Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

In de provincie Zeeland zijn vele verschillende vakantiehuizen te vinden. Van vakantiewoningen die direct aan het strand liggen tot vakantiehuizen die in de buurt van Middelburg of Terneuzen gevestigd zijn: je komt het allemaal tegen in ons aanbod.

Lees meer

Alle plaatsen in Zeeland

Vakantiehuis in Zeeland - Nederland huren


Zeeland is een vrij dunbevolkte provincie die slechts enkele grote steden kent. Deze grote steden zijn niet te vergelijken met de grote steden van andere provincies in ons land, maar zijn over het algemeen wat kleiner en wat minder druk. De hoofdstad van de provincie is de stad Middelburg, maar dit is niet de stad met de meeste inwoners. Dit is namelijk de stad Terneuzen, die dicht in de buurt van de stad Middelburg ligt. Enkele andere steden die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens jouw vakantie in Zeeland, zijn de steden Vlissingen, Goes, Zierikzee, Domburg en Renesse. Deze steden zijn wat minder groot dan Middelburg en Terneuzen, maar hebben wel een heel eigen karakter, diverse bezienswaardigheden en gezellige restaurants die je tijdens jouw vakantie kunt leren kennen.

In ons aanbod vakantiehuizen Zeeland vind je vakantiewoningen in diverse regio’s in Zeeland. Of je nu liever bij een Zeeuwse stad in de buurt zit of het juist prettig vindt om bij de zee te verblijven: je vindt altijd een vakantiewoning die bij jouw eisen aansluit en binnen je budget past.

Activiteiten in Zeeland

In vergelijking met andere provincies, is Zeeland een vrij rustige provincie. In de zomer kan het druk worden in de zuidelijke provincie van ons land, maar in de winter zijn er niet zo veel toeristen en is het beduidend rustiger op de straten. Dat het over het algemeen vrij rustig is in Zeeland, wil overigens niet zeggen dat er niets te doen is in deze provincie. Om je een duidelijk beeld te geven van de mogelijke activiteiten die je kunt ondernemen tijdens jouw vakantie in Zeeland, worden de populairste activiteiten onder toeristen in onderstaande alinea’s beschreven.

De populairste activiteit onder toeristen die Zeeland bezoeken, betreft het bezoeken van het strand. In de zomer is het heerlijk om aan het strand te liggen en een frisse duik in de zee te nemen, maar ook in de winter kun je heerlijk vertoeven op het strand. Zo kun je in de winter lange wandelingen maken, met de hond gaan zwemmen in zee en naar mooie schelpen zoeken met de kinderen door op het strand te wandelen. Ga je in de zomer naar Zeeland, dan kun je genieten van de gezellige drukte op het Zeeuwse strand en ga je in de winter naar het strand, dan heb je deze grote zandbak bijna voor jou alleen.

Ben je in Zeeland en wil je interessante bezienswaardigheden bezoeken, dan zijn er meer dan genoeg activiteiten die je kunt organiseren. Zo kun je een bezoek brengen aan Deltapark Neeltje Jans, maar is het ook mogelijk om het Watersnoodmuseum te bezoeken. En ben je in de buurt van Vlissingen? Dan is het zeker aan te raden om de boulevard van Vlissingen te bezoeken. Deze boulevard behoort tot de mooiste boulevards van Nederland en dit is niet voor niets. Zo is de boulevard niet alleen erg lang, maar kun je vanuit de boulevard ook erg goed naar de schepen kijken die over de kustlijn van Vlissingen varen.

Zeeland is het resultaat van de eeuwenlange strijd tussen mens en water. Dijken, eilanden die vaak geen eilanden meer zijn, mooie stranden, lieflijke stadjes en rustige dorpen zijn overal te vinden. Maar vooral veel water – ruim éénderde van de oppervlakte van de provincie. Dat maakt Zeeland natuurlijk een uitstekende bestemming voor watersporters. Er zijn dan ook voldoende vakantiehuizen in Zeeland te vlak aan de kust

Met bijna 600 kilometer kuststrook zijn er mogelijkheden te over voor alle watersporten die u kunt bedenken. Om te beginnen zijn er 42 jachthavens, maar ook surfers en zeilers zijn niet meer uit de Zeeuwse binnenwateren weg te denken. Sportvissen is een groeiende branche, en ook de kano- en roeisport, de duiksport en het jet- en waterskiën worden steeds vaker beoefend in en op de Zeeuwse wateren. En na al die inspanning is het heerlijk uitrusten in een van de vele charmante vakantiehuisjes in Zeeland die te huur zijn.

Maar de nabijheid van het water is niet alleen positief. In 1953 werd Zeeland getroffen door de Watersnoodramp. Om dit soort overstromingen in de toekomst te voorkomen begon men in 1960 aan de Deltawerken. In 1987 is dit enorme plan voltooid. Door de nieuwe verbindingen is de economische en sociale structuur van de Zeeuwse eilanden sterk veranderd. De provincie die vroeger nogal geïsoleerd lag is nu vanuit het hele land gemakkelijk te bereiken. Op het voormalige werkeiland Neeltje Jans is tegenwoordig een informatie- en attractiepark met een expositie over de Deltawerken met (visuele) informatie over de geschiedenis en de werkzaamheden aan dit buitengewoon indrukwekkende project.

