Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Zoek je een comfortabele vakantiewoning in de Ardèche? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Bekijk ons grote aanbod vakantiehuizen Ardèche en zoek jouw favoriete vakantiewoning om een geslaagde vakantie te organiseren.

Lees meer

Alle plaatsen in Ardèche

Vakantiehuis in Ardèche - Frankrijk huren


Ardèche is een Frans departement dat vernoemd is naar de gelijknamige rivier. Het departement bestaat uit drie regio’s, namelijk Largentiére, Privas en Tournon-sur-Rhône. In totaal vallen er maar liefst 339 gemeenten onder het departement, waaronder de gemeenten Privas, Banne en Fons.

Als je op zoek bent naar een interessant en veelzijdig gebied in Frankrijk, ben je bij de Ardèche zeker aan het juiste adres. Het gebied kent een grote diversiteit aan landschappen en is bovendien historisch en cultureel erg divers. Het is dan ook niet voor niets dat de meeste mensen die Frankrijk bezoeken, in ieder geval een kort bezoekje brengen aan dit gebied.

De Ardèche kan onderverdeeld worden in diverse regio’s, namelijk Het Westelijk Bergland, Noord-Ardèche en Zuid-Ardèche. In iedere regio zijn diverse grote steden te vinden en iedere regio in Ardèche heeft zo zijn eigen bezienswaardigheden, historische highlights en culturele highlights. Door ons grote aanbod vakantiehuizen Ardèche, kun je in iedere regio van dit Franse gebied meer dan voldoende vakantiewoningen vinden die aan jouw wensen, behoeften en eisen voldoen en bovendien binnen je budget vallen.

De top bestemmingen die je in Ardèche kunt vinden, zijn de bestemmingen Aubenas, Ruoms en Vogüé. Deze bestemmingen worden als top bestemmingen beschouwd omdat hier niet alleen diverse bezienswaardigheden te vinden zijn, maar ook omdat je hier de cultuur en de geschiedenis van de Ardèche echt kunt proeven en op deze manier echt kennis kunt maken met dit Franse departement. De meeste mensen die naar de Ardèche gaan, bezoeken in ieder geval een van de top bestemmingen van dit gebied.

Activiteiten in Ardèche

Afhankelijk van in welk gebied je in de Ardèche verblijft, zijn er diverse activiteiten die je kunt ondernemen. In ieder gebied van de Ardèche kun je in ieder geval heerlijk wandelen en fietsen om de natuur van het departement te leren kennen, maar per gebied in de Ardèche zijn er ook nog diverse bezienswaardigheden die je kunt bezoeken. Om je een duidelijk beeld te geven van de bezienswaardigheden die je in de verschillende regio’s van de Ardèche kunt bezoeken, worden de bezienswaardigheden per regio in onderstaande alinea’s beschreven.

Het Westelijk Bergland

In het Westelijk Bergland van Ardèche zijn diverse activiteiten die je kunt ondernemen. Zo kun je een bezoek brengen aan de steden Aubenas en Burzet om kennis te maken met de lokale bewoners van het gebied van de cultuur van de Ardèche, maar is het ook mogelijk om de natuur van Het Westelijk Bergland beter te leren kennen. Dit kun je doen door het Tanargue-Massief te ontdekken, maar ook door naar de Gerbier de Jonc te wandelen. Het Tanargue-Massief is een woest gebergte met prachtige uitzichten en de Gerbier de Jonc is een hoge top van een berg die je tevens een prachtig uitzicht oplevert.

Noord-Ardèche

Ook in Noord-Ardèche is er genoeg te beleven. In dit deel van de Ardèche vind je onder andere de stad Privas: de hoofdstad van de Ardèche. Niet alleen de stad zelf is de moeite waard, ook de omgeving van de stad is erg mooi. Hier groeien namelijk vele tamme kastanjebomen, die het landschap een prachtige uitstraling geven. Ten noorden van Privas ligt de vallei van Eyrieux en ook dit gebied is zeker de moeite waard. In de Eyrieux vind je namelijk diverse prachtige boerderijen en boomgaarden, die je het authentieke Frankrijk van de Ardèche laten zien.

Zuid-Ardèche

In het zuiden van de Ardèche vind je diverse interessante steden en bezienswaardigheden, maar voornamelijk de schilderingen in de grot van Chauvet zijn de moeite waard. Deze schilderingen bevatten prachtige voorstellingen van mammoeten, bizons, paarden, leeuwen en neushoorns en zijn al vele jaren oud. Interessant zijn ook de druipsteengrotten die je in Zuid-Ardèche kunt bezoeken, waaronder Aven d’Orgnac.

