Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vakantiehuis huren aan de Duitse Oostzee? Van luxe villa's met privé zwembad tot vakantiehuisjes waar ook jouw huisdier is toegestaan, je komt het allemaal tegen in ons aanbod vakantiehuizen aan de Duitse Oostzee. Wat jouw eisen ook zijn bij het zoeken, er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit op jouw wensen. Een vakantiehuis huren aan de Duitse Oostzee is bij Villaspot heel eenvoudig!

Lees meer

Alle plaatsen in Ostsee

Vakantiehuis in Ostsee - Duitsland huren

Door de brede zandstranden is de kust van de Ostsee een zeer geliefde vakantiebestemming. Vakantiehuizen in de Oostzee zijn er dan ook in overvloed, van lekker luxe tot zeer eenvoudig. De Oostzee (Baltische Zee) is een zogenaamde intra-continentale zee, een ondiepe binnenzee die in verbinding staat met de noordelijke Atlantische Oceaan. Het getijverschil is hier veel kleiner dan op de Noordzee. Mede hierdoor heeft de kust hier brede, vlakke stranden met een relatief ondiepe zee, perfect dus voor gezinnen met jongen kinderen.

De prachtige zandstranden worden afgewisseld met enorme rotsformaties. Bezoek het eiland Rügen, beroemd om de steile kalkrotsen. Ook de prachtige badplaatsen Warnemünde, Kühlungsborn en Boltenhagen zijn een bezoekje meer dan waard.

In het voor- en najaar kunt u vanuit uw vakantiehuis in de Oostzee heerlijke strandwandelingen, vliegen, picknicken in de duimen of lekker uitwaaien en genieten van de prachtige omgeving. Kortom, het huren van een vakantiewoning aan de Oostzee staat garant voor een leuke afwisselende vakantie.

Streek
Aan het einde van de 19e eeuw werd de Oostzee door de Duitse adel en de rijke industriëlen als vakantiegebied ontdekt. Deze badgasten lieten langs de kust grote villa’s bouwen die later vaak tot hotel of pension werden omgebouwd. Er zijn ook verschillende eilanden, zoals Rügen, met mooie steile kalkrotsen, Poel, Fehmarn, Usedom en Hiddensee. Op deze eilanden zijn mogelijkheden voor allerlei sportieve activiteiten; watersporten zoals surfen, zeilen en vissen, maar ook mensen die graag golfen, klimmen of wandelen komen hier zeker aan hun trekken.

De 340 km lange kust bestaat uit talrijke inhammen, eilanden en schiereilanden, en de regio heeft een groot aantal badplaatsen. De rotsen, die aan de kust uit de zee oprijzen, kunnen wel 120 meter hoog zijn. En achter het strand bestaat het landschap voornamelijk uit groene weiden en bossen. Ontspanning en wellness zijn echte kernbegrippen voor deze streek; het wemelt er dan ook van de kuuroorden. Tijdens een verblijf in een vakantiewoning aan de Oostzee zult u volop kunnen genieten van frisse lucht, prachtige natuur en vooral: rust!

Klimaat Oostzee

Het klimaat aan de Oostzee is milder is dan aan de Noordzee, met vooral een stuk minder wind. Er is ook nauwelijks eb en vloed. In alle jaargetijden kan het regenen en de temperatuur is wisselend. De gemiddelde jaartemperatuur is 9°C, maar het weer kan hier behoorlijk wispelturig zijn. Prachtige zomerdagen worden soms afgewisseld met stormachtige dagen met veel neerslag.

Het Duitse gedeelte van de regio valt voor een groot deel onder de deelstaat Sleeswijk-Holstein, met de hoofdstad Kiel. Deze stad ligt aan het Noord-Oostzeekanaal en de Kielse fjorden. Zeer de moeite waard zijn hier de Nikolaikerk met de bijzondere, groene torenspits en de verschillende musea, zoals het in de oude vishal ondergebrachte scheepvaartmuseum en de historische schepen in de museumhaven. Ook een havenrondvaart, waarbij u alle activiteiten in de stad vanaf het water kunt beleven, is leuk om mee te maken.

