Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Wie tijdens zijn of haar vakantie in Overijssel in een eigen vakantiewoning wil slapen, is bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina’s vind je de diverse vakantiewoningen die je in Overijssel vindt, waaronder diverse luxe villa’s, vakantiewoningen op vakantieparken voor het gehele gezin en grote vakantiehuizen voor 6, 8, 10 of 12 personen. En zoek je een vakantiehuis Overijssel met eigen zwembad? Dan ben je bij ons aan het juiste adres, want wij bieden ook diverse vakantiehuizen Overijssel met eigen zwembad aan.

Lees meer

Vakantiehuis in Overijssel - Nederland huren

Overijssel kan onderverdeeld worden in diverse grote en toeristische regio’s. De bekendste regio’s die je in de provincie vindt, zijn de regio’s WaterReijk Weerribben Wieden, IJsseldelta, Salland, Vechtdal en de omgeving Twente. Sommige regio’s bevatten voornamelijk groene natuurgebieden en zijn dus zeer geschikt voor mensen die van lange wandel- en fietstochten in de natuur houden, terwijl andere regio’s wat meer steden bevatten en dus meer geschikt zijn voor mensen die graag de grote steden van de provincie bezoeken.

In de provincie Overijssel zijn diverse grote steden te vinden die jij tijdens jouw vakantie in deze provincie kunt bezoeken voor kunst, cultuur, gezelligheid en diverse winkels. De hoofdstad van de provincie Overijssel is de stad Zwolle, maar dit is niet de enige stad die je tijdens jouw vakantie in Overijssel kunt bezoeken. Zo zijn steden als Almelo, Hengelo, Enschede en Deventer ook zeker de moeite waard om te bezoeken als je in een vakantiehuis in Overijssel verblijft. Niet alle steden zijn even groot als Zwolle, maar iedere stad heeft wel een bepaalde bezienswaardigheid of culturele activiteit die zeker de moeite waard is en de stad erg populair maakt onder toeristen uit het gehele land.

De provincie bestaat van oudsher uit verschillende regio's met hele eigen karakteristieken. Er zijn drie landstreken: de Kop van Overijssel, Salland en Twente. Maar het Overijssels Vechtdal en het rivierenlandschap met de Hanzesteden Kampen, Zwolle en Deventer zijn ook zeker de moeite waard en bieden de bezoeker een groot aantal mogelijkheden tot inspanning of ontspanning. Of u nu een wateraanbidder, natuurliefhebber, een cultuurminnaar of een sportieve recreant bent, hier vindt u zeker iets van uw gading, het aanbod vakantiehuisje in Overijssel is dan ook zeer groot.

De streek bestaat voor bijna 14 % uit bos- en natuurgebieden waarvan De Weerribben - Wieden en de Sallandse Heuvelrug de bekendste zijn. Maar de (cultuur)historie van de provincie is ook zeker bijzonder te noemen, met kastelen, boerderijen, molens en de Hanzesteden. Een groot deel van de provincie bestaat uit een met riviertjes en beken doorsneden zandgrondgebied, behalve in het noordwesten, waar polders en meertjes overheersen. De belangrijkste rivier is de IJssel, die voor een groot deel de grens vormt met Gelderland.

Activiteiten in Overijssel

Overijssel is een veelzijdige provincie waar altijd wel iets te beleven is. Heb je een vakantiewoning in Overijssel geboekt, dan wordt zeker aangeraden om de hoofdstad van de provincie eens te bezoeken. Ga je naar Zwolle, dan kun je een gehele dag en zelfs meerdere dagen vullen met het bezoeken van diverse leuke winkels, het neerstrijken op gezellige terrasjes en het proeven van lokale gerechten in verschillende restaurants. Daarnaast vind je in de stad Zwolle ook het Stedelijk Museum Zwolle en Museum De Fundatie: beide unieke musea die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken voor zowel jonge als oude toeristen in de stad. En vind je het leuk om de stad Zwolle echt te leren kennen? Dan kun je een stadswandeling met gids boeken om alles over deze Hanzestad te weten te komen.

Overijssel kent niet alleen diverse grote steden, maar is ook zeker een groene provincie te noemen. In de regio vind je diverse natuurgebieden die je kunt leren kennen door een wandeltocht te maken, maar het is ook mogelijk om met een gehuurde fiets door de groene natuurgebieden te trekken om de ruige regio te leren kennen. Ga je met de kinderen naar de provincie Overijssel, dan zijn er diverse pretparken, speeltuinen en kinderboerderijen te vinden die je met jouw kroost kunt bezoeken.