Klimaat Ardèche

De Ardèche heeft een heerlijk zacht klimaat. Door de ligging tussen de Auvergne en de Provence is het weer hier bijna mediterraan. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot rond de 30 graden, maar in het voorjaar en najaar is de temperatuur aangenaam, waardoor sportief bezig zijn een stuk minder zwaar wordt dan in de zomerwarmte.

 

Vakantiehuis Ardèche met zwembad

Als je in de zomer naar de Ardèche gaat, kun je genieten van hoge temperaturen, een zonnetje dat zich regelmatig laat zien en bovendien lang schijnt en een verkoelend windje dat door de bergen waait. Zeker als je in het hoogseizoen in het Franse departement verblijft, kan het wel flink warm worden en dit betekent dat het belangrijk is om regelmatig af te kunnen koelen. Wil jij een vakantiewoning met zwembad boeken in de Ardèche, zodat je af kunt koelen in het heerlijke koele water van het zwembad wanneer jij hier behoefte aan hebt? Boek dan een vakantiehuis Ardèche met zwembad en je hebt altijd een zwembad tot je beschikking. Ga je in het hoogseizoen naar de Ardèche, dan wordt aangeraden altijd een vakantiehuis met zwembad te reserveren of er in ieder geval voor te zorgen dat er een zwembad in de buurt van jouw vakantiehuis is.Van vakantiehuizen met een privé zwembad of een eigen zwembad tot vakantiewoningen met een binnenzwembad of een jacuzzi: je vindt het allemaal in ons grote aanbod vakantiehuizen Ardèche met zwembad. Ook als je met een groot gezelschap in een vakantiewoning in de Ardèche wil verblijven en een zwembad tot je beschikking wil hebben, zijn er diverse vakantiewoningen te vinden die geschikt zijn voor jouw reisgezelschap.

Luxe vakantiehuizen Ardèche

Wil jij in een vakantiehuis verblijven waar je van diverse luxe faciliteiten gebruik kunt maken? Dan kun je een luxe vakantiehuis Ardèche reserveren. Een luxe vakantiehuis in Ardèche is niet alleen groter dan een standaard vakantiehuis, maar beschikt bovendien over diverse luxe faciliteiten die jouw vakantie gegarandeerd tot een groot succes maken. Denk bij luxe faciliteiten aan een grote keuken met moderne inbouwapparatuur, maar ook aan zaken als een zwembad, een jacuzzi en/of een sauna.

Ook als je met een grote groep naar de Ardèche reist voor een ontspannen vakantie, is het mogelijk om een luxe villa te reserveren. In ons aanbod luxe vakantiehuizen Ardèche zijn ook diverse grote vakantiehuizen te vinden, die bijvoorbeeld gereserveerd kunnen worden door groepen van 6, 8, 10, 12 of zelfs meer dan 12 personen.

Vakantie Ardèche

De meeste mensen die naar de Ardèche op vakantie gaan, bezoeken dit Franse departement in de zomer. In de zomermaanden is het prettig vertoeven in de Franse regio en dit komt onder andere door het aangename klimaat in de bergen van de Ardèche. Wil je in de lente, in de winter of in de herfst naar de Ardèche, dan is dit uiteraard ook mogelijk. In de overige maanden van het jaar (buiten het hoogseizoen om), kun je de grote steden van het gebied ook zeker bezoeken en is het ook mogelijk om de prachtige natuur van het gebied te leren kennen. En wil je naar de Ardèche op een speciale feestdag? Ga dan op zoek naar vakantiewoningen die op speciale momenten als Kerst de jaarwisseling, Pasen en Hemelvaart beschikbaar zijn. Door ons grote aanbod vakantiehuizen Ardèche, zijn er diverse woningen te vinden die je op dit soort momenten gewoon kunt reserveren.

Steden Ardèche

Privas
De Ardèche bestaat uit de drie arrondissementen: Largentière, Privas en Tournon-sur-Rhône. De regio, met Privas als hoofdstad, kent zowel glooiende heuvels met zachtgroene weiden als wilde rivieren en ruige rotswanden met vulkanische aarde en donkere naaldwouden. Omdat Privas verschillende keren vrijwel geheel verwoest is zijn er niet zo veel echt historische bezienswaardigheden bewaard gebleven.

Wel de moeite waard zijn de Pont Louis XIII, de Tour Diane des Poitiers en "Le cloître des récollets", waar tegenwoordig een museum over de geologie en de geschiedenis van de Ardèche gevestigd is. En als u toch in Privas bent, bezoek dan ook de Montoulon. Op dit hooggelegen punt heeft u een schitterend uitzicht over de gehele vallei. Andere steden in deze regio zijn Annonay, Aubenas, Coucouron en Guilherand-Granges