Mörtschach

Dit prachtige authentieke houten chalet voor maximaal 5 personen ligt in Mörtschach in Karinthië, op 1300 meter hoog boven het Mölltall, en biedt een fantastisch uitzicht op de bergen van het Nationalpark Hohe Tauern. Het chalet is zeer rustig gelegen aan de rand van het bos en beschikt over een gezellige woon-/eetkamer met eettafel, een kleine, goed uitgeruste keuken (met koelkast, mini-oven en magnetron), 2 slaapkamers (waarvan één met een extra opklapbed), een moderne badkamer, balkon en tuin met tuinmeubilair. U kunt direkt bij het chalet parkeren. Direkt voor het chalet beginnen de talloze verschillende wandelroutes in dit wandelgebied, die zich uitstrekken tot een hoogte van ruim 2500 meter. Direkt vanuit Mörtschach bereikt u het Astental, dat zich uitstekend leent voor diverse vrijetijdsactiviteiten zoals wandelen, bergbeklimmen of mountainbiken. In de winter is Mörtschach een ideaal startpunt voor skidagen in Heiligenblut, op de Mölltal-gletsjer of in de Lienzer Dolomieten. De kleine nationale parkgemeenschap Mörtschach in het Astental is een zeer idyllisch bergdorp en is door de centrale ligging tussen de drieduizenders van de Schobergroep en de nabijheid van de Großglockner een ideaal startpunt voor veeleisende klimtochten en diverse wandel- en fietsroutes. In de zomer bieden het Tauernbad in Mallnitz, het avonturenzwembad Oberdrauburg of het openluchtavonturenzwembad in Winklern veel zwemplezier!

Lees meer

Juist daarom kiest u voor Villaspot!

Laagste prijsgarantie
(100% onafhankelijk)

Zorgeloos en veilig
online boeken

30.000+ vakantiehuizen van gerenommeerde aanbieders

200.000+ beoordelingen over onze vakantiehuizen

Huisindeling

Oppervlakte huis: 50 m2

Parterre
  • Parterre
  • Woonkeuken
  • Broodrooster
  • Houtfornuis
  • Fornuis (2 kookplaten, keramisch)
  • Koffiezetapparaat
  • Oven (mini)
  • Magnetron
  • Koel-/vriescombinatie
  • Balkon
  • Slaapkamer
  • Stapelbed
  • Slaapkamer
  • 1-pers. vouwbed
  • 2-pers. bed
  • Badkamer
  • Douche
  • Wastafel
  • Toilet
Algemeen
  • Algemeen
  • Verwarming
  • Tuin
  • Tuinmeubilair
  • BBQ
  • Parking

Reviews

9.4 Dit huis heeft 44 reviews

reviews_man

Dhr Heirman

Verblijfsduur: 2022-09-03 - 2022-09-17

Goed uitgeruste chalet met prachtig uitzicht.mooie wandelingen vanuit het huisje, zeker de tocht naar de wangenitzsee.zeer vriendelijke ontvangst bij aankomst.het was al 18.00u toen we arriveerden en frisjes met regen.de kachel was echter aangestoken waardoor het behaaglijk warm was in de chalet.ik beveel deze chalet zeker aan,zeer goed gelegen ook voor uitstap naar de grossglockner.de gezellige stad Lienz is ook dichtbij.

reviews_vrouw

Dhr Rozehnal

Verblijfsduur: 2021-07-03 - 2021-07-10

Een prachtige hut met een geweldig uitzicht op de vallei en de omliggende bergen. De apparatuur is geweldig. Onze hond is ook volgelopen op het omheinde terrein. De juiste plek om te vertragen - we hebben wifi en tv niet gemist. Er zijn ook mooie plaatsen in de omgeving. We waren vooral blij met de vriendelijke ontvangst van de eigenaresse.

reviews_vrouw

Mevr Van der Vlies

Verblijfsduur: 2021-06-19 - 2021-06-26

Als je van een eenvoudig huisje met alle noodzakelijke voorzieningen in de bergen houdt dan vind je dit fantastisch. Houdt er wel rekening mee dat je een behoorlijk stuk een bergweg ( laatste stuk zelfs onverharde weg) op moet om bij het huisje te komen, maar dan heb je ook prachtig uitzicht.

