle delen van de wereld.

Kerken en kloosters
In Neuenheerse staat ook de Eggedom, een kloosterkerk die eerst als zuilenbasiliek met een drievoudig schip ontworpen was, maar omgebouwd is tot gotische hallenkerk. U kunt hier een van de oudste en meest waardevolle relikwieëncollecties in Duitsland bekijken.

Dierentuinen 
Net buiten het Teutoburgerwald, maar zeker een ritje waard is de dierentuin van Osnabrück. Er zijn vele diersoorten te bewonderen en sinds dit jaar heeft het park ook een wereldprimeur: hier is de eerste ondergrondse zoo geopend, met dieren als prairiehonden, veldhamsters en molratten.

Kastelen
Kasteel Hämelschenburg is een imposant kasteel met volledig behouden inrichting in renaissancestijl, en is met zijn kunstcollectie, plantsoenen, stallen, schuren en de kerk een bezoekje zeker waard. Het kasteel in het kleine dorpje Detmold is verbonden met ons koningshuis: Prins Bernhard is hier namelijk opgegroeid.

Overige bezienswaardigheden 
Ook te zien in Detmold: het grootste Duitse openluchtmuseum, met maar liefst 105 vakwerkhuizen. In dit “Westfälisches Freilichtmuseum”ziet u een weergave van de geschiedenis en de cultuur van Westfalen. Niet ver van Brochterbeck liggen diverse bijzondere rotsformaties, zoals de Königsstein en de Dreikaiserstuhl, beide markante rotsformaties. Het meest afgelegen en het meest bizar is “das Hockendes Weib”, in het natuurgebied de Dörenther Klippen. Vlak bij Detmold vindt u het roofvogelcentrum in Berlebeck, het oudste en grootste van Europa, met prachtige demonstraties. Er worden hier ook gewonde en verweesde vogels opgenomen en verpleegd.