Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Wil je graag op wintersportvakantie in de bergen? Dan boek je daarvoor in bijvoorbeeld Oostenrijk, Italië of Frankrijk een vakantiehuis. Je kunt het hele jaar door naar de bergen maar als je voor de wintersport gaat, dien je natuurlijk in de juiste tijd een huisje te boeken. Dit is goed mogelijk bij Villaspot want ze hebben ook een uitgebreid aanbod aan vakantiehuizen in de bergen.

Lees meer

Vakantiehuis in de bergen

Vakantiehuisje in de bergen met sneeuw

Als je voor de sneeuw kiest, kun je waarschijnlijk zo tussen november en maart het beste een vakantiehuisje of groepsaccommodatie boeken. Dit kan wel wat verschillen per locatie want in sommige gebieden ligt al vroeg veel sneeuw, terwijl het op andere plekken misschien pas later sneeuwt of deze juist veel langer blijft liggen. Als je een vakantiehuis in de bergen boekt, is het verstandig even goed te kijken of er op de plek waar jij naartoe wilt, sneeuw ligt als je wilt gaan. Dat kan meestal van tevoren goed voorspeld worden, maar je dient natuurlijk ook wel een tijdje vooraf te boeken als je een huisje wilt dat helemaal naar je zin is. 

Waaraan moet je denken als je een vakantiehuisje in de bergen boekt? 

Een wintersport chalet boeken is zo gepiept bij Villaspot. Als je naar de bergen wilt, kun je daar in de winter van alles doen. Denk bijvoorbeeld aan skiën, langlaufen, snowboarden en natuurlijk is een lange wandeling door de sneeuw maken ook mogelijk. Hoe hoger het wintersportgebied gelegen is, des te meer kans je hebt op sneeuw en dan ook nog eens in flinke hoeveelheden. Bij het boeken van een vakantiehuis in de sneeuw houd je het beste rekening met de volgende zaken:

  • Kies een locatie die je aanstaat en waar je de wintersporten kunt doen die jij wilt. 

  • Kijk goed naar welk land je wilt gaan. Er zijn meerdere landen die geschikt zijn om aan wintersport te doen zoals bijvoorbeeld Oostenrijk, Italië en Frankrijk en waar je ook terecht kunt voor een vakantiewoning in de bergen. 

  • Bekijk met wat voor gezelschap je reist en voor wie je een vakantiehuis zoekt. Ook voor grote gezelschappen van 10 personen en meer vind je een geschikt vakantiehuis bij Villaspot. 

  • Bepaal wat je verlangt van een vakantiehuis. Sommigen gaan voor veel luxe terwijl anderen met minder ook tevreden zijn. Het is maar net wat je er zelf van verlangt. 

  • Kijk goed wat het budget is. Als je ver van tevoren boekt, kun je soms vroegboek-korting krijgen dus dat scheelt zeker. Boek je last minute? Dan krijg je gegarandeerd veel korting dus dat is altijd mooi meegenomen, maar houd er wel rekening mee dat dan misschien niet elke bestemming meer beschikbaar is. 

 

Ook een prima bestemming als er geen sneeuw ligt

Naar de bergen op vakantie gaan hoef je natuurlijk niet per se in de winter te doen. Je kunt ook prima in een andere tijd van het jaar een luxe vakantiehuis in de bergen boeken, want ook dan is er voldoende te beleven. Zo kun je er wandelen, van de natuur genieten (bos en andere natuurgebieden zijn er zeker ook te vinden) en als je van mountainbiken houdt, ben je er ook op de juiste plek. Als je in een wintersportgebied in het laagseizoen boekt, ben je ook voordeliger uit omdat de vraag naar vakantiehuisjes kleiner is. Het doet echter niks af aan het huisje, want dit blijft natuurlijk gewoon hetzelfde.

Met een grote groep of rond Kerst naar de bergen gaan

Wil je met een grote groep op vakantie in de bergen? Ook dan kun je daarvoor terecht bij Villaspot. Kies hiervoor een luxe groepsaccommodatie. Deze zijn ook beschikbaar voor groepen van zelfs 20 personen of meer zodat jullie allemaal in hetzelfde huis kunnen verblijven. Altijd gezellig natuurlijk en hoe groter het huis, des te minder je per persoon betaalt. Kleinere (of aparte) vakantiehuisjes zijn vaak per persoon duurder. Als je een vakantiehuis met Kerst wilt boeken, dan is op wintersport gaan natuurlijk ook geweldig. Geniet van het sporten in de sneeuw, van de après-ski maar zeker ook van de sfeer die er in die tijd hangt in alle dorpjes in de bergen. Boek op tijd want rond de Kerst hebben er meer mensen vrij dan anders en zal de vraag naar een vakantiehuisje groter zijn.