Vakantiehuis Overijssel met zwembad

Ga je in de zomer naar Overijssel? Dan kan het flink warm worden tijdens jouw bezoek aan deze provincie in het oosten van het land. Vind je het belangrijk om regelmatig goed af te kunnen koelen tijdens jouw drukke vakantie vol activiteiten in Overijssel? Boek dan een vakantiehuis Overijssel met eigen zwembad en je hebt altijd de mogelijkheid om even af te koelen. Boek je een vakantiewoning op een vakantiepark voor het gezin, dan moet je het zwembad altijd delen met andere gezinnen. Boek je een vakantiehuis met privé zwembad, dan is het zwembad van het vakantiehuis alleen te gebruiken door jouw reisgezelschap.

 

 

Zwolle

Zwolle is de hoofdstad van deze provincie. Midden in het centrum staat het Stedelijk Museum Zwolle, dat de cultuurhistorie van Zwolle belicht. Heel bijzonder is ook het Ecodrome Zwolle, een themapark waar de natuur centraal staat met een groot aantal verschillende exposities en ervaringen, variërend van de prehistorie tot de jungle en van een vogeltuin tot een workshop diersporen lezen. Niet ver van de stad, bij de uiterwaarden van de rivier de Vecht, ligt Landgoed Anningahoef, een prachtig aangelegd park van 5 hectare dat tevens dienst doet als galerie voor beeldhouwkunst.

Andere steden die de moeite van een bezoek waard zijn: Enschede, de grootste stad met stadsrechten, waar u onder andere het Rijksmuseum Twenthe kunt bezoeken. Hier ziet u een uitgebreide collectie oude en moderne kunst en voorbeelden van kunstnijverheid uit de 18e eeuw. Verder Almelo (met o.a. het Bolletje Bakkerijmuseum) en Deventer (met een groot educatief natuur- en milieucentrum annex kinderboerderij, de Ulebelt).

Ga je in de herfst, in de winter of in het voorjaar naar Overijssel en wil je toch een vakantiehuis met zwembad boeken, dan kun je kiezen voor een vakantiewoning met binnenzwembad of jacuzzi. In ons aanbod vakantiehuizen vind je diverse vakantiewoningen met een binnenzwembad en/of een jacuzzi, die jij kunt boeken om ook in de koudere maanden van jouw eigen zwembad bij een vakantiehuis te profiteren.

Luxe vakantiehuizen Overijssel

Sommige mensen kunnen alleen optimaal ontspannen in een vakantiewoning als dit vakantiehuis voorzien is van alle benodigde faciliteiten, zoals een grote keuken, een luxe badkamer en een eigen zwembad. Vind jij het ook belangrijk dat een vakantiehuis volledig aan jouw eisen voldoet en van alle luxe faciliteiten voorzien is? Dan boek je een luxe vakantiehuis in Overijssel. In ons aanbod vind je diverse luxe villa’s in Overijssel, die bijvoorbeeld voorzien zijn van grote keukens, luxe badkamers en grote slaapkamers met heerlijke bedden. Je kunt een luxe vakantievilla boeken voor een klein reisgezelschap van bijvoorbeeld 4 personen, maar het is ook mogelijk om luxe vakantiehuizen in Overijssel te boeken voor een groot gezelschap van 6, 8, 10 of 12 personen.

Heb je aanvullende eisen voor jouw luxe vakantievilla in Overijssel, bijvoorbeeld dat deze vakantiewoning een eigen zwembad of een sauna moet bevatten? Dan vul je de filters op onze website in om jouw perfecte vakantiewoning te vinden.

Vakantie Overijssel

Je kunt de provincie Overijssel het gehele jaar door bezoeken. In de zomer leent de provincie zich uitstekend voor een ontspannen vakantie bij het privé zwembad of het zwembad van het vakantiepark, terwijl de provincie in het voorjaar, de herfst en de winter uitermate geschikt is voor een onvergetelijke vakantie vol kunst, cultuur, gezelligheid en natuur. Bezoek je de provincie Overijssel bijvoorbeeld in het voorjaar, dan kun je de prachtige natuur van de regio tot leven zien komen, de leukste musea bezoeken en de lekkerste gerechten eten in de restaurants die je in de provincie tegenkomt.

De beste momenten om de provincie Overijssel te bezoeken, betreffen de diverse nationale vakanties in ons land. Bezoek de provincie bijvoorbeeld rond de kerst, rond Pasen, op Hemelvaart of rond de jaarwisseling en je hebt gegarandeerd een geslaagde vakantie. En omdat er altijd diverse vakantiewoningen te vinden zijn die je rond de feestdagen kunt boeken, is het altijd mogelijk om jouw perfecte vakantie in Overijssel te organiseren.

Klimaat Overijssel

Overijssel heeft, net als de rest van ons land, een gematigd zeeklimaat zonder grote temperatuurverschillen tussen de seizoenen. De jaarlijkse gemiddelde temperatuur van Overijssel is 9°C. Neerslag valt hier het hele jaar door, met gemiddeld 180 regendagen per jaar. De natste maanden zijn november, december en januari, de droogste mei tot en met augustus. In de winter behoort dit gebied vaak tot de koudste streken van ons land.