Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Heb je een hond die je niet graag thuis laat als je zelf een weekendje weg bent? Je mag niet in elk vakantiehuisje een hond meenemen maar bij Villaspot zijn er speciale huisjes beschikbaar waar een hond ook toegestaan is. Zo hoef jij je viervoeter niet naar een pension of oppas te brengen en kunnen jullie gezellig samen van een weekendje weg genieten. 

Lees meer

Weekendje weg met hond

Een vakantiehuisje dat speciaal geschikt is als je je huisdier meeneemt

Als je bij Villaspot kijkt voor een weekendje weg waarbij je de hond mee kunt nemen, vind je snel tal van vakantiehuisjes waar honden ook mee mogen en die speciaal daarvoor geschikt zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een luxe vakantiehuis dat net even wat groter is dan waar je anders misschien voor zou gaan. Meer ruimte betekent dan natuurlijk ook dat je viervoeter zich flink kan uitleven en ook binnen kan rennen en zijn energie goed kwijt kan. Daarnaast zijn er vakantiehuisjes die een omheinde tuin hebben. Zo kun jij lekker genieten op een luie stoel terwijl je hond in de tuin speelt en er niet uit kan. Veiligheid boven alles natuurlijk. 

Samen met je hond leuke dingen doen

Als je je hond meeneemt voor een weekendje weg, kunnen jullie samen veel leuke dingen ondernemen. Je kiest een vakantiehuis Nederland van Villaspot waar je hond ook in mag verblijven en neemt natuurlijk zijn favoriete speelgoed mee. Kies een huisje dat dichtbij een bosrijke omgeving of aan het strand ligt, zodat jullie samen lange wandelingen kunnen maken. Houdt je huisdier erg van zwemmen? Dan kies je het beste een plek dichtbij het water zodat je hond zich daar ook prima kan uitleven. Samen wandelen, zwemmen waar dat mag, je hond lekker op speurtocht laten gaan: het kan allemaal als je een vakantiehuisje van Villaspot boekt waarin honden toegestaan zijn. 

Ook huisjes waar katten welkom zijn

Als je je hond meeneemt, heb je altijd je kameraad bij je. Heb je nu een kat (of meer) die je ook niet zo graag alleen thuis laat in het weekend en waar je het liefst zoveel mogelijk mee wilt samen zijn? Dan boek je een vakantiehuisje waar huisdieren in mogen. Zo kan ook je kat gezellig mee, mag deze het hele huis verkennen en kunnen jullie samen het hele weekend relaxen. Is het kat nogal ondernemend en bijvoorbeeld gewend om aan een tuigje mee te wandelen, bijvoorbeeld als je de hond uitlaat? Dan kan deze op vakantie natuurlijk ook gewoon gezellig mee. 
 

 

Kies een fijne bestemming waar honden op zoveel mogelijk plekken welkom zijn

Zorg ervoor dat je een leuk vakantiehuis of groepsaccommodatie boekt waar je hond ook veel plezier beleeft. Als je je huisdier meeneemt op een weekendje weg, is het natuurlijk niet de bedoeling dat je deze de hele dag alleen in het huisje laat zitten en zelf van alles onderneemt. Dan had je je hond natuurlijk net zo goed thuis of in een pension kunnen laten. Als je echt gek bent op je hond, zorg je ervoor dat je alles meeneemt wat je dier nodig heeft en dat jullie samen leuke dingen doen. Let even goed op dat je een locatie kiest waar je veel kunt wandelen, waar honden toegestaan zijn (dit is bijvoorbeeld niet op alle stranden) en waar je ook toegang met je hond krijgt als je iets wilt bezoeken of wanneer je wat wilt eten. 

Hondvriendelijke omgeving gezocht

Ga je in de zomer als het mooi weer is een weekendje weg met de hond? Dan kunnen jullie natuurlijk altijd wandelen, maar is een terrasje pikken ook zelden een probleem want daarop zijn honden doorgaans gewoon toegestaan. Niet in elke plaats en bij elke gelegenheid zullen dezelfde regels gelden als het om honden gaat dus kijk van tevoren even goed of je kunt vinden hoe hondvriendelijk de omgeving en alle gelegenheden in de buurt zijn. Zo hebben zowel de hond als jij een geweldig uitje! Zorg dat je het favoriete kussen van je hond altijd bij je hebt, zijn brokken en natvoer en een goede lijn want je huisdier mag beslist niet overal loslopen. Zo genieten jullie samen zeker van het weekendje weg. Check even of bepaalde inentingen nodig zijn mocht je naar het buitenland gaan en jullie weekendje weg kan beginnen.