reviews_vrouw

Mevr Möbius

Verblijfsduur: 2021-05-22 - 2021-05-29

Zeer goede routebeschrijving en een hele fijne ontvangst. Het chalet is geweldig, heel schoon en gezellig ingericht. Alles daar wat je nodig hebt voor het leven. We voelden ons zeer comfortabel en kunnen de accommodatie absoluut aanbevelen!

reviews_man

Dhr Fikentscher

Verblijfsduur: 2019-10-05 - 2019-10-12

Alles, zoals altijd helemaal geweldig ... is niet voor de zoveelste keer tevergeefs, heel bijzonder onze huisbaas

reviews_vrouw

Mevr Lhotak

Verblijfsduur: 2019-09-21 - 2019-09-28

Alles was geweldig! Zeer mooie receptie, vriendelijke en behulpzame eigenaresse. Accommodatie mooi en goed uitgerust. Locatie een droom. We kunnen dit vakantiehuis met een goed geweten aanbevelen. Zal het zeker weer boeken.

reviews_vrouw

Mevr Baumann

Verblijfsduur: 2019-09-14 - 2019-09-21

Alles was geweldig, warm welkom.

reviews_man

Dhr Van Someren

Verblijfsduur: 2019-08-10 - 2019-08-24

We zijn heel erg goed ontvangen door de eigenaresse Monica. Het huisje was erg goed en het uitzicht fantastisch. De omgeving is er erg mooi. We hebben het erg naar onze zin gehad.

reviews_vrouw

Mevr Wendrich

Verblijfsduur: 2019-07-27 - 2019-08-03

Monika, de hospita heeft ons opgehaald, heeft ons alle belangrijke dingen in de hut laten zien en uitgelegd, onze aankomst met chocolade gezoet en ons goede tips voor wandelen gegeven. Het huisje zelf is praktisch ingericht, de kachel in de keuken een wonder van verwarmingskracht - hij heeft de avonden echt knuffelig gemaakt en de Hohe Tauern zijn een indrukwekkend landschap, met veel goed gemarkeerde wandelpaden. We voelden ons zeer comfortabel en genoten erg van de rust.

reviews_man

Dhr Gervink

Verblijfsduur: 2019-07-20 - 2019-07-27

Bij aankomst werden we zeer hartelijk ontvangen door Monika. Ook tijdens ons verblijf was ze altijd bereikbaar voor tips. Echt een super-gastvrouw! Het huis was erg schoon en netjes, voldoende keukeninventaris en ook een BBQ is beschikbaar. Eigenlijk het enige dat we in het huisje hebben gemist zijn koolmonoxide en rookmelders. Iets dat in veel buitenlandse vakantiewoningen ontbreekt en ons elk jaar weer verbaasd. De ligging van het huis is erg mooi, de weg er naartoe is goed begaanbaar. Vanaf het balkon en het terras word je getrakteerd op fantastische uitzichten. In de omgeving zijn volop goed bewegwijzerde wandelingen te maken en ook de grossglockner hochalpenstrasse is snel bereikbaar en zeker een aanrader. We hebben het in dit huis zo goed naar onze zin gehad dat we (geheel tegen onze gewoonte in) nog een keer terug naar deze bestemming gaan, en direct na thuiskomst al geboekt hebben voor volgend jaar

reviews_vrouw

Dhr Dörr

Verblijfsduur: 2017-09-16 - 2017-09-23

Het was een zeer vriendelijk en warm welkom Wij hebben ons in de cottage zeer goed gefühlt.Die uitzicht was geweldig, helemaal alleen op het niveau, helaas het weer in het begin nog niet empfehlenWir mitgespielt.Sehr waren vier van ons, wij en onze ouders volwassen kinderen. Wandelen naar de dokter

reviews_man

Dhr Griebel

Verblijfsduur: 2017-06-03 - 2017-06-10

We hadden een zeer rustige en ontspannen Urlaub.Monika de eigenares is zeer net en het verzorgen liebevoll.Wir had voldoende rust, onze hond Ella was ook toltal begeistert.Das huis was erg schoon en had alles wat je had braucht.Trotz gedeeltelijk slecht weer we zijn mooi in het huis warm en gezellig .Zeer als u op zoek bent naar rust

reviews_vrouw

Mevr Spindler

Verblijfsduur: 2016-10-08 - 2016-10-15

Na een lange rit werden we hartelijk verwelkomd door de zeer vriendelijke en aardige Monika.Das House is een traditionele berghut, geheel van hout, rustiek en gezellig met een speksteenkachel, die schept in koele weer een aangename warmte. We voelden ons meteen zeer comfortabel. Het landschap en de bergen, kunt u elk van de rest van de dagelijkse stress bestudeerde, aanbevelen. Ook voor onze twee honden, het was een drukke week. We komen terug.