 

Vakantiehuis Zeeland met zwembad

In Zeeland word je omringd door de zee, maar niet iedereen vindt het prettig om in de zee te zwemmen. Heb je een vakantie georganiseerd in Zeeland en wil je een keer op een andere manier afkoelen? Dan is het ook mogelijk om de zee even links te laten liggen en in je eigen zwembad te duiken, tenminste als je een vakantiehuis Zeeland met zwembad hebt gereserveerd. Geen zout water, maar schoon water met chloor en geen golven, maar een veilig zwembad met kalm water.

Bij het boeken van een vakantiehuis Zeeland met zwembad, kun je zelf kiezen wat voor soort vakantiehuis je wil boeken en wat voor soort zwembad er bij dit vakantiehuis moet zitten. Zo kun je een vakantiehuis boeken met een zwembad dat je moet delen met andere mensen, maar is het uiteraard ook mogelijk om een vakantiehuis te boeken met privé zwembad. En ga je in het voorjaar, in de herfst of in de winter naar Zeeland? Dan is het wellicht te koud om in een standaard zwembad te zwemmen, maar kun je wel een vakantiehuis met jacuzzi of binnenzwembad boeken.

Luxe vakantiehuizen Zeeland

In Zeeland zijn vele luxe vakantiehuizen te vinden. Sommige van deze luxe villa’s Zeeland liggen direct aan het strand, maar er zijn ook vele vakantiewoningen te vinden die in de buurt van een grote Zeeuwse stad liggen. Ga jij met een groot gezelschap naar Zeeland en wil je in een luxe villa verblijven? Bekijk dan ons aanbod grote vakantiehuizen in Zeeland en boek de vakantiewoning die aan jouw eisen voldoet. In ons aanbod luxe vakantiehuizen Zeeland vind je zelfs woningen met een eigen zwembad, een eigen jacuzzi en/of een eigen sauna, dus je kunt altijd wel een woning vinden die aan jouw niveau van luxe voldoet. Daar komt nog bij dat de woningen in ons aanbod geschikt zijn voor grote groepen van 6 personen, maar ook voor groepen van 8 personen, 10 personen of zelfs 12 of meer personen.

Vakantie Zeeland

Kijken we naar de hoeveelheid toeristen in Zeeland, dan zien we dat het voornamelijk in de zomermaanden druk is in de provincie. Dit komt omdat het in de zomermaanden lekker weer is en omdat de aangename zomertemperatuur het mogelijk maakt om lekker in de zee te zwemmen en aan het strand te liggen. Dat het voornamelijk druk is in de zomer, betekent niet dat je alleen naar Zeeland kunt reizen als het kwik hoger dan 25 graden komt. Zo kun je ook in het voorjaar, in de herfst en zelfs in de winter naar Zeeland afreizen, bijvoorbeeld om grote Zeeuwse steden te bezoeken, wandelingen te maken over het strand en andere (sportieve) activiteiten te organiseren.

Zoek je een gezellige vakantiewoning in Zeeland voor een speciale feestdag, zoals Kerst, Pasen of Hemelvaart? Dan zijn er voldoende vakantiehuizen Zeeland te vinden in ons aanbod die ook op deze nationale feestdagen verhuurd kunnen worden.

Musea

Het Maritiem Museum in Zierikzee, in de oudste gevangenis van Zeeland, laat u kennismaken met de rijke zeevaart- en handelsgeschiedenis de provincie.

In Hulst vindt u het Streekmuseum De Vier Ambachten, met een prachtige collectie klederdrachten en archeologische vondsten. In de tuin van het museum vindt u werkplaatsen van een hoefsmid, een klompenmaker en een vlasser.

Het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk richt wisselende tentoonstellingen over het thema water(snood) in en wil met beelden uit het verleden de grootste natuurramp van de laatste eeuwen in ons land levend houden.

Het muZEEum in Vlissingen biedt een overzicht van de rijke Zeeuwse geschiedenis in vier thema's: Water, Werk, Glorie en Avontuur. Daarnaast zijn er wisselende maritieme exposities.

Het Historisch Museum De Bevelanden in Goes is gevestigd in een groot pand dat vroeger als klooster en als weeshuis gediend heeft. De collectie biedt een overzicht van de streekcultuur door de eeuwen heen.

Klimaat Zeeland

Zeeland heeft, doordat het natuurlijk voor een groot deel omgeven is door vaak diep water dat deels nog in verbinding staat met open zee een uitgesproken zeeklimaat. Toch zijn er enkele bijzonderheden. Zeeuws-Vlaanderen heeft bijvoorbeeld duidelijke kenmerken van het Vlaamse klimaat. Het kan er in de zomer behoorlijk warm worden, maar in de winter ook erg koud. In de provincie zijn ook enkele polders. In deze laaggelegen gebieden kan de temperatuur ’s winters soms behoorlijk zakken.