Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vakantiehuizen Hunsruck liggen altijd in een prachtige omgeving vol groen. Vind jij het prettig om tot rust te komen in een rustig natuurgebied, dan is het boeken van een vakantiewoning Hunsruck uit ons aanbod zeker een aanrader. Bekijk ons aanbod vakantiehuizen Hunsruck en zoek jouw favoriete vakantiewoning.

 

Lees meer

Vakantiehuis in Hunsrück - Duitsland huren

De Hunsruck of Hunsrück is een laaggebergte dat bij het Rijnlands leisteenplateau in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts hoort. Het laaggebergte bestaat uit diverse bergen, die allemaal hun eigen naam hebben gekregen. Denk hierbij aan namen als Idarwald, Soonwald, Binger wald en Osburger Hochwald. De hoogste berg in het gebied heeft de naam Erbeskopf en deze berg is maar liefst 816 meter hoog. De meeste mensen die deze streek in Duitsland bezoeken voor een vakantie, een midweek weg of een weekendje weg, doen dit vanwege de mooie natuur in het gebied.

De Hunsrück wordt gekenmerkt door de rivieren de Moezel, Nahe, Saar en Rijn, de ongerepte natuur en de zuivere lucht. De Hunsruck is dan ook een bijzonder gebied met golvende hoogvlakten, eindeloze bossen, en diepe dalen. Een vakantie in een van de vele vakantiehuizen in de Hunsrück is dan ook een echt avontuur. Natuurliefhebbers kunnen op zoek naar de wilde kat, de das of de ijsvogel. Deze dieren bewijzen de ongereptheid van de Hunsrück

Streek
De Hunsrück bestaat uit verschillende delen, waaronder het Idarwald, het Schwarzwälder Hochwald, het Binger Wald, het Soonwald en het Osburger Hochwald. Wandelaars en fietsers zullen hun hart kunnen ophalen in deze streek met zijn romantische schoonheid en ongerepte natuur. En zijn twee natuurparken: Saar-Hunsrück en Soonwald-Nahe. Maar ook liefhebbers van de wintersport kunnen bijvoorbeeld in het Idarwoud volop genieten. Boek een vakantiehuis in Hunruck en geniet van uw wintersport vlakbij uw eigen vakantiewoning.

In de streek Naheland vindt u vooral veel wijnteelt. En als u graag burchten en kastelen bezoekt heeft de Hunsrück u ook veel te bieden – er staan er bijna veertig over de gehele lengte van de bergrug langs de Nahe. Deze burchten hebben vroeger gediend als woonplaats, toevluchtsoord of roofriddernest. De meesten zijn vervallen tot ruïnes, maar zijn vanwege de spectaculaire ligging en het uitzicht over de dalen een bezoek toch meer dan waard. Aanraders zijn een bezoek aan de Keltische nederzetting Altburg in Bunderbach, de Rauschenburg, de Wildburg en het kasteel en de toren in Simmern. En de mooie, meestal idyllisch gelegen vakantiehuizen in de Hunsrück geven u een heerlijke plek om bij te komen van alle indrukken die u hier op zult doen.

Klimaat Hunsrück 

Deze regio heeft een gematigd landklimaat met soms warme zomers en koude winters. Over het algemeen zijn de temperaturen min of meer vergelijkbaar met die in Nederland, al valt er in de winter wel veel vaker een dik pak sneeuw. De minste neerslag valt in de maanden juli tot oktober. Omdat het landschap heuvelachtig en vaak dichtbebost is, wordt de wind vaak afgezwakt, waardoor het in de zomer soms behoorlijk warm kan zijn.

In het centrum van de streek liggen eigenlijk geen grote steden. Daarvoor moet u meer langs de grenzen zijn, waar Koblenz, Trier en Mainz liggen. Alle drie deze steden hebben diverse interessante toeristische trekpleisters, zoals fort Ehrenbreitstein bij Koblenz, de vele Romeinse overblijfselen in Trier en de prachtige Dom van Mainz.

Onder de grotere plaatsen op de Hunsrück zelf vallen Simmern, Kastellaun, Kirchberg en Herrstein. En aan de rivier de Nahe liggen Bad Kreuznach, Bad Münster am Stein, Idar Oberstein, Monzingen en Sobernheim. Vooral Idar-Oberstein is een aanrader, omdat het bekend staat om zijn edelsteenindustrie. In dit stadje worden veel van deze kostbare stenen verwerkt en verhandeld; de edelsteenmijnen kunnen bezocht worden en bezoekers mogen er zelf op zoek gaan naar bergkristal, jaspis, agaat en amethist. In het Duitse Edelsteenmuseum kunt u een aantal zeer fraaie exemplaren bezichtigen. Bovendien staat hier een prachtig klein kerkje, de Felsenkirche, dat gebouwd is tegen een berghelling onder een overhangende rotspunt. Daarboven liggen ook nog twee burchten waarvan er één tegenwoordig weer in gebruik genomen is.

Musea
Het Brandweermuseum Feuerpatsche Hermeskeil geeft een overzicht van de geschiedenis van de brandweer van vroeger tot nu, met koetsen, uniformen, helmen en nog veel meer. De Kyrburg in Kirn biedt u een prachtig uitzicht, en herbergt het grootste whiskymuseum van Duitsland. Op het terrein van het Openluchtmuseum in Sobernheid kunt u vier 'museumdorpen' bezoeken met karakteristieke oude woonhuizen, boerderijen, meubilair, gereedschappen en ambachtswerkplaatsen uit de regio.

Kerken
De Hunsrückdom te Ravengiersburg is een imposant gebouw uit de vroege Middeleeuwen. De romaanse kerk heeft een interieur met zowel gotische als barokelementen. De spierwitte Nunkirche in Sargenroth is gebouwd in de 11e eeuw. Binnen zijn de oudste fresco's van de Hunsrück te zien.

Speeltuinen/educatieve parken
Het klimpark Lauschhütte bestaat uit een groot oefenparcours en vier uitgebreide klimparcours op verschillende hoogte en met diverse moeilijkheidsgraden.

Dierentuinen 
Tierpark Rheinböllen is een dierenpark met inheems wild in een schitterende omgeving. Hier ziet u onder meer grote gebieden waar beren, lynxen en wolven los rondlopen.

Overige bezienswaardigheden
Waldböckelheim is een leuk dorpje met verschillende bezienswaardigheden: een tiendenschuur met gerestaureerde zandstenen reliëfs en zonnewijzer, de Bartholomäuskerk, de Bergkerk en een leuke wijngoed waar u een rondleiding kunt krijgen en een proeverij kunt meemaken. De eeuwenoude Õlmühle bij Morbach kan van buiten en van binnen bezichtigd worden. De Schiefergrube Herrenberg is een leisteenmijn die opengesteld is voor bezoekers. Hier ziet u niet alleen de historie van de mijnbouw, maar ook een enorm aantal in leisteen ingesloten fossiele zeedieren.