reviews_man

Dhr Christoph

Verblijfsduur: 2016-08-13 - 2016-08-20

Gewoon geweldig, alles schoon mooi uitzicht, geweldige tijd

reviews_vrouw

Mevr Oppel

Verblijfsduur: 2016-06-18 - 2016-06-25

We hadden een geweldige vakantie, kun je met de auto naar de voordeur. Onze hond was in staat om volledig vrij te bewegen, niet denken dat je het ergens wel een maas in de wet is. U rijdt gewoon in en maakt het doel. Klaar! Het is super rustig en volledig ontspannen, ochtendzon bij het ontbijt en 's avonds de zon tijdens het diner. Koeien die precies op het hek zijn en het wordt geaaid. Als het te koud is Nightime is de open haard anschürren en het is heel snel warm. De badkamer is erg mooi en we hadden altijd erg warm water. De keuken is goed uitgerust, ik miste niets. U kunt direct vanuit het huis en loopt door middel van start, of u kunt een stuk overal mee naartoe nemen. Om Grossglockner Hochalpenstraße rijdt u op slechts 15 km. Total super, en vanaf daar heb je alle mogelijkheden. Ook vanuit het huis in het dal liepen we, want er is een voetpad, dat is inderdaad een aantal beetje steil, maar mooie run, Ca rende 1 std omlaag, omhoog duurt het wat langer. -) Een droom vakantie! Kan alleen het huis en de verhuurder Monika aanraden. dank u

reviews_vrouw

Mevr Maier-Menzel

Verblijfsduur: 2016-06-04 - 2016-06-11

Beginnend op een boerderij winkel tegenover onze vallei was het vriendelijke hospita een fantastisch uitzicht vanuit het huis in de bergen en een supermarkt (vlees, eigen slacht) deze vakantie een allround ervaring. In aanvulling op onze natuurlijke enthousiasme zijn we altijd geïnteresseerd in goed eten. En het allerbelangrijkste, onze honden werden schijnbaar onder de indruk van de excursies als Groppensteinschlucht of Gamsbergenweg, Franz-Josef-hoogte, etc. Gewoon het ding als je wilt om de band met de hond versterken. We waren met 2 Rhodesian Ridgeback daar. Bij het huis vonden we dat het nieuw is ingericht en zeer gemakkelijk te onderhouden, die van belang zijn met honden is ook. Ontbijten in de zon in de tuin was een hoogtepunt dat we niet willen missen en de tijd van de koeien uit de naburige weide naar komen kijken. Puur natuur.

reviews_vrouw

Mevr Drogi

Verblijfsduur: 2015-08-29 - 2015-09-12

Het is weer geweldig. We waren in september 2015, de 3e keer in Mörtschach op Pirkachberg en kom weer in 2016, 2017 ...

reviews_man

Dhr Wunderlich

Verblijfsduur: 2015-10-03 - 2015-10-10

Wel, omdat het landschap is fantastisch, er zijn prachtige mogelijkheden om te wandelen en de mensen zijn erg vriendelijk plek. Interessant is dat de geschiedenis van de Glockner Road, de Glockner en de gletsjer.

reviews_vrouw

Mevr Dornbusch

Verblijfsduur: 2015-09-12 - 2015-09-19

We, mijn man, ikzelf en onze hond hadden een geweldige vakantie week. We genoten van de absolute rust. DC in de plaats konden we onze wandelingen, de omgeving te starten en de bergen zijn prachtig! Het huisje is perfect en ideaal door het hek van het onroerend goed voor hondenbezitters. We zullen zeker onze vakantie er weer door te brengen!

