Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

De populairste bezienswaardigheden die je in de provincie Friesland vindt, zijn de stad Sneek, de stad Leeuwarden en de vier nationale parken van de provincie. Wil je de bezienswaardigheden vanuit jouw privé vakantiehuis bezoeken? Bekijk dan op deze pagina welke vakantiehuizen Friesland wij aanbieden. Of je nu op zoek bent naar een vakantiehuisje op een kindvriendelijk vakantiepark, een luxe villa met eigen zwembad of een vakantiewoning voor grote groepen van 6, 8, 10 of 12 personen: je bent bij ons aan het juiste adres.

Lees meer

Vakantiehuis in Friesland - Nederland huren

Wil je echt kennis maken met het Friese leven, huur dan eens een vakantiehuis in Friesland. Friesland, gelegen in het noorden van Nederland, is een heerlijke streek met een enorm aanbod aan vakantiewoningen. Deze provincie neemt een bijzondere plaats in tussen de Nederlandse provincies. Het is namelijk niet alleen een bijzonder mooi, waterrijk en groot gebied (qua oppervlakte inclusief water zelfs de grootste provincie van ons land), maar het heeft ook als enige streek een officiële eigen taal, het Fries.

Streek
In het oosten grenst Friesland aan Groningen en Drenthe, in het zuiden aan Overijssel en Flevoland. Water is er natuurlijk te over, met het IJsselmeer en in het westen en noorden de Waddenzee, het grootste natuurreservaat van ons land. De Waddeneilanden Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog behoren eveneens tot de provincie, en ook hier is het aanbod van leuke vakantiehuisjes enorm.

De grootste aantrekkingskracht heeft deze streek op watersporters. Of u nu wilt zeilen met een klassieke “skûtsje”, een catamaran of een aak, kitesurfen, mountainbiken of een hockeyclinic volgen, in deze streek kan het. Liefhebbers van de natuur en weidse landschappen, maar ook mensen die behoefte hebben aan tijd om te onthaasten en zich heerlijk willen ontspannen in een prachtige sauna, zullen ook zeker iets van hun gading vinden in Friesland.

Daarnaast kunt u, zelfs als er geen ijs ligt, hier zelf de Elfsteden tour rijden - op de fiets! Deze prachtige route is zeker een aanrader - een fietstocht van bijna 230 kilometer langs uitgestrekte weilanden, meren, bossen en typisch Friese kasteeltjes, zogenaamde staten en stinzen, voert u langs alle elf historische stadjes. Kom daarna heerlijk tot rust in één van de vele vakantiewoningen in Friesland, of u nu de voorkeur geeft aan een knusse cottage of juist een luxe bungalow aan het water. Het aanbod aan vakantiehuisjes in Friesland is overweldigend!

Omdat grote delen van Flevoland benden NAP liggen, kan koude lucht zich hier soms verzamelen en nog verder afkoelen. Een gevolg hiervan is dat er verrassend lage minimumtemperaturen geregistreerd kunnen worden. De provincie heeft de reputatie van “winderige kale vlakte”. Vlak na de inpoldering was dit ook wel zo, maar in de steden en dorpen is hier tegenwoordig weinig meer van te merken. Er zijn grote bossen aangelegd, en ook de bebouwing heeft een temperende invloed gehad. Toch heeft de westkant van Flevoland, als het Markeermeer en IJsselmeer in de winter nog bevroren zijn, vaak te maken met mist en lage temperaturen, terwijl het dan op andere plaatsen al zonnig en (veel) zachter kan zijn.

Flevoland is de jongste provincie van Nederland. De provincie is geheel ingepolderd in het begin van de vorige eeuw en ligt ongeveer vijf meter onder zeeniveau. De temperatuur van Flevoland is, zoals verwacht,  onder invloed van het water. Door zijn ligging aan het IJsselmeer zijn de temperatuurverschillen tussen zomer en winter minder groot dan in andere gebieden in Nederland.

