Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Nedersaksen is een deelstaat die je in het noordwesten van Duitsland vindt. Het betreft een dichtbevolkte Duitse deelstaat, waar maar liefst 8 miljoen inwoners wonen. Wil je een wat meer stedelijk gebied in ons buurland bezoeken, dan is het bezoeken van Nedersaksen zeker een aanrader.

Lees meer

Alle plaatsen in Niedersaksen

Vakantiehuis in Niedersaksen - Duitsland huren

De hoofdstad van de deelstaat Nedersaksen is de stad Hannover. In deze stad vind je niet alleen diverse winkels, restaurants, terrasjes en cafés, maar ook vele bezienswaardigheden. Enkele populaire bezienswaardigheden in Hannover zijn het Sprengel Museum Hannover, de Hannover Zoo en de kerstmarkt van Hannover die je in de wintermaanden kunt bezoeken.

In de deelstaat Nedersaksen zijn vele verschillende vakantiewoningen te vinden. Sommige vakantiehuizen Nedersaksen liggen in de directe omgeving van Hannover, maar in ons aanbod vind je ook vakantiewoningen die in de buurt van andere steden te vinden zijn. Bekijk ons totale aanbod vakantiehuizen Nedersaksen en zoek de woning die bij jouw eisen aansluit.

De deelstaat Niedersaksen ligt in de prachtige regio tussen de Ems en de Elbe. Een deel bestaat uit vasteland, maar ook de zeven Oost-Friese eilanden in de zuidelijke Noordzee horen bij Niedersken. Het is een mooi, groen gebied, met heidelandschappen, velden en uitgestrekte veengebieden, maar ook grote bossen. Langs de vele rivieren in Niedersaksen treft u tal van watersportmogelijkheden aan. U kunt hier kano's, waterski's, surfen en zelf zeilen. Bent u een waterliefhebber dan bent u in Niedersaksen aan het goede adres!

Bijzonder zijn ook de twee nationale parken Het Nationaal Park "Wattenmeer" met kwelders, duinen en zandbanken en het leefgebied van zeehonden, krabben en bijzondere vogelsoorten. Het anderen park is het Nationaal Park Harz - een gebergte met uitgestrekte bossen en kristalheldere meren. Kortom, vakantiehuizen in Niedersaksen zijn er in elke maat en voor elk budget voorhanden, in een grote variatie aan landschappen.

Streek
Niedersaksen strekt zich uit van de Noordzee langs de Lünenburger heide tot aan het middelgebergte in de Harz. Het prachtige Emsland is ideaal voor wandelaars, natuur- en vogelliefhebbers met uitgestrekte bossen, rivieren, heide, schattige dorpjes en indrukwekkende overblijfselen van de eeuwenoude cultuurgeschiedenis.

De Lünenburger heide is het grootste aaneengesloten heideveld van West-Europa en is volledig beschermd. Het Weserbergland, een middelgebergte met glooiende heuvels is vernoemd naar de rivier de Weser. Een absolute aanrader is hier een uitstapje naar Hameln, bekend van het sprookje “de rattenvanger van Hamelen”, die naar verluidt honderden jaren geleden 130 kinderen uit de stad ontvoerde. Of u als bezoeker nu ontspanning in de natuur zoekt, plezier aan zee of cultuur in de stad, een vakantie in dit gebied is heel afwisselend. Er zijn ook talrijke attractie- en pretparken in deze regio, met een groot aantal activiteiten voor groot en klein. Van luxe vakantiehuizen tot charmante boerderijtjes, er is zeker een vakantiewoning in Niedersaksen te vinden naar uw wens, zodat uw vakantie een onvergetelijke belevenis wordt.

Klimaat Nedersaksen

Het klimaat in Niedersachsen kent over het algemeen weinig extremen, zowel in positieve als in negatieve zin. Er is geen sprake is van buitensporige temperatuurverschillen, en net als vrijwel geheel Duitsland vertoont het klimaat veel overeenkomsten met Nederland. Er valt relatief veel neerslag van oktober tot en met maart.

