Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vakantiehuis huren in de Bretagne? Van luxe villa's met privé zwembad tot vakantiehuisjes waar ook jouw huisdier is toegestaan, je komt het allemaal tegen in ons aanbod vakantiehuizen in Bretagne. Wat jouw eisen ook zijn bij het zoeken, er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit op jouw wensen. Een vakantiehuis huren in Bretagne is bij Villaspot heel eenvoudig!

Lees meer

Alle plaatsen in Bretagne

Vakantiehuis in Bretagne - Frankrijk huren

Als u op zoek bent naar een vakantiehuis aan zee dan bent u in een vakantiehuis in Bretagne aan het juiste adres. Want Bretagne heeft een kustlijn van ruim 1200 km, mogelijkheden te over om te windsurfen, wandelen, golfen, tennissen of te fietsen. De zon en strand liefhebber zullen hier dan zeer aan hun trekken komen. Heerlijke zijn ook de bevamde visgerechten en de schilderachtige
havenstad Brest

Naast de zee en haar schitterende kustlijn heeft Bretagne ook prachtige natuur en vele historische bouwwerken; redenen te over waarom Bretagne zo geliefd is bij toeristen. En dat zal iedereen die hier de kerken, kathedralen, abdijen, dolmen, menhirs, meertjes, bergruggen, bossen en natuurgebieden heeft bezocht ogenblikkelijk begrijpen.

Al deze activiteiten kunt u gemakkelijk vanuit uw vakantiehuis in Bretagne ondernemen. Of u nu met vrienden bent, met zijn twee of gezellig met de gehele familie. Een vakantiehuis in Bretagne staat garant voor een super vakantie.

Streek
Bretagne heeft een geheel eigen karakter, mede doordat er al sinds de 5e eeuw grote stromen Engelse kolonisten zijn komen wonen. De woorden Brittanië, Bretagne, Brits en Bretons zijn verwant, en de inwoners van Bretagne zien zichzelf dan ook niet als “gewone” Fransen. Zij voelen meer verwantschap met de Kelten, en dat is in diverse culturele tradities duidelijk voelbaar.

Het kustgebied staat bekend om de specifieke vormen van landbouw, waaronder de teelt van de zogenaamde “primeurs” – vroeg fruit en vroege groenten. Bretagne bestaat uit vier departementen: Côtes d'Armor, Finistère, Ille et Vilaine en Morbihan. De grootste steden zijn Rennes, Quimper, Brest, Vannes en de vroegere hoofdstad Nantes. Boek hier uw vakantiewoning in Bretagne.

Klimaat Bretagne

De zee heeft een grote invloed op het weer in Bretagne, dat dan ook een zeeklimaat heeft. Veel mensen denken dat het hier altijd regent en waait, maar dat is echt niet het geval. De kans op neerslag is niet veel anders dan in Nederland.’s

Zomers is de gemiddelde temperatuur ongeveer 22 graden. Wel is het een feit dat het weer hier het hele jaar door snel kan omslaan, dus houd de weersverwachting in de gaten!

Steden Bretagne

Rennes
De huidige hoofdstad van de regio, Rennes, kent een groot aantal historische gebouwen. De belangrijkste toeristische bezienswaardigheden zijn het justitiepaleis en de botanische Jardin du Thabor. Er zijn ook diverse musea, zoals het Musée des Beaux-Arts en het Musée de Bretagne dat de geschiedenis van Bretagne tot leven brengt.

Rennes is een drukke, moderne stad, met twee universiteiten, diverse hogescholen, een onderzoekspark, restaurants, terrasjes, theaters enzovoort. Uniek is de metro – Rennes is de kleinste stad ter wereld met een ondergrondse. Maar al vlak buiten de stad kan de liefhebber van natuur en openluchtrecreatie aan zijn trekken komen – Bretagne kent overweldigende natuurwonderen en spectaculaire vergezichten.

Rouen, aan de Seine
Rouen, aan de Seine, is een grote havenstad met diverse musea. Bijzonder is het mozaïek op de plaats waar Jeanne d'Arc in 1431 op de brandstapel om het leven kwam. Ook de toren waarin zij gevangen zat is te bezoeken. In het gebied rondom Carnac staan meer prehistorische dolmen en menhirs dan waar ook ter wereld.

Reistips Bretagne

Natuurliefhebbers mogen vooral het regionale park Armorique niet overslaan, omdat het een groot aantal verschillende bezigheden biedt - zo kunt u bijvoorbeeld het park verkennen met een huifkar.

Bekijk in Carnac de megalitische monumenten van Le Menec en Kermario. Er zijn nog ongeveer 2600 van de oorspronkelijke naar schatting 11.000 stenen te zien, zoals de menhirs die iedereen kent van Asterix en Obelix, maar ook steencirkels en grafheuvels.

De brug in Rohan, gebouwd in de 16e eeuw, is een van de weinige bewoonde bruggen in Europa.

Het woud van Paimpont wordt ook wel het bos van Koning Arthur genoemd. Liefhebbers van deze mysterieuze figuur kunnen terecht in het kasteel van Comper.

Saint Malo is een citadel die letterlijk de zee insteekt. U vindt hier verschillende bastions, een prachtige Torenpoort, de kathedraal St. Vincent en net buiten de stad een interactief maritiem museum.

Bij Cap Frehel staat op de steile kliffen het indrukwekkende Fort La Latte, ook bekend onder de naam La Roche Goyon.

Rondom Guérande vindt u de zoutmoerassen waar deze streek beroemd om is. Het stadje zelf biedt ook interessante bezienswaardigheden, zoals vijftiende-eeuwse stadswallen en de St.Michel-poort met een museum met antieke meubelen en kostuums.

Een kasteel op een bijzondere plek is het Chateau de la Hunaudaye in Pledeliac. In 2005 is men hier met zeer uitgebreide restauratiewerkzaamheden begonnen.

Treinliefhebbers kunnen zich vermaken in de vallei van de Trieux, waar men een reisje kan maken met een ouderwetse stoomlocomotief.

Het Conservatoire du Littoral zijn beschermde natuurgebieden. Hier kunt u wandelen, fietsen of zelfs te paard genieten van de fraaie omgeving en de dieren die er leven.