Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Zoek jij een comfortabele vakantiewoning in de buurt van de Duitse-Alpen of middenin dit prachtige berggebied? Bekijk dan ons grote aanbod vakantiehuizen Duitse-Alpen en reserveer een geschikte vakantiewoning voor jouw welverdiende vakantie. Of je nu in de zomer naar de Alpen gaat voor lange wandelingen en/of fietstochten of in de winter naar de Duitse-Alpen gaat voor een wintersportvakantie: er is altijd een geschikte vakantiewoning te vinden voor jouw reisgezelschap.

Lees meer

Vakantiehuis in Duitse Alpen - Duitsland huren

De Duitse Alpen worden ook wel de Beierse Alpen genoemd en dit komt omdat dit deel van de Alpen in de Duitse deelstaat Beieren liggen. Verblijf je in de deelstaat Beieren, dan kun je de prachtige Al pen in deze deelstaat eenvoudig bezoeken. In de Duitse-Alpen zijn diverse bezienswaardigheden te vinden, maar de regio wordt voornamelijk bezocht door natuurliefhebbers en wintersporters. Natuurliefhebbers kunnen er prachtige wandel- en fietstochten organiseren en wintersporters vinden er diverse pistes om te skiën, te snowboarden en te langlaufen.

De grenzen van de Duitse Alpen zijn moeilijk aan te geven. Over het algemeen bedoelt men het gebied dat ligt tussen de Bodensee en de grens van Oostenrijk, een streek met gezonde lucht, prachtige natuur en culturele rijkdom. Geniet van uit uw sfeervol vakantiehuis in de Duitse Alpen, van groene alpenweiden, hoge bergen en mooie meren. De bergdorpjes zijn pittoresk en gastvrij. Het vinden van een leuk vakantiehuisje in de Duitse Alpen zal dus ook zeker geen moeite kosten.

Streek 
Kristalheldere meren en steil oprijzende bergen zoals de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland met 2.962 meter, nationale parken en talrijke beschermde natuurgebieden kenmerken het landschap in deze streek, met sparrenbossen, akkerland en uitgestrekte alpenweiden. Een ideaal gebied voor wandel- of fietstochten, bergbeklimmen, raften, mountainbiken en nog veel meer, en in de winter uiteraard meer dan genoeg mogelijkheden voor alle denkbare wintersporten, van snowboarden tot een tochtje met een arrenslee. Een prachtige winterse omgeving vlakbij uw eigen vakantiehuis in de Duits Alpen

Maar behalve de actieve toerist zullen zich nog veel meer bezoekers tot deze regio aangetrokken voelen. Want in dit gebied is echt voor ieder wat wils, van culturele schatten en traditionele ambachten tot een prima keuken en sprookjesachtige burchten en kastelen. Een uitgebreid net van wandel- en fietspaden loopt tussen al deze interessante bezienswaardig-heden door, via romantische dorpjes met fraaie gevelschilderingen en langs burchten, kloosters, kerken en kapellen. Deze regio is een waar paradijs voor recreatiesporters en mensen die rust en romantiek zoeken. En vanuit één van de vele vakantiewoningen in de Duitse Alpen die te huur zijn, zult u hier naar hartenlust kunnen genieten.

Klimaat Duitse Alpen

Het klimaat van de Duitse Alpen is moeilijk te omschrijven, omdat de plaatselijke invloeden heel sterk en van veel verschillende omstandigheden afhankelijk zijn, zoals de hoogte en de ligging. Dorpjes op slechts een paar kilometer van elkaar kunnen daardoor op hetzelfde moment volledig andere weertypes ondergaan. De winters kunnen hier behoorlijk streng zijn.

Deze regio is geen deelstaat, en daarom is er ook geen echte hoofdstad aan te wijzen. Er liggen wel verschillende steden die een bezoek zeker waard zijn, zoals Oberammergau, beroemd vanwege de passiespelen die hier worden opgevoerd. Het theater waar dit spektakel eens in de tien jaar plaatsvindt is te bezoeken. En veel van de huizen in dit stadje hebben mooie muurschilderingen, onder andere de fresco’s op het zogenaamde Pilatushuis

Berchtesgaden is een indrukwekkend kuuroord niet ver van de Oostenrijkse grens, bij de grote stad Salzburg. Het Koninklijke kasteel Berchtesgaden is een verzameling van allerlei bouwstijlen, van Romaans, Gotisch, Barok tot Rococo. Sommige kamers die bezocht kunnen worden zijn ingericht met stukken uit de Wittelsbacher kunstcollectie, zoals meubels, porselein, schilderijen en jachtwapens.

Füssen
Füssen wordt vaak omschreven als het mooiste stadje van de Beierse Alpen. Het heeft een prachtig oud centrum met sierlijke gevels en barokke kerken. Ook een bezoekje waard zijn de abdij St. Mang, met een uitgebreid streekmuseum, en de rijkversierde Spittalkirche. Het stadje is vooral bekend als badplaats, met minerale en modderbaden, en vanwege de luiten en violen die hier worden gebouwd.

Musea
In Mittenwald worden al sinds de 17e eeuw bijzondere violen gemaakt. Het stadje heeft nu dan ook een vioolmuseum ingericht waar een aantal beroemde exemplaren tentoongesteld zijn.

Het Heimatmuseum in kasteel Adelsheim beschikt over een grote collectie kunstnijverheid en ambachtskunst zoals houtsnijwerk en beschilderde spanen dozen, maar ook historische klederdrachten en meubels.

In Mindelheim is een torenklokkenmuseum gevestigd in de voormalige Silvesterkerk Er zijn ruim 50 klokken te zien die een beeld schetsen van de astronomie in de vijftiende eeuw.

Kerken en kloosters
Ettal is beroemd vanwege het grote klooster. De kerk van deze Benedictijnerabdij uit de 14e eeuw is open voor bezoekers. Vooral de hoge koepel met prachtige fresco’s is zeer indrukwekkend.

De bedevaartskerk “In der Wies” in Steingaden is een van de mooiste rococokerken van Europa. De sobere buitenzijde zorgt voor een enorm contrast met het rijke interieur met veel bladgoud, prachtig stucwerk en fantastische schilderingen.

Kastelen
Slot Linderhof is gebouwd naar het voorbeeld van het Petit Trianon in Versailles. De tuin nodigt uit tot een wandeling langs de mooie Neptunusbronnen, een kapel en een grot met meertje.

Kasteel Neuschwanstein ligt in het dorpje Hohenschwangau, op de top van de berg. Het werd bij de bouw voorzien van de modernste snufjes en ingericht met neogotische meubels. Veel van de muren zijn voorzien van fresco's, geïnspireerd op de opera's van Wagner.

Slot Herrenchiemsee is gebouwd als een kleine kopie van het kasteel van Versailles, inclusief spiegelzaal. Het ligt aan de Chiemsee, op het eiland Herreninsel.

Overige bezienswaardigheden 
Indrukwekkend is het Kehlsteinhaus (ook bekend als het Adelaarsnest) op de top van de Kehlstein. Dit gebouw is ooit verrezen als onderdeel van een groot complex van de nazistische partij, en was bedoeld als cadeau voor Hitler.

De Salzbergwerk is de laatste zoutmijn van deze regio, bekend vanwege de houten glijbaan. In de berg kunt u een rondrit maken met een treintje, waarbij u veel informatie krijgt over de mijnen en het leven van de mijnwerkers in deze regio.