Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Wil jij Groningen ontdekken vanuit een luxe vakantiehuis in de rustige provincie? Bekijk dan ons aanbod vakantiehuizen Groningen op deze pagina. Van een vakantiehuis in de natuur tot een vakantiehuisje op een vakantiepark en een luxe villa in de directe omgeving van de studentenstad Groningen: je vindt het allemaal in ons grote aanbod vakantiehuizen Groningen.

Lees meer

Vakantiehuis in Groningen - Nederland huren

De provincie Groningen vind je in het uiterste noordoosten van ons land. Wat de provincie onderscheidt van andere provincies in ons land, is het feit dat Groningen de dunstbevolkte streek van Nederland betreft. Dit betekent dat je veel ruimte hebt in de provincie, die je onder andere kunt gebruiken om heerlijk te fietsen en te wandelen in de natuur van de streek. Uiteraard vind je niet alleen uitgestrekte natuurgebieden in Groningen, maar is er ook een grote stad te vinden om heerlijk te winkelen, te eten in leuke restaurants en bezienswaardigheden te bezoeken. De grote stad van de provincie Groningen betreft het gelijknamige Groningen, waar voornamelijk veel jonge studenten wonen en waar een gezellige sfeer hangt.

Een gezellig vakantiehuis in Groningen staat garant voor een heerlijke vakantie. Groningen is op het gebied van toerisme nog niet zo lang populair. Toch is er veel cultureel erfgoed en ook bijzondere natuur is er in overvloed: het Nationaal Park Lauwersmeer, de Hortus Haren en de natuurgebieden van Westerwolde en het Westerkwartier zijn de grootste trekpleisters van Groningen. Vakantiewoningen vindt u overal op het platteland van Groningen, maar ook de hoofdstad is de laatste jaren zeer populair geworden voor zowel dagtrips als een lang weekend weg.

Streek 
Veel in Groningen is nog geheel onbedorven. U vindt overal middeleeuwse kerken, wierden (verhoogde woonplaatsen in gebieden waar af en toe overstromingen plaatsvinden) en terpen. Maar ook molens en boerenhoeves, prachtige landschappen en authentieke dorpjes zijn in Groningen nog volop te vinden. Het bekendste natuurgebied is het eerder genoemde Lauwersmeer, favoriet bij vogelliefhebbers die rust en ruimte zoeken. In de omgeving kunt u kiezen uit het ruime aanbod van gezellige vakantiehuizen in Groningen, of u nu de voorkeur geeft aan een strakke, moderne villa of juist in een gerestaureerd arbeidershuisje in een schilderachtig dorpje wilt verblijven.

De provincie heeft natuurlijk enorm veel water, wat de mogelijkheid biedt om Groninger met de kano te verkennen! Vooral Winsum is de laatste jaren uitgegroeid tot kanodorp bij uitstek, maar u kunt in de gehele provincie genieten van maar liefst 850 kilometer ‘kanowater’. Ziet u zo'n avontuurlijke activiteit wel zitten? Huur dan eens een vakantiehuisje in Groningen!

Groningen is een van de kleinere provincies van Nederland. Maar op dat relatief kleine oppervlakte zijn wel veel verschillende landschappen te vinden: de monding van de Eems-Dollard, de veenkoloniën in het zuidoosten, Westerwolde, een streek op zandgrond met het hoogste punt van Groningen (de Hasseberg) en natuurlijk de wierden met hun karakteristieke kerkjes in een hele eigen bouwstijl. Bij de provincie horen ook nog drie kleine, onbewoonde Waddeneilanden: Rottumeroog, Rottumerplaat en Zuiderduintjes.

Groningen
In de hoofdstad Groningen zijn er genoeg musea en bezienswaardigheden. Zeker de moeite waard zijn het Noordelijk Scheepvaartmuseum en het Groninger Museum. Het Nederlands Stripmuseum is het nieuwste museum van de stad, met speciale ruimtes voor kinderen, volwassenen en de echte kenners. Ook liefhebbers van oude gebouwen kunnen in de stad Groningen hun hart ophalen, want er is veel bewaard gebleven. Er is een mooie oude stadskern en hoewel er veel nieuws wordt gebouwd, is het verleden hier zeker niet vergeten. Omdat er veel water is in de stad, is het leuk om Groningen per kano, rondvaartboot, waterfiets of eigen boot te bekijken.

Al meer dan 500 jaar is de Martinitoren een begrip – toch is de huidige toren al de derde die op deze plek staat. De eerste toren was veel lager (30 meter) en stond ruim 200 jaar. De tweede toren was 45 meter, maar stortte in toen 13 jaar later de bliksem insloeg. In 1469 werd begonnen aan een toren die 127 meter moest gaan worden, maar in 1577 brandde deze voor een groot deel af. De toren werd niet helemaal gerestaureerd en sindsdien meet de toren 97 meter.

Behalve Groningen zijn er natuurlijk ook andere plaatsen die een bezoekje waard zijn, zoals bijvoorbeeld Oudeschans (een oude vesting met kanonnen), Winschoten (waar zich een stoommuseum bevindt), Uithuizen met de Menkemaborg (een kasteelboerderij) en Veendam (waar u het veenkoloniale museum kunt bezoeken).

Net als de rest van Nederland heeft Groningen een zeeklimaat. De zomers zijn koel en de winters zacht en vochtig. In de zomer ligt de gemiddelde temperatuur rond de 21 graden, in de winter rond de 4 graden. De meeste neerslag valt in mei en november, januari en februari zijn de droogste maanden. De meeste zonuren heeft de provincie in de maanden juni en augustus.

Musea
In het Grafisch Museum in Groningen vind je een overzicht van de geschiedenis van de boekdrukkunst, vanaf de eerste methoden tot aan het huidige printen. Ook zijn er wisselende kunstexposities.

Schaatsen van over de hele wereld en de ontwikkeling van de schaatssport kunt u bekijken in het Groninger Schaatsmuseum te Sappemeer.

Speeltuinen/ educatieve parken
Wonderwereld Ter Apel laat kinderen kennismaken met natuur, fantasie en de dierenwereld, met een ontdekhoek, een insectarium, een speel- en vliegweide, een avonturenboompad en een uilenburcht waar dagelijks een roofvogeldemonstratie gegeven wordt.

Familiepark Nienoord heeft onder andere een grote speeltuin, een scooterbaan, paardenbaan, tractorbaan, diverse glijbanen, springkussens en draaimolens, een helikopterbaan en een skelterbaan. Er zijn ook modelspoorbanen en diverse treinen met motortractie en stoomtractie.

Kerken en kloosters
In Ter Apel kunt u het beroemde klooster uit 1465 bezoeken. Hoewel er al eeuwen geen Kruisbroeders meer wonen, is het kloostercomplex nog steeds een bezoek waard vanwege de oude en nieuwe architectuur en de permanente en wisselende exposities.