Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Zoek je een vakantiehuis in Mecklenburg? Bekijk dan ons grote aanbod vakantiehuizen Mecklenburg op deze pagina. Afhankelijk van jouw eisen en budget, kies je eenvoudig en snel een vakantiewoning die bij jou past. Heb je eenmaal een vakantiewoning gevonden, dan kun je dit vakantiehuis eenvoudig reserveren voor een geslaagde vakantie in Mecklenburg.

 

Lees meer

Alle plaatsen in Mecklenburg-Vorpommern

Vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommern - Duitsland huren

Mecklenburg is een historische streek in Noord-Duitsland. De regio kent een rijke geschiedenis en dit zie je duidelijk terug. Zo vind je niet alleen veel oude gebouwen in de regio Meckenburg, maar zijn er ook vele historische bezienswaardigheden te vinden. Denk hierbij aan diverse kastelen, burchten, landgoederen en herenhuizen, maar ook aan de verschillende soorten musea die je in de regio kunt vinden. En houd je van wandelen en/of fietsen? Dan ben je in Mecklenburg ook zeker aan het juiste adres, want in de groene regio kun je ook vele wandel- en fietstochten volgen.

De deelstaat Mecklenburg-Vorpommern ligt in het noordoosten van Duitsland. De resten van een gletsjer uit de ijstijd lopen dwars door dit gebied heen. De regio heeft een prachtige kuststreek en een binnenland met dichte bossen, prachtig heuvellandschap, veel meren en brede rivieren. Belangrijke steden zijn, Warnemünde, Stralsund en Wismar. Rostock is de grootste havenstad van Mecklenburg en Schwerin de hoofdstad van Mecklenburg-Vorpommeren, gelegen aan het Schweriner Meer en bezit een prachtig hertogelijk paleis.

Als u een vakantiehuis in Mecklenburg-Vorpommern huurt heeft u een prima uitvalsbasis om volop te kunnen genieten van alle mogelijkheden die deze schitterende regio de bezoeker biedt.

Streek 
Mecklenburg-Vorpommern is een van de dunst bevolkte deelstaten van Duitsland. De deelstaat ligt tussen de Oostzee, Sleeswijk-Holstein in het westen, Niedersachsen in het zuidwesten en Brandenburg in het zuiden. In het oosten grenst het aan Polen. De regio is de minst heuvelachtige deelstaat van Duitsland en heeft een keur aan bezienswaardigheden en natuurmonumenten. Het nationale park Jasmund bijvoorbeeld, een krijtlandschap met talrijke gletsjers, moerassen en weiden. In deze regio zijn mogelijkheden te over voor bezoekers die graag fietsen of wandelen in de ongerepte natuur. Er zijn ook vele meren en rivieren te ontdekken, waaronder één van de grootste meren van Duitsland: Müritz. De regio is met een wateroppervlakte van 130.000 ha de waterrijkste deelstaat van Duitsland. Dat maakt het zeker ook voor watersporters die van de natuur houden een fantastische vakantiebestemming. Liefhebbers van historie en cultuur kunnen hun hart ophalen in de historische steden waarvan er in de afgelopen jaren veel uitgebreid gerestaureerd zijn.

De baksteengotiek is in Mecklenburg-Vorpommern overal te zien, zoals in de kathedralen van Rostock, Wismar, Stralsund en Greifswald. Vooral Vorpommern is een paradijs voor liefhebbers van kastelen en tuinen, landhuizen en kloosters. Deze liggen vaak in uitgestrekte bossen of aan romantische meertjes. En al die leuke, interessante en vaak bijzondere bezienswaardigheden kunt u natuurlijk op uw gemak verkennen vanuit uw vakantiewoning in Mecklenburg-Vorpommern.

Klimaat Mecklenburg Vorpommern

Het klimaat van het gebied Mecklenburg-Vorpommern lijkt veel op dat van Nederland. Zowel 's zomers als 's winters kan er behoorlijk wat neerslag vallen. Het gebied heeft een gematigd zeeklimaat; januari is de koudste maand met temperaturen die gemiddeld iets onder nul liggen. Juli is de warmste maand; de gemiddelde temperatuur ligt dan rond de 22 graden. 

De hoofdstad van deze deelstaat is Schwerin, hoewel havenstad Rostock de grootste stad in de regio is. Het symbool van Schwerin is het “Märchenschloss” (sprookjeskasteel), omgeven door een prachtig landschap. Het slot ligt op een eiland in de grote Schweriner See en herbergt tegenwoordig een museum waar u woon- en pronkvertrekken met kunst van de 16e tot de 19e eeuw en Europees porselein van de 18e tot 20e eeuw kunt bewonderen . Een bijzondere blikvanger is ook de gerestaureerde en heropende Oranjerie in het slotpark.

Rostock
Rostock is eveneens een bezoek waard. De gotische Marienkirche, het roze, barokke raadhuis met zeven gotische torentjes, het klooster met het cultuurhistorische museum, oude pakhuizen en het scheepvaartmuseum, er is hier voor ieder wat wils. In de universiteitsstad Greifswald staat de 14e eeuwse Marienkirche met een grote vierkante toren, waardoor hij door de bewoners ook wel Dikke Maria genoemd word.

Neubrandenburg
Neubrandenburg staat bekend als “de stad van de vier poorten”vanwege de in rood baksteen gebouwde nieuwe poort uit de 15e eeuw en de drie oudere stadspoorten die deel uitmaken van een van de best bewaard gebleven stadsmuren in Duitsland.

In Ribnitz-Damgarten kunt u het Nationale Barnsteenmuseum bezoeken, waar u alles te weten komt over dit natuurproduct dat in deze streek veel gevonden wordt. Het cultuurhistorische museum in Rostock bevindt zich in het klooster Zum Heiligen Kreuz en toont een grote collectie middeleeuwse kunst, waaronder het bijzondere Driekoningenaltaar. In het Staatliches Museum in Schwerin is een collectie Hollandse en Vlaamse schilderijen uit de 17e eeuw te zien. U kunt dit museum gerust met kinderen bezoeken – bij de exposities is duidelijk rekening gehouden met jonge bezoekers.

Kerken
Wismar heeft één van de best behouden middeleeuwse stadskernen van heel Noord Duitsland, met maar liefst vier kerken: de Heiligen Geist, de Marienkerk, de St. Georgenkerk en de St. Nikoleikerk.

Dierentuinen 
In het Ozeaneum in Stralsund zijn vissen en diersoorten uit de belangrijkste noordelijke zeeën te bewonderen zijn. Er zijn 39 aquaria met 7.000 verschillende vissen en dieren te bewonderen.

Kastelen
Het stadje Rheinberg is bekend vanwege het kasteel met prachtig kasteelpark aan de Grienickersee. Een deel van dit slot is opengesteld voor bezoekers, en er worden interessante exposities georganiseerd in het kasteelmuseum.

Overige bezienswaardigheden 
Karl’s Erlebnishof in Rövershagen is een bijzondere combinatie van een boerenmarkt, speeltuin, keramiekgalerie en aardbeimuseum. In Padderow zullen liefhebbers van treinen hun ogen uitkijken in ModelBahnLand, meer dan 1000 m2 modeltreinen, auto’s en nog veel meer.