Lübeck
Symbool voor de stad Lübeck is een vesting met dubbele torens, een overblijfsel van het fortcomplex dat hier vroeger stond. De Holstentor, de poort naar de oude stadskern, is de bekendste nog overgebleven stadspoort van de late Middeleeuwen in Duitsland. Binnen is tegenwoordig een historisch museum gehuisvest. Liefhebbers van poppen mogen zich het Museum für Figurentheater, met unieke poppen en marionetten uit de hele wereld, niet laten ontgaan. En als u graag religieuze kunst wilt bekijken kunt u terecht in het St. Annen Museum, dat deel uitmaakt van het voormalige klooster St. Annen. In een ander gedeelte van dit gebouw bevindt zich een museum met grafieken, vooral zelfportretten: de Kunsthalle St. Annen.

Wismar
Wismar ligt aan de Oostzeekust van Mecklenburg-Vorpommeren, aan de zuidkant van de gelijknamige baai. In de stad staan drie belangrijke kerken in de stijl van de baksteengotiek: de Marienkirche, de Nikolaikirche en de Georgenkirche. En voor de kinderen is er ook een leuke dierentuin met aquarium, Tierpark Wismar.

Andere bekende (bad)plaatsen in deze streek zijn Warnemünde, Kühlungsborn, Boltenhagen, Eutin, Gohren, Binz, Ahlbeck en Heringsdorf.

Musea
Het Kulturhistorisches Museum in Rostock heeft een zeer uiteenlopende collectie, met onder andere Nederlandse schilderkunst uit de 17e tot 19e eeuw, grafiek uit de 19e en 20ste eeuw, stadsgezichten van Rostock en voorbeelden van (regionale) kunstnijverheid.

Kerken
De Bad Doberaner Munster is de kerk van een voormalig cisterciënzerklooster en één van de mooiste hooggotische gebouwen in Mecklenburg. U kunt hier een groot aantal bijzondere kerkschatten bekijken, evenals een prachtig altaar en verschillende graftomben.

Speeltuinen/educatieve parken
Hansapark Sierksdorf is het enige Duitse pretpark aan zee met een groot aantal attracties, varierend van zweefmolens tot achtbanen

Dierentuinen 
Liefhebbers van de onderwaterwereld kunnen terecht in Sealife, een groot aquarium bij het Timmendorfer Strand.

In Marlow bevindt zich het meermalen onderscheiden Vogelpark Marlow, met een enorm aantal vogelsoorten, een kinderboerderij en een roofvogelshow.

Kastelen
De Glücksburg aan de Flensburger Fjord is een vierkant kasteel met hoektorens en wordt aan drie zijden door een meer omgeven. Tegenwoordig is het een museum, met veel koningsportretten en prachtige wandtapijten.

Overige bezienswaardigheden 
Een bijzondere plek op het eiland Rügen is het Monument KdF in Prora, een project dat ooit als vakantieoord voor “de arbeider” is opgezet door Hitler. Het complex, 4,5 kilometer lang, is nooit helemaal afgebouwd en ook nooit in gebruik genomen. Er zijn nu diverse musea en een documentatiecentrum te bezoeken.

De nog steeds functionele vuurtoren van Travemünde is de oudste vuurtoren van Duitsland. In de toren ziet u nu een klein maritiem museum met modellen van lichtschepen, verschillende zeelantarens en voormalige lichtinstallaties van andere vuurtorens.

Leuk om een dagje door te brengen is het eiland Fehmarn, de korenschuur van Sleeswijk-Holstein. U kunt hier onder andere het pittoreske stadje Burg, het beschermde watergebied Wallnau en de bijzondere Fehrman-Sund brug bekijken.

Op Rügen kunt u een trip maken met een klein spoortreintje, in feite een museum op wielen.
Dit treintje verbindt de badplaatsen Göhren, Baabe, Seelin en Binz met de oude residentiestad Putbus.