Natuur in Flevoland
De provincie Flevoland is volledig door mensen gemaakt. Sinds het gebied is ingepolderd is er een verscheidenheid aan prachtige planten en dieren, wat resulteert in een prachtige natuuromgeving. Ontdek de nieuwe wildernis met moerassen, plassen en dieren zoals de konikpaarden en heckrunderen. U zult verrast worden door de grote variatie in polderbossen en graslanden in Flevoland. Een bezoekje waard dus!

Lelystad
De hoofdstad van Flevoland is Lelystad. Lelystad vormt samen met de gemeente Dronten en een deel van de gemeente Zeewolde de streek Oostelijk Flevoland. In Lelystad kunt u onder andere uitgebreid shoppen in Batavia Stad, dat helemaal is gebouwd in de sfeer van de Gouden Eeuw.

Almere
Almere is de andere “grote” stad van deze provincie. Een stad in het water met mooi natuurlijk landschap en een zeer indrukwekkende architectuur waar jaarlijks duizenden liefhebbers op af komen. Combineer een dagje shoppen in het  nieuwe centrum met een rondleiding door de stad die wordt gegeven door de VVV van Almere. Daarnaast is ook Stadsboerderij de Kemphaan een bezoekje zeker waard; maak een wandel- of fietstocht over het landgoed of in het omliggende bos. Of u kunt een kijkje nemen bij de dieren: de apen op de eilanden (Stichting Aap), maar ook koeien, schapen, geiten en varkens. Bijzonder is ook de Groene Kathedraal, een landschapskunstwerk dat uit beuken en populieren bestaat en geïnspireerd is op de plattegrond van de kathedraal van Reims. In 2006 hebben de bomen hun maximale hoogte bereikt, waardoor het kunstwerk even hoog is als de echte kathedraal.

Zeewolde
Zeewolde, dit dorp is letterlijk het middelpunt van Nederland, midden tussen kust, bos en agrarisch landschap. Hier ligt onder andere het Horsterwold, het grootste aaneengesloten loofbos van West-Europa. Zeewolde heeft prachtige bossen en natuurgebieden.  Zeewolde is door de centrale ligging en hoeveelheid aan toeristische voorzieningen een populaire uitvalsbasis. Als u even de rust op wilt zoeken dan kunt u heerlijk naar het strand, lekker gaan fietsen in de natuur of één van de toeristische attracties en voorzieningen bezoeken.

Reistips Friesland

Musea 
In Luchtvaartmuseum Aviodrome bij Lelystad ziet u in een binnenexpositie (ongeveer 6000 m²) en een groot openluchtmuseum een overzicht van 100 jaar historie van de luchtvaart.

Museum Schokland ligt in één van de drie laatste woonterpen in de Noordoostpolder en biedt u een overzicht van de geologie en archeologie van dit gebied, het ontstaan en vergaan van het eiland en de drooglegging van de polder.

Liefhebbers van moderne kunst kunnen terecht bij Museum De Paviljoens in Almere. Het motto van dit museum is “Hedendaagse kunst in een hedendaagse stad voor een hedendaags publiek”. Hier zijn continu wisselende collecties te bewonderen in een zeer eigentijds gebouw.

Natuurgebieden/tuinen 
In Natuurpark Lelystad ziet u onder andere bevers, otters, ooievaars, elanden, wisenten, Przewalskipaarden en Pater Davidsherten. Kinderen vermaken zich hier prima met vele speurtochten en natuurlijk de dieren.

Speeltuinen/educatieve parken 
Speeleiland Balleboe in Urk heeft grote ballenbakken, glijbanen, klauterbanen, een grote legohoek, heel veel auto's, een knutselkamer, een voorleeskamer en verschillende activiteiten.

Ballorig is een overdekt speelparadijs. Kinderen tot 12 jaar kunnen hier klimmen, klauteren, glijden, springen, spelen in de ballenbak en nog veel meer.

Walibi World in Biddinghuizen is een groot familiepark met indrukwekkende attracties die in themagebieden zijn onderverdeeld, zoals Frankrijk, Italië, Canada en Mexico. Het park is vooral bekend vanwege de vele achtbanen.