Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Karinthië is een uniek gebied in Oostenrijk. Het gebied is niet alleen uniek door de prachtige natuurgebieden die je in de regio vindt, maar ook zeker vanwege het feit dat het gebied ook deels in Slovenië en deels in Italië ligt. Het grootste deel van het gebied ligt weliswaar in Oostenrijk, maar enkele delen van de regio spreiden zich ook uit over de twee buurlanden van Oostenrijk.

Karinthië kenmerkt zich voornamelijk vanwege de ruige natuur die je in het gebied vindt. De natuur is niet te vergelijken met enkele heuvelachtige gebieden in Oostenrijk, maar betreft een bosrijk gebied met vele hoge en ruige bergen en prachtige natuurverschijnselen zoals watervallen. Door de ruige natuur van Karinthië, is het gebied voornamelijk geliefd onder toeristen die van het wandelen en fietsen in de groene natuur houden. Zoek je een vakantiewoning in Karinthië, zodat je het groene gebied in Oostenrijk eenvoudig kunt verkennen vanuit jouw vakantiehuis? Neem dan een kijkje in het grote aanbod vakantiehuizen Karinthië en kies jouw favoriete woning.

Lees meer

Alle plaatsen in Karinthië

Vakantiehuis in Karinthië - Oostenrijk huren

In Karinthië zijn voornamelijk kleine gemeenten te vinden waar een klein aantal inwoners in de groene natuur woont. Enkele populaire gemeenten onder toeristen, zijn de gemeenten Eberndorf, Kötschach, Sankt Urban en Obervellach. Deze gemeenten zijn niet populair vanwege de grote inwonersaantallen van de regio’s, de vele winkels die er in de regio te vinden zijn of de vele bezienswaardigheden in de gebieden, maar voornamelijk vanwege de prachtige omgeving van de gemeenten. En omdat er veel verschillende vakantiehuizen Oostenrijk in de gemeenten te vinden zijn, is het gemakkelijk om een accommodatie te huren in een van de populaire gemeenten van Karinthië.


Activiteiten in Karinthië

Zoals al eerder vermeld, gaan de meeste mensen naar Karinthië voor de prachtige natuurgebieden die er in deze regio in Oostenrijk te vinden zijn. De activiteiten die je in Karinthië kunt ondernemen tijdens een vakantie in Oostenrijk, staan dan ook geheel in het teken van de groene natuur. Om je een duidelijk beeld te geven van wat je in Karinthië kunt doen tijdens een ontspannen vakantie, worden de populairste activiteiten in Karinthië onder toeristen uit ons land in onderstaande alinea’s beschreven.


Fietsen in Karinthië

Karinthië heeft een ruige natuur die je goed kunt verkennen door op de fiets te springen. Aangeraden wordt om je racefiets thuis te laten staan en de ruige natuur van het gebied in Oostenrijk op de mountainbike te ontdekken. Door met de mountainbike door de natuur te trekken, heb je namelijk meer grip en is het fietsen op de ruige ondergrond wat gemakkelijker. Je kunt een mountainbiketocht maken met je eigen reisgezelschap, maar het is ook mogelijk om een tocht met gids te maken. In Karinthië zijn diverse fietsroutes uitgezet, dus het op eigen houtje organiseren van een mountainbiketocht is ook erg gemakkelijk.


Wandelen in Karinthië

Wie niet zo van fietsen houdt en wel kennis wil maken met de natuur van Karinthië, kan de natuurgebieden van de regio ook leren kennen door wandeltochten te organiseren. In de diverse natuurgebieden van Karinthië zijn vele wandeltochten opgezet, dus het organiseren van een wandeltocht is zeker niet ingewikkeld. Of je nu graag langere afstanden loopt of liever wat korter wandelt: alles is mogelijk.


Zwemmen in Karinthië

In de diverse natuurgebieden van Karinthië zijn diverse prachtige meren te vinden. Laat het weer het toe, dan kun je in deze meren zwemmen. Je koelt niet alleen lekker af, maar keert ook echt terug naar de natuur door een duik te nemen in een natuurlijk zwembad. Ben je in de winter in Karinthië en is het ijs goed bevroren, dan kun je de schaatsen aantrekken en op de meren in de natuurgebieden gaan schaatsen.


