Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

In de directe omgeving van het Bodenmeer zijn diverse vakantiehuizen Bodensee te vinden. Van sobere vakantiewoningen voor kleine gezelschappen tot luxe villa’s voor grote groepen toeristen: je vindt het allemaal in de groene omgeving van de Bodensee.

Lees meer

Vakantiehuis in Bodensee - Duitsland huren

De Bodensee is een meer dat aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk grenst. In het Nederlands wordt de zee ook wel het Bodenmeer genoemd, maar de naam ‘Meer van Kostanz’ wordt ook wel eens gebruikt. De Bodensee is een belangrijk toeristisch gebied in Duitsland, waar ieder jaar vele toeristen naartoe reizen voor een ontspannen vakantie. In de buurt van het meer zijn niet alleen diverse grote steden te vinden, maar de natuur rondom het meer is ook zeker de moeite waard. Hier kun je niet alleen heerlijk wandelen, maar ook lange fietstochten organiseren om de natuur echt te leren kennen.

Als u op zoek bent naar een vakantiehuis aan het water dan bent u in een vakantiehuis in Bodensee aan het juiste adres. De Bodensee ligt op de grens van Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en is het grootste meer van Duitsland. Het gebied er omheen is misschien wel een van de mooiste vakantiegebieden van Duitsland, door de prachtige natuur en de rijke cultuur. In de zomer biedt de Bodensee volop mogelijkheden om allerlei watersporten te beoefenen. Het meer is ongeveer 15 kilometer breed en 74 kilometer lang, en langs de oevers vindt u in de verschillende plaatsen een keur aan historische bezienswaardigheden. Het huren van een vakantiehuis rond de Bodensee is dan ook zeker een aanrader.

Streek 
In de zomer, het toeristische hoogseizoen, zal de recreatie aan de Bodensee ongetwijfeld de meeste bezoekers trekken, en dan vooral de watersport. Maar ook mensen die juist meer interesse in kunst en cultuur hebben vinden hier iets van hun gading, net als degenen die de rust zoeken van landschap en natuur. De geschiedenis van de plaatsen om het meer heen wijst erop dat hier al heel vroeg belangrijke nederzettingen waren. In Bodman bijvoorbeeld, aan de westelijke punt van het meer, werden in de 7e eeuw al gouden munten geslagen. Vooral langs de zuidoever zijn veel overblijfselen van de Romeinen aangetroffen.

Wat alle bezoekers van deze regio zeker zal opvallen zijn de tuinen, parken en wijngaarden langs de oevers die bijna subtropisch lijken, en natuurlijke ook de vele rondvaart- en veerboten. Veel van de plaatsen rondom het meer zijn tegenwoordig erg gericht op toeristen, en u zult dan ook geen moeite hebben een leuk en betaalbaar vakantiehuis rond de Bodensee te vinden. De Bodensee, met de prachtige natuur en bijzondere geschiedenis, is een bezoekje meer dan waard.

Omdat de Bodensee geen deelstaat is, is er ook niet echt een hoofdstad. De grootste steden in het Duitse deel van de streek zijn Friedrichshafen en Konstanz. In Friedrichshafen zijn de barokke kasteelkerk, met twee 55 meter hoge zandstenen torens en het bijbehorende kasteel uit de 17e eeuw echte blikvangers. Er is ook een uitzichttoren bij de haven, de Moleturm, met een wenteltrap waarmee u naar 22 meter hoogte kunt om van een prachtig uitzicht over het meer, de stad en de Alpen te genieten. Een ander “hoogtepunt” is het "Zeppelin Museum Technik und Kunst", het grootste luchtvaartmuseum van de wereld. Dit museum is hier gebouwd omdat in deze stad, in het jaar 1900, de eerste zeppelin haar luchtdoop kreeg.

Konstanz
Konstanz werd in de tiende eeuw omschreven als ‘Roma Secunda’ (het tweede Rome) omdat de vijf belangrijkste Romeinse basilieken hier werden nagebouwd. De mooiste kerk die u nu nog kunt bezoeken in de stad is de gotische St. Stefan.

Het eiland Reichenau
Het eiland Reichenau, waar in de 8e eeuw een belangrijk benedictijner klooster werd gesticht, werd eeuwenlang beschouwd als een centrum van de westerse cultuur. De stad Tettnang werd bekend vanwege de fruit- en hopteelt, en het gehele eiland fungeerde als “groentetuin” voor de wijde omgeving. Het eiland telt drie Romaanse kerken uit de 9e en de 11e eeuw, prachtige voorbeelden van de vroegmiddeleeuwse bouwkunst. Andere steden die zeker een bezoek waard zijn: Wasserburg, Lindau en Meersburg, met een mooie middeleeuwse burcht - een van de oudste nog bewoonde burchten van Duitsland - en een barok kasteel.

Klimaat Bodensee

Het aangename klimaat in deze regio is een van de belangrijkste redenen dat het toerisme hier snel is opgekomen. Er is dan ook veel groente- en fruitteelt in de streek. Maar richting Appenzellerland en het Bregenzerwald zijn de temperaturen lager, en kan het ’s winters ook behoorlijk sneeuwen. In de zomer is het in deze streek droger dan direct aan het meer.

Musea
In Konstanz bevinden zich verschillende musea, zoals het Rosgartenmuseum met kunst uit de middeleeuwen en het Archeologisch Landesmuseum. In Unteruhldingen kunt u het paalwoningenmuseum bezoeken, waar twintig paalwoningen uit het bronstijdperk nauwgezet en op ware grootte gereconstrueerd zijn.

Kerken
De oude kloosterkerk van Weingarten is de grootste barokke kerk ten noorden van de Alpen. Konstanz is beroemd vanwege de Münster Unserer Lieben Frau of Dreifaltigkeitskirche, waar tussen 1414 en 1418 het Concilie van Konstanz plaatsvond. De kerk heeft ook een aantal prachtige 15e-eeuwse fresco’s.

Dierentuinen
Sea Life Konstanz heeft meer dan 30 zoet- en zoutwaterbekkens met in totaal 660.000 liter water. Hier ziet u een groot aantal vissen, roggen, haaien en nog veel meer. Affenberg Salem is het grootste apenpark van Duitsland, met meer dan 200 berberapen. Verder zijn er diverse soorten watervogels, ooievaars en een galerie met allerlei tentoonstellingen over apen te zien. In Allensbach bevindt zich een wild- en vrijetijdspark waar dierenliefhebbers zich zeker zullen vermaken. Er is ook een leuke speeltuin en er worden dagelijks roofvogelshows gegeven.

Kastelen
Het oudste kasteel van Duitsland ligt in Meersburg. U kunt hier onder andere een verzameling middeleeuwse wapens en wapenuitrustingen bekijken.

Overige bezienswaardigheden

Niet ver van Reichenau bevindt zich het prachtige natuurreservaat Wollmatinger Ried-Untersee-Gnadensee. U kunt hier genieten van rietvelden, weiden en bossen met bijzondere fauna en flora, waarvan er verschillende nergens anders voorkomen. Het bloemeneiland Mainau heeft een prachtig barok paleis met een indrukwekkend park- en tuincomplex.