Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Zoek je een comfortabele vakantiewoning in de buurt van de Moezel in Duitsland? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Moezel en bekijk de verschillende woningen die wij in de Duitse regio rondom de Moezel aanbieden.

Lees meer

Vakantiehuis in Moezel - Duitsland huren

De Moezel is een rivier die door Duitsland, Frankrijk en Luxemburg stroomt. Kom je in de regio rondom de Moezel in D uitsland, dan hoef je niet lang te rijden om in een compleet ander gebied terecht te komen. Niet alleen het landschap is heel anders dan het landschap in ons eigen land, maar de unieke sfeer van de Duitse regio rondom de Moezel is ook zeker bijzonder. Zeker als je een liefhebber bent van wijnen, is het bezoeken van de Moezel de moeite waard. In de Duitse regio rondom de Moezel worden namelijk de diverse Moezelwijnen gemaakt, ofwel de zoete witte wijnen die we ook in ons land verkopen. Bezoek je een zogeheten Moezeldorp, dan kun je deze wijnen allemaal proeven en eventueel kopen.

De keuze aan vakantiehuizen is in de Moezel erg groot, niet voor niets want de Moezel is één van de mooiste en meest geliefde vakantiestreek van Duitsland. Aan beide kanten van de rivier staan de meest prachtige kastelen, die uitkijken over de uitgestrekte wijngaarden. De witte druiven worden gebruik voor de heerlijke Moezel-wijn die met een zoete, prikkelende smaak populair is bij velen. De Duitse wijnboeren nodigen u dan ook van harte uit om een glaasje te komen drinken.

De Moezel is vooral populair in het voor- en naseizoen, omdat de natuur dan prachtige kleuren geeft. Maar ook in het hoofdseizoen kunt u in De Moezel heerlijk ontspannen of juist actief bezig zijn. Maak lange wandelen en/of fietstochten door de beboste heuvels en pik een terras in één van de pittoreske dorpjes. In de winter kan er in de Eifel zelfs gelanglauft worden!

Kortom, een prachtige streek voor een heerlijke vakantie. Het aanbod aan vakantiehuizen in de Moezel is dan ook erg groot en heeft u ruime keuze uit luxe maar ook authentieke vakantiehuisjes.

Streek
De Moezel is een streek met glooiende heuvels, sfeervolle plaatjes, sprookjesachtige kastelen, beboste heuvels, vulkaanmeren, en interessante steden. Het landschap is zeer gevarieerd. Langs de Moezel bevindt zich een belangrijk wijnbouwgebied waar voornamelijk witte wijn wordt gemaakt. De wijngaarden zijn vooral te vinden op de zuidhellingen van de heuvels rond de Moezel, de bossen en weiden liggen merendeels op de noordhellingen.

De mogelijkheden voor de toeristen zijn enorm uitgebreid, en vakantiehuisjes bij of zelfs aan de Moezel zijn gemakkelijk te vinden. Wie houdt van gastronomie vindt hier overal goede restaurants met heerlijke gerechten en uitmuntende streekwijnen. Als u interesse heeft in geschiedenis zijn in de Moezelstreek veel restanten van de Romeinse tijd te bezichtigen. Ook wandelaars en fietsers komen zeker aan hun trekken. En natuurlijk is een boottocht op de Moezel een hele leuke manier om de vele steden en dorpen verkennen.

Klimaat Moezel

Het klimaat van het Moezelgebied verschilt niet veel van dat van Nederland. Zowel 's zomers als 's winters kan er flink wat regen vallen. De temperaturen zijn ook niet veel anders dan bij ons, met januari als koudste maand (gemiddeld tussen de 1 en -6 Celsius). Juli is de warmste maand met gemiddelden van 17 tot 20 graden Celsius. De Moezelstreek heeft in de lage, beschutte delen koude winters en warme zomers.

