Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vakantiehuis huren in Rijnland - Saarland? Van luxe villa's met privé zwembad tot vakantiehuisjes waar ook jouw huisdier is toegestaan, je komt het allemaal tegen in ons aanbod vakantiehuizen in Rijnland - Saarland. Wat jouw eisen ook zijn bij het zoeken, er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit op jouw wensen. Een vakantiehuis huren in Rijnland - Saarland is bij Villaspot heel eenvoudig!

Lees meer

Alle plaatsen in Rijnland-Pfalz/Saarland

Vakantiehuis in Rijnland-Pfalz/Saarland - Duitsland huren

Midden in het Eifelgebergte ligt de Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz, vlakbij de grens van België en Luxemburg. De regio wordt gekenmerkt door veel groen, de Moezel en de Rijn, rust en ruimte. Maak eens een boottocht, verken de fietspaden en geniet van de vele kastelen, bijzondere plekjes om te picknicken en de stad Cochem.

Langs de Moezel en in de vele pittoreske wijnstadjes zijn bezienswaardigheden voor iedere smaak te vinden, zoals indrukwekkende kerken en kastelen. In de winter kunt u op verschillende plaatsen langlaufen, en bij voldoende sneeuwval kan er zelfs worden geskied. Kortom, een vakantiehuis in Rijnland-Pfalz is de perfecte uitvalsbasis om deze bijzondere streek te ontdekken. Wat de vakantiehuisjes in Rheinland-Pfalz zijn al even veelzijdig, van luxe villa’s in de bossen tot schattige boerderijtjes met een prachtig uitzicht over de wijngaarden.

Streek 
De deelstaat Rheinland-Pfalz ligt in het zuidwesten van Duitsland en grenst aan Noord-Rijnland-Westfalen, Saarland, Hessen, Baden-Württemberg, Frankrijk, Luxemburg en België.
Door al deze “buren” heeft deze regio een vrij internationaal karakter gekregen, ook omdat de streek regelmatig door Franse troepen bezet werd. Aan het einde van de 18e eeuw werd de Pfalz zelfs Frans gebied.

Het bovendal van de Midden-Rijn tussen Bingen/Rüdesheim en Koblenz is kortgeleden opgenomen in de lijst van UNESCO-werelderfgoederen. Het is dan ook een uniek cultureel landschap met overal wijngaarden en ruim 50 burchten en kastelen, en zeker één van de mooiste regio’s van Europa. Wijn is hoe dan ook een belangrijke factor in dit gebied, dat al decennialang behoort tot de meest gerenommeerde wijnbouwgebieden. In het dorp Senheim vindt u dan ook het Wijnmuseum Schlagkamp-Desoye, met een enorme collectie voorwerpen die te maken hebben met wijn en de wijncultuur: apparatuur, glazen en alle mogelijke curiosa.

Klimaat Rheinland-Pfalz

Over het algemeen is het klimaat in deze deelstaat redelijk vergelijkbaar met dat van Nederland. De gemiddelde temperatuur in de zomer ligt rond de 22 graden, in de winter is het er meestal iets kouder dan bij ons. Neerslag kan er in alle maanden vallen, maar over het algemeen is het tussen mei en september relatief droog.

Mainz is de hoofdstad en grootste stad van deze regio. Het belangrijkste monument in de historische binnenstad is de Mainzer dom St. Martin und St. Stefan. Er zijn hier ook veel overblijfselen uit de Romeinse tijd te vinden, zoals de “Römersteine”, resten van een aquaduct uit de 1e eeuw. Een leuk detail is dat alle straten parallel aan de Rijn blauwe straatnaamborden hebben, terwijl de straten loodrecht op de Rijn met rode straatnaamborden aangegeven zijn. De meest bekende “inwoner” van de stad is Johannes Gutenberg, volgens de Duitsers de uitvinder van de boekdrukkunst, aan wie hier ook een museum gewijd is.

Worms
Worms is niet heel erg groot, maar wel één van de oudste steden van Duitsland. Gesticht door de Kelten, bewoond door de Romeinen en tegenwoordig onder andere heel beroemd vanwege de Nibelungen, die hier ook een tijdlang de scepter zwaaiden en vereeuwigd zijn in het Nibelungenlied en de opera van Wagner. En ook bijzonder: kerkhervormer Luther werd hier berecht en als ketter in de ban gedaan met het zogenaamde Edict van Worms.

Cochem
Het stadje Cochem is vooral een bezoek waard vanwege het 11e eeuwse kasteel, de Rijksburcht Cochem die meer dan 100 meter boven de Moezel ligt. Van het oorspronkelijke kasteel zijn alleen de donjon en de onderste muur overgebleven, maar in de 19e eeuw is de rest herbouwd. In verschillende ruimtes staat een schitterende collectie feodale meubelen opgesteld. Op het terrein worden ook roofvogelshows gegeven, waar u kennis kunt maken met verschillende roofvogels en hun gedrag.

Het schilderachtige stadje Speyer ligt aan de monding van de Speyerbach in de Rijn. Bezoek hier de Oude Poort en de Speyerer Dom, de grootste, nog intacte Romaanse kathedraal ter wereld.

Musea
In het Otto-Dill-Museum in Neustadt ziet u schilderijen getoond van deze belangrijke schilder, die hier in 1884 werd geboren. Dill is vooral beroemd vanwege zijn expressieve dierschilderijen en landschappen.

Römermuseum Homburg-Schwarzenacker is gebouwd rondom blootgelegde overblijfselen van een nederzetting. Het openluchtmuseum biedt een levendig kijkje in het alledaagse leven van de Romeinen die hier ooit huisden.

Het spoorwegmuseum in een oude spoorwegremise in Neustadt toont onder andere stoomlocomotieven en wagons uit de tijd van de Duitse Rijksspoorbaan. Bezoekers kunnen ook een tochtje maken met de museumtrein "Kuckucksbähnel" met stoomlocomotief.

Het mijnmuseum Bexbach is een unieke combinatie van museum, ondergronds gangenstelsel en bloementuin.

Kerken en kloosters
De meer dan 500 jaar oude kloosterkerk met twee hoge torens die boven de stad uitsteken, is het herkenningsteken van Neustadt. In de noordelijke toren is de grootste gietijzeren klok ter wereld te bewonderen.

Hofgut Stift Kloster Machern is een voormalig bernardijnenklooster. Binnen de kloostermuren kunt u een speelgoed- poppen- en iconenmuseum bezoeken. U kunt eveneens een kijkje nemen in een wijnkabinet, een destilleerderij in de crypte en de kloosterbrouwerij.

Speeltuinen/educatieve parken
Ravensburger Spieleland is een speelparadijs met meer dan 50 attracties, van een doolhof en een 4D bioscoop tot een nagebouwde goudmijn.

Dierentuinen 
De Saarbrücker dierentuin is mooi gelegen en heeft ruim duizend diersoorten, zoals verschillende apen, nachtdieren en hoefdieren.

Kastelen
Schloss Fellenberg is een duidelijk voorbeeld van 19e eeuwse architectuur. In het kasteel is tegenwoordig een museum gehuisvest, waar met audiovisuele en interactieve media de geschiedenis van de regio wordt belicht. Het Kurfürstliches Schloss in Mainz is een barok paleis waar tegenwoordig het Römisch-Germanisches Museum gevestigd is.

Overige bezienswaardigheden 
Edelstein-Erlebniswelt in Idar-Oberstein is een leuke manier om meer te weten te komen over edelstenen. U ziet holen, spleten en grotten met edelstenen en natuurkristallen en een spectaculaire zoutkristallengang, en in de winkel is een keur aan sieraden te vinden.