De steden van Niedersaksen bieden vele bezienswaardigheden en attracties. De hoofdstad van de deelstad is Hannover, met onder andere een uit 6026 beukenpalen gebouwd stadhuis. Ook de Maschsee, de dierentuin en het Wilhelm-Busch museum zijn hier zeker een bezoek waard. In de stad Braunschweig kunt u de Romaans-Gotische domkerk St. Blasius bezoeken.

Osnabrück
Osnabrück heeft onder andere zes verschillende musea, met voor ieder wat wils. Bijzonder voor kunstliefhebbers is het Felix-Nussbaum-Haus, en voor een uitstapje met het hele gezin is het Museum am Schölerberg - Natuur en Milieu een uitstekend idee. Dit pand is gebouwd in de vorm van een ammoniet en de tentoonstellingen hier zijn leerzaam voor jong en oud.

Göttingen
Universiteitsstad Göttingen heeft niet minder dan 43 Nobelprijswinnaars opgeleverd. De oude stadskern waar een middeleeuwse muur omheen staat herbergt bijzondere kerken en vakwerkhuizen in verschillende stijlen. En symbool van deze stad is Gänseliesel, het ganzenhoedstertje, dat volgens traditie gekust wordt door iedereen die hier promoveert.

Andere steden in deze streek die zeker in aanmerking komen voor een uitstapje: Helmstedt, Peine, Salzgitter en Wolfenbüttel. U vindt hier niet alleen mooie historische bouwwerken, maar ook allerlei interessante moderne bezienswaardigheden.

Musea
In Osnabrück ziet u veel voorbeelden van middeleeuwse stadsarchitectuur. Ook het cultuurhistorische museum is interessant als u meer over deze streek te weten wilt komen. Autoliefhebbers mogen Autostad in Wolfsburg niet aan zich voorbij laten gaan. Alles over automobiliteit in een belevenis- en themapark met werken van internationaal bekende kunstenaars, architecten, filmmakers, fotografen, video- en computerspecialisten. In het paardenmuseum in Verden, in een voormalige cavaleriekazerne, komt u alles te weten over het ontstaan van het paard en de ruiterij, en de rol van het paard in verschillende tijdperken en culturen.

Kerken
De domkerk van Hildesheim en de basilica St. Michael, vooral bekend vanwege het beschilderde met hout bedekte middenschip, zijn een bezoek zeker waard.

Speeltuinen/educatieve parken
Rasti-Land bij Salzhemmendorf is een recreatiepark voor het hele gezin met een groot aantal attracties, waaronder een bobkartbaan, een achtbaan, een waterbaan en een waterglijbaan-paradijs.

Dierentuinen 
Ten zuiden van de Lüneburger Heide, in Ottercentrum Hankensbüttel, kunt u niet alleen visotters maar ook verschillende martersoorten, bunzingen, hermelijnen, dassen en de zeer zeldzame otterhonden bekijken.

Kastelen
Het indrukwekkende kasteel Marienburg is een van de belangrijkste neogotische bouwwerken van Duitsland. Het wordt nu steeds nog bewoond door de Welfen, het oudste adellijke geslacht van Europa. In het museum in het kasteel ziet u de geschiedenis van deze vorsten en van het Koninkrijk Hannover. Het kasteel van Celle stamt oorspronkelijk uit de tweede helft van de 13e eeuw, maar rond 1700 werd er in een ingrijpende verbouwing een barokbouwwerk van gemaakt. U kunt hier het kasteel, de kapel, de staatsievertrekken, de kasteelkeuken en de hier gevestigde afdeling van het Bomann-Museum bezoeken.

Overige bezienswaardigheden 
Phæno is een uniek experimentencentrum voor natuurwetenschappen en techniek in Wolfsburg. Bezoekers lopen door een open landschap met kraters, terrassen, plateaus en onderaardse grotten en kunnen in 250 stations hun eigen experimenten uitvoeren. In Hannover kunt u een van de best bewaarde barokke tuinen van Europa bewonderen: de Koninklijke Tuinen van Herrenhausen.