Een van de bekendste plaatsen in de regio is Trier, de oudste stad van Duitsland die is gesticht in 16 voor Christus. Opvallend is hier de Porta Nigra, de hoogste poort uit het Romeinse tijdperk. Oorspronkelijk werd de poort gebouwd van gele zandsteenblokken. Maar door verwering en vervuiling werden deze blokken in de loop der eeuwen zwart. Daardoor kreeg de poort in de Middeleeuwen zijn huidige naam. Tegenwoordig mogen alleen voetgangers er nog doorheen. In het Simeonsklooster, vlak naast deze Zwarte Poort, is tegenwoordig het Stadsmuseum gevestigd. Aan de Basilica, de grote evangelische kerk met Romeinse fundamenten, staat het Kürfürster Palast, het keurvorstelijke kasteel dat in de 18e eeuw gebouwd werd. Het bestaat uit twee vleugels in renaissancestijl, het Petrusportaal en de rode toren uit de 17e eeuw, en een later verbouwde zuidvleugel in barokstijl.

Cochem
Cochem is een uitgesproken toeristenstadje. Boven de stad staat de Rijksburg Cochem, die in de vorige eeuw helemaal hersteld werd. Tegenwoordig vindt u hier een bijzonder museum. De kamers en de gehele inrichting zijn hier volledig naar het historische voorbeeld gerestaureerd. Ook overblijfselen uit de middeleeuwen zijn hier nog genoeg te vinden: oude stadspoorten, muren en torens, de Sint Maartenbron op het marktplein en vele vakwerkhuizen.

Koblenz
In Koblenz ten slotte kunt u de Romaanse basiliek St. Kastor bezoeken. Doordat de kerk door de eeuwen heen een paar keer drastisch verbouwd is ziet u hier romaanse, gotische, barokke en neoclassicistische invloeden. Pronkstukken van de collectie kunstwerken zijn de grafmonumenten van de aartsbisschop van Trier en de volledig zandstenen tombe van Friedrich von Sachsenhausen.

Musea
In Cochem kunt u een bezoek brengen aan een mosterdmolen van ruim 200 jaar oud. Hier krijgt u een rondleiding, en ziet u hoe naar eigen recept bijzondere mosterd gemaakt wordt.

Kerken
De St. Martinskirche in Briedel is zeer de moeite waard om te bezichtigen. De kerk heeft prachtige plafondschilderingen en een bijzonder orgel. In Bernkastel-Kues staat de St. Michael-kerk. De huidige kerk inclusief toren dateert uit de 15e eeuw en herbergt veel kunstschatten. In de vorige eeuw is de kerk, met uitzondering van de massieve toren, gerestaureerd in een nogal contrasterende barokstijl.

Speeltuinen/educatieve parken
Bij Traben-Trarbach bevindt zich het Mosel Adventure Forest, met veel verschillende klim- en klautermogelijkheden. In het klimbos kunt u diverse routes met balken, touwen en hindernissen volgen.

Dierentuinen 
Het Wildpark Daun, met speeltuin en zomerrodelbaan, is een route door het leefgebied van lama's, alpaca's, herten, zwijnen, paarden, moeflons, yaks en nog veel meer. Er is ook een apenleefgebied en een roofvogelshow.

Kastelen
Burg Eltz is één van de best bewaard gebleven burchten in Duitsland. U kunt hier verschillende historisch ingerichte vertrekken bezichtigen, waaronder de beroemde vaandel- of ridderzaal. Niet ver van Münstermaifeld staat de in de stijl van de Staufertijd gebouwde burcht Pyrmont. Hier kunnen de bezoekers onderaardse kerkers, rust- en folterkamers zien. De kamers zijn ingericht met bijzonder mooi antiek meubilair.

Overige bezienswaardigheden 
De moezelwijn heeft een leuke toeristische route geïnspireerd: de Mosel-Weinstraße. U kunt deze per auto afrijden, maar sportievelingen nemen het 435 kilometer lange fietspad langs de Moezel. Een bezoekje meer dan waard is het sprookjesachtige dorpje Beilstein, ook bekend als "Doornroosje van de Moezel". De kasteelruïne Metternich, en het marktplein dat door de bouwers uit de rotsen uitgehakt is, maken dit een bijzondere plek. In Ernst aan de Moezel kunt u zelf brood bakken in de oude stenen gemeentebakkerij. U krijgt hier ook een begeleide rondleiding, waarna u het vers gebakken brood kunt proeven.