Wintersport in Karinthië

Karinthië is niet het populairste wintersportgebied van Oostenrijk, maar dit betekent niet dat dit gebied niet geschikt is om te skiën, snowboarden of langlaufen. Ben je in de winter in Karinthië en heeft het flink gesneeuwd, dan kun je de diverse pistes in de regio bezoeken om een sportieve dag te organiseren. Omdat de regio niet geheel in het teken staat van wintersport, is het wellicht wat lastiger om een piste bij jou in de buurt te vinden. Ben je bereid een stukje te reizen of zoek je een vakantiehuis dat aan de piste ligt, dan moet dit geen probleem zijn. Een groot voordeel van het feit dat Karinthië niet onder de top wintersportgebieden in Oostenrijk valt, is dat er minder toeristen in dit gebied te vinden zijn in de koude wintermaanden. Dit betekent dat je meer plek hebt op de piste, minder lang hoeft te wachten bij de skilift en echt kennis kunt maken met de wintersportactiviteiten van de lokale inwoners van het gebied.Vakantiehuis Karinthië met zwembad

De meeste vakantiewoningen in Karinthië liggen in landelijke gebieden. Dit betekent niet alleen dat je goed tot rust kunt komen in jouw vakantiewoning, maar ook dat er vaak een groot stuk grond om jouw vakantiewoning ligt. In veel gevallen is dit grote stuk grond benut door een zwembad te plaatsen, die jij in de zomermaanden kunt gebruiken om lekker af te koelen.


Ga je in de winter naar Karinthië, dan kun je een vakantiewoning met binnenzwembad en/of jacuzzi reserveren. Zeker als je de hele dag op de piste hebt gestaan, is het prettig om aan het einde van de dag lekker tot rust te kunnen komen in jouw eigen binnenzwembad of jacuzzi.


Luxe vakantiehuize in Karinthië

In de regio Karinthië zijn ook diverse luxe vakantiehuizen te vinden. Luxe vakantiehuizen beschikken niet alleen over een eigen zwembad en een groot stuk omringende grond, maar ook over andere luxe extra’s. Denk hierbij aan een grote keuken met luxe en moderne inbouwapparatuur, een luxe badkamer met bijvoorbeeld een bubbelbad, een jacuzzi en/of zelfs een sauna. Reserveer je een luxe vakantiehuis, dan kun je met gemak gedurende de gehele vakantie in jouw vakantiewoning verblijven zonder je te vervelen.


Luxe vakantiehuizen zijn beschikbaar voor kleine reisgezelschappen, maar kunnen ook gereserveerd worden door grotere groepen. Zo zijn er niet alleen luxe villa’s voor 4 of 6 personen, maar vind je in het aanbod vakantiehuizen Karinthië ook grote vakantiehuizen voor 8, 10 of zelfs 12 of meer personen.


Vakantie Karinthië

Een vakantie in Karinthië kan gedurende het gehele jaar door georganiseerd worden. In de zomer is het lekker warm in Karinthië en kun je er heerlijk ontspannen aan het zwembad, in de lente kun je genieten van de ruige natuur van het gebied en in de herfst is de natuur ook nog erg toegankelijk. Ga je in de winter naar Karinthië, dan is de natuur wat minder toegankelijk door de flinke pak sneeuw. In dit geval ga je niet voor de natuurgebieden naar de regio, maar bezoek je Karinthië voornamelijk vanwege de diverse pistes die in de regio te vinden zijn. Kortom: wanneer je jouw vakantie ook wil laten plaatsvinden, in Karinthië kun je altijd terecht voor een ontspannen en rustige vakantie. En wil je rond de kerst, rond de jaarwisseling, met Pasen of met Hemelvaart in Karinthië verblijven, dan is dit ook altijd mogelijk door het grote aanbod vakantiehuizen Karinthië dat ook op feestdagen gereserveerd kan worden.