Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Wil jij een korte vakantie, een midweek weg of een weekend weg naar Duitsland organiseren en vind je het prettig om in een vakantiewoning aan zee te verblijven? Bekijk dan ons grote aanbod vakantiehuizen Noordzee en zoek jouw perfecte vakantiehuis aan de Noordzee in Duitsland.

Lees meer

Alle plaatsen in Nordsee

Vakantiehuis in Nordsee - Duitsland huren

De Noordzee is een randzee van de Atlantische Oceaan. De zee grenst aan diverse landen in Europa en één van deze landen is Duitsland. Verblijf je in het gebied van Duitsland dat aan de Noordzee grenst, dan kun je eenvoudig een duik nemen in deze zee of lange strandwandelingen langs de Noordzee maken. Het boeken van een vakantiewoning in de buurt van de Noordzee is voornamelijk geschikt voor mensen die in de zomer in de Noordzee willen zwemmen of het heerlijk vinden om lange strandwandelingen te maken. Boek je een vakantiewoning waar je jouw hond ook mee naartoe mag nemen, dan kun je lange strandwandelingen maken met jouw trouwe viervoeter.

Een vakantiehuis in Nordsee staat garant voor dolle pret aan zee. Zee, strand, hoge duinen en prachtige vergezichten. De Nordsee is de Duitse kust die in het verlengde ligt van onze eigen Noordzeekust. Het landschap heeft dan ook veel weg van het onze, met weilanden, molens en koeien. Bezoek in het binnenland de stadjes Emden, Oldenburg of Bremen een oude havenstad met mooi historisch centrum. Kortom, wilt u eens op een heel andere manier van een strandvakantie genieten, dan is het huren van een vakantiehuis aan de Nordsee helemaal geen slecht idee!

Streek 
Deze prachtige regio biedt afwisseling en ontspanning voor elke bezoeker. Of u nu wilt wadlopen, zeilen of windsurfen, of liever meer naar het binnenland de hoogvenen en heidevlakken en de heerlijke bossen wilt verkennen, er zijn mogelijkheden te over. De regio Nordsee bestaat uit Oost-Friesland en Noord-Friesland. Voor de kust van Oost-Friesland, een schiereiland dat direct grenst aan Nederland, liggen verschillende Duitse Waddeneilanden die onderdeel uitmaken van een natuurpark, het Nationalpark Niedersächsisches Wattenmeer. Deze eilanden zijn heel populair omdat er bijzonder mooie zandstranden te vinden zijn. En ook voor de kust van Noord-Friesland liggen verschillende eilanden, waarvan Sylt het bekendste is. Dit eiland heeft prachtige natuur, steile kusten en schattige huisjes met rieten daken. En natuurlijk ontbreken ook hier de heerlijke zandstranden niet.

Net als bij ons kan men hier, als het water bij eb wegvloeit, een wandeling over de Wadden maken. Houd er echter rekening mee dat onervaren wadlopers behoorlijk in de problemen kunnen raken door mistbanken of snel opkomend water. Daarom is het verstandig om dergelijke wandelingen alleen te ondernemen als u een ervaren gids meeneemt. Als wandelen u niet zo trekt zijn er ook meer dan genoeg dingen te ontdekken op het culturele of culinaire vlak. En de grootste trekpleister is en blijft natuurlijk het strand, de zee en de zon. Wie op zoek is naar ontspanning en rust kan in één van de vele vakantiehuisjes rond de Nordsee ongetwijfeld volop genieten.

Klimaat Noordzee

Dit deel van Duitsland ligt in de koele tot gematigde zone, met vooral veel westenwind. Grote temperatuurschommelingen komen niet vaak voor, maar neerslag valt hier in alle jaargetijden. 's Winters ligt de gemiddelde temperatuur rond de 2 graden, in juli rond de 20 graden.

Omdat deze regio geen deelstaat is kunnen we geen echte hoofdstad aanwijzen. Maar zeker één van de mooiste steden in deze regio is Bremen, met haar prachtige historische centrum. Het Raadhuis behoort tot het UNESCO werelderfgoed, en wereldberoemd is de St. Petri Dom die al meer dan 1200 jaar oud is. Er is ook een museum met graven van oude bisschoppen van Bremen. De stad heeft overigens meer musea, zoals de Kunsthalle, het Havenmuseum Speicher XI en Packhaus Zeitraum.

Direct aan het nationale park “Schleswig-Holsteinisches Wattenmeer” ligt het heerlijke, rustgevende Noordzeeheilbad Büsum. Tot in de 15e eeuw was dit stuk land nog een eiland. Misschien is het karakteristieke “groene” strand, dat met gras begroeid is, hier nog een herinnering aan. In het hier gevestigde “Museum am Meer” krijgt u inzicht in de kustvisserij en de garnalenverwerking. St. Peter-Ording, op het schiereiland Eiderstedt, heeft een kuurbad met eigen zwavelbron. Heel bijzonder is het witte zandstrand, dat alleen via een zeebrug van ruim een kilometer lang vanuit het stadsdeel Bad te bereiken is.

Musea
In de Nannen-Kunsthalle in Emden is hoofdzakelijk moderne kunst te bezichtigen. De Kunsthalle is vooral bekend door de vele werken van de COBRA-groep en de collectie Duits expressionistische schilderkunst. In het Universum Science Center in Bremen kan jong en oud op een interactieve manier ervaren hoe een tornado ontstaat, wat er gebeurt bij tijdreizen en waarom iedere mens anders is. Er zijn 3 onderdelen: Expeditie Mens, Aarde en Kosmos.

In Husum bevindt zich het Theodoor Storm-haus, een museum dat geheel is gewijd aan deze Duitse schrijver en dichter die vooral bekend is vanwege de novelle “Der Schimmelreiter”. Het Deutsches Krankenhausmuseum bevindt zich in het 19e eeuwse, classicistisch gebouwde militaire hospitaal van het voormalige Oldenburger garnizoen. In Cuxhaven vindt u een museum dat is gewijd aan de vele wrakstukken die in de loop der jaren voor de kust van Cuxhaven zijn gevonden, waaronder delen van een U-boot van het type "Seehund" uit de 2e Wereldoorlog.

Kerken
Oldenburg is een universiteitsstad met veel bezienswaardigheden. Bijzonder is de Lambertikerk, een gotische hallenkerk met een rotonde. De grote koepel rust op maar liefst twaalf zuilen. In deze kerk zijn verschillende interessante grafplaten te zien.

Kastelen
In Oldenburg stond oorspronkelijk een middeleeuwse waterburcht, maar op diezelfde plek is in latere eeuwen een renaissancekasteel opgetrokken. In het kasteel is tegenwoordig het Landesmuseum für Kunst- und Kulturgeschichte gevestigd.

Overige bezienswaardigheden 
In Büsum kunt u Stormvloedwereld “Blanker Hans” bezoeken. Hier kunt u de vloedcatastrofe van 1962 herbeleven of een rit in een “reddingscapsule” meemaken. Deze expositie geeft ook veel informatie over weerfenomenen en getijden.

Oceanis Wilhelmshafen is een virtueel onderwaterstation. In dit expoproject kunnen bezoekers in een lift virtueel afdalen tot een diepte van 100 meter onder de zeespiegel. Dierenliefhebbers kunnen een kijkje gaan nemen bij de zeehondencrèche in Friedrichskoog. U komt hier alles te weten over zeehonden, robben en walvissen. Terwijl de dieren gevoederd worden vertellen de verzorgers over de biologie van de dieren en het werk van de opvang.