Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Als je een gezin hebt met kinderen of nog niet lang geleden een baby’tje hebt mogen verwelkomen, kun je natuurlijk ook best op vakantie gaan of gezellig samen een weekendje weg gaan. Gaat de baby mee? Kies dan een leuke vakantiebestemming waar je ook samen met je baby dingen kunt doen en waar je van alle gemakken voorzien bent.

Lees meer

Weekend weg met baby

Kies een leuke bestemming waar je snel bent

Een weekendje weg met een baby vraagt natuurlijk wel om de nodige organisatie vooraf. Kijk eerst goed rond welke bestemmingen je kunt vinden waar je ook met een baby leuke dingen kunt ondernemen. Veel baby’s slapen onderweg in de auto dus als je wat verder moet rijden, is op zich geen probleem. Kies geen bestemming die heel ver van huis is voor je weekendje weg, want dan wordt het vervelend als je lang moet rijden en de baby onderweg ontwaakt en gevoed moet worden. Dat is op veel plaatsen wel mogelijk maar voor je eigen gemak kies je het beste een bestemming die niet al te ver van huis is. Kies voor een leuk vakantiehuis Nederland of kijk bijvoorbeeld in België of Duitsland waar je terecht kunt als je een baby bij je hebt. 

Ga voor een vakantiehuisje dat van alle gemakken voorzien is

Ga op zoek naar een bestemming voor je weekendje weg waar je van alle gemakken voorzien bent. Als je met een baby reist, heb je natuurlijk altijd een Maxicosy bij je om je kindje in te vervoeren en zorg je ervoor dat je spulletjes zoals luiers, voeding, speelgoed, voldoende kleding en dergelijke meeneemt. Als je een groepsaccommodatie kunt vinden voor een weekendje weg, zijn daar ook allerlei voorzieningen voor je baby aanwezig. Op veel vakantieparken vind je kindvriendelijke huisjes die voor gezinnen met kinderen en een baby zijn ingericht. Kies voor een vakantiehuis van Villaspot waarin een babybedje aanwezig is, maar ook een box en een speciale kinderstoel. 

Kies voor een park waar je lekker kunt wandelen en andere dingen met je baby kunt doen

Heb je behalve een baby nog meer kinderen? Kies dan voor een vakantiehuisje waarin voldoende ruimte is voor jullie allemaal zodat de kinderen ook fijn binnen kunnen spelen, mocht het onverhoopt slecht weer zijn en buiten spelen er niet altijd bij is. Kies daarnaast een bestemming voor je lang weekendje weg waar veel vermaak is voor kinderen. Denk aan een leuke (binnen)speeltuin, entertainment en uitstapjes. Is je kindje nog echt een baby en te klein om aan allerlei leuke spelletjes en ander vermaak mee te doen? Kies dan een vakantiehuisje in een park waar je veel kunt wandelen met je kindje of waar een zwembad is dat ook goed geschikt is voor nog jonge kindjes. 

 

 

Kies een vakantiehuisje waar een zwembad in de buurt is

Als je voor een weekendje weg kiest in een vakantiehuisje, dan ben je daar doorgaans van alle gemakken voorzien. Staat het huisje in een park met een mooi zwembad? Dan kun je daar zeker ook naartoe gaan met je baby. In de meeste zwemparadijzen zijn ook tal van (lekker warme)  baden aanwezig waar jij met je baby terecht kunt. Het zijn badjes met ondiep water en er zijn speciale hoekjes voor gezinnen met kleine kindjes waar het lekker rustig is. Zo kun je samen met je kindje lekker genieten van het water en er volop spelen. 

Neem mee wat je nodig hebt voor een onvergetelijke vakantie

Houd er rekening mee dat je voor het zwembad zelf spulletjes meeneemt voor je baby, vanaf thuis. Denk hierbij aan een zwembroekje of badpakje (moet niet voor zo’n kleintje maar het staat natuurlijk wel ontzettend leuk als ze dit dragen), speciale zwemluiers en bandjes of een zwemvestje. Die zijn ook voor kleine kinderen te koop en zorgen ervoor dat je kindje lekker kan drijven terwijl jij de baby vasthoudt in het water. Informeer zeker ook bij het park waar je naartoe gaat of er babyzwemmen wordt georganiseerd. Daar kunnen jij en je baby heerlijk genieten van een speciaal moment in het zwembad.

Ga met meer mensen een weekendje weg

Heb je een goedkope groepsaccommodatie geboekt voor meerdere gezinnen voor een weekendje weg met jouw baby? Dan kan de baby altijd mee en kunnen jullie ook samen eens wat doen als je een goede oppas hebt. Zo wordt het een onvergetelijk weekendje weg, voor de eerste keer voor de baby.