Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Als je je hond niet goed kunt missen, dan wil je deze natuurlijk niet thuis laten als je een weekendje weg gaat of naar een pension of opvang brengen. Dat is ook lang niet altijd nodig want naar veel bestemmingen kun je je huisdier ook gewoon meenemen. Wil je een weekendje naar zee? Boek dan een vakantiehuisje bij Villaspot dat speciaal bestemd is voor vakantiegangers die een huisdier meenemen. 

Lees meer

Weekendje weg aan zee met hond

Voor honden die van zwemmen houden

Heb je een hond die lekker actief is en van zwemmen houdt? Dan is een weekendje naar zee natuurlijk helemaal geweldig voor het dier, zodat jullie je samen prima kunnen vermaken en je hond zich kan uitleven in het water. Niet alle vakantiehuisjes zijn zo gemaakt dat er huisdieren in mogen. Als je bij Villaspot op zoek gaat naar een vakantiehuis Nederland aan zee, ontdek je al snel dat er ook vakantiehuisjes bij zijn waar honden (of andere huisdieren natuurlijk) wel toegestaan zijn. 

Ruimte en luxe tijdens je weekendje weg

Deze vakantiehuisjes of groepsaccommodaties kunnen dus zeker ook aan zee gelegen zijn want veel honden zijn immers dol op water en op zwemmen. In de vakantiehuisjes die speciaal voor huisdieren geschikt zijn, ontbreekt het het baasje ook aan niks want het zijn luxe huisjes die van alle gemakken voorzien zijn. Een vakantiehuis waar ook de hond het erg naar zijn zin zal hebben, is zeker niet te klein zodat je huisdier alle ruimte krijgt. Reuze handig natuurlijk als je een grote hond hebt of meer huisdieren meebrengt op het weekendje weg. 

Fijne, goed afgezette tuin

In de vakantiehuisjes van Villaspot die speciaal voor huisdieren bestemd zijn, heb je niet alleen de ruimte maar vaak vind je er ook een afgezette tuin bij. Zo kan je hond lekker buiten rennen en spelen terwijl jij relaxt en je geen zorgen hoeft te maken dat je viervoeter de tuin uit kan. Zo hebben jullie allebei plezier en een prettig weekendje weg. Kijk altijd even goed hoeveel ruimte er is, zeker als je meer honden meeneemt. 

Kies de stranden waar je huisdier ook welkom is

Nu is het niet op elk strand toegestaan om met honden te wandelen en soms moeten ze op bepaalde plekken per se aangelijnd worden. Dit wordt doorgaans goed aangegeven maar het is wel iets om rekening mee te houden. Een last minute vakantiehuisje waarin huisdieren zijn toegestaan vind je natuurlijk zoveel mogelijk in de buurt van stranden en andere plekken waar honden- al dan niet los- mogen lopen. Houd er rekening mee dat niet overal dezelfde regels gelden voor huisdieren, maar er zijn plekken genoeg waar jij lekker met je hond kunt spelen en hem kunt laten zwemmen. Soms zijn er zelfs plekken aan zee die speciaal voor honden zijn, dus wat wil je nog meer. Dit kun je vaak van tevoren al opzoeken maar het staat ter plekke ook aangegeven. 

Neem je hond zoveel mogelijk mee bij alles wat je doet 

Neem je je hond mee als je een weekendje weg naar Zeeland gaat? Dan kun je voor een bestemming in  het buitenland kiezen maar ook in eigen land zijn prima vakantiehuisjes te vinden waar je huisdier ook welkom is. Ga je nu met mooi weer een weekendje weg? Dan zullen jullie je samen prima vermaken en een hond is op menig terras ook welkom, dus je neemt je viervoeter gewoon overal mee naar toe. Zo zijn jullie samen en hoeft je kameraadje niet alleen in het vakantiehuis achter te blijven. 

Vergeet niet om ook voor de hond in te pakken

In een vakantiehuis waar ook dieren welkom zijn, vind je natuurlijk geen speciale spullen voor je hond of kat dus zorg ervoor dat je deze meeneemt van huis. Denk hierbij aan speeltjes, een mand, eventueel een bench, een goede riem en vergeet zeker zijn favoriete eten niet. Ben je wat langer onderweg omdat je bestemming zeker een paar uur rijden is? Neem dan altijd een speciale set mee waarin je eten en drinken voor de hond kunt doen zodat deze niets tekort komt. Voor jezelf maar zeker ook voor de hond moet je regelmatig stoppen zodat jullie de benen en pootjes kunnen strekken. Zo komen jullie allebei zonder problemen op je vakantiebestemming aan.