reviews_vrouw

Mevr Lombana

Verblijfsduur: 2015-05-23 - 2015-05-30

Het was echt een geweldige vakantie. We hadden veel zon en de besneeuwde toppen zag er mooi. Het huis is goed onderhouden en schoon. Monika is echt heel sympathiek. Zelfs de hond van de buren komt uit op vorbei.Es moeite waard in de Pirkachberg om fahren.Danke bezoeken voor de grote vakantie!

reviews_man

Dhr Hofman

Verblijfsduur: 2014-08-09 - 2014-08-23

We hebben 2 weken in augustus in relatief slecht weer doorgebracht in dit huisje. Op de berg sneeuwde het, terwijl het lager vaak regende. Het was het slechtste weer in 25 jaar en niet representatief voor de regio. Het huisje was erg schoon en netjes. De keuken is beperkt en heeft geen afzuigkap. Wel is in een aparte ruimte een klein oventje geplaatst dat prima voor de broodjes en de avondmaaltijden heeft gezorgd. De bedden zijn zeer goed en extra lang (fijn als je zelf boven de 2 meter bent). Er is geen bank aanwezig, maar een soort woonkeuken. De balkons zijn ook erg fijn omdat je toch in de regen buiten kunt blijven zitten. Het uitzicht is erg mooi. In de directe omgeving starten wandelroutes. Als je ergens heen wilt (want goed kan met de Kärnter carte, 1 tarief, 100 uitjes) moet je wel rekening houden met reistijd. Er is geen directe snelweg (en je zit natuurlijk op een berg). Om er te komen moet je een smalle, maar niet enge, weg op die eindigt in een onverhard stuk (laatste 400 meter). Prima te doen. We overwegen zeker om nogmaals te komen.

reviews_man

Dhr Friede

Verblijfsduur: 2014-07-05 - 2014-07-19

Een prachtig gelegen hotel met zeer vriendelijk Vermietern.Ausgezeichnet om te wandelen. Mooie rustige Lage.Wir kijken uit naar ons volgende bezoek.

reviews_man

Dhr Recker

Verblijfsduur: 2014-06-28 - 2014-07-05

De vriendelijke bediening door de eigenaar Monika. Een vriendelijke kat die ons heeft aangenomen voor de duur van ons verblijf. Het prachtige uitzicht in de ochtend op zijn vroegst ࿌ k.

reviews_man

Dhr Hovius

Verblijfsduur: 2014-06-07 - 2014-06-21

Leuk huisje op een toplocatie. Prima te vinden met TomTom en niet eng om naar toe te rijden. Omhoog c.q. naar beneden kost je ongeveer 10 minuten, de laatste ca. 400 meter zijn onverhard maar redelijk goed te rijden. Het huisje staat werkelijk op een schitterende locatie met een geweldig uitzicht vanaf het balkon. Voor de echte rustzoeker. Van het huisje zelf is het woongedeelte niet al te groot (maar dat is op de foto's ook te zien). Het enige echte nadeel is dat je geen afzuigkap hebt. Hierdoor is zelf koken weliswaar mogelijk maar je hebt alle luchtjes een tijdlang in je woongedeelte en naastliggende slaapruimte. Dit is uiteraard te voorkomen door uit eten te gaan. Zeer vriendelijke eigenaren. Conclusie Perfecte plek voor rustzoekers maar niet voor koks.

reviews_vrouw

Mevr Van Houwelingen

Verblijfsduur: 2014-05-31 - 2014-06-07

Prachtige, rustige plek met een fantastisch uitzicht. De omgeving is geweldig, je kunt in de directe omgeving prachtig wandelen (Nationaal park Hohe Tauern). Het huisje zelf is eenvoudig, maar knus. Helaas is er geen plek waar je lekker kunt zitten, dat maakt het minder comfortabel. Gastvrouw Monika is ontzettend vriendelijk en behulpzaam, zonder zich op te dringen.

reviews_man

Dhr Van Hoove

Verblijfsduur: 2014-04-26 - 2014-05-03

Ik ben een mens van weinig woorden, maar de woorden die ik gebruik zijn groot. Wij hebben enorm genoten van de gastvrijheid, omgeving, het huisje de burenen de bergen. Het is daar geweldig!!!

reviews_man

Dhr Karcher

Verblijfsduur: 2013-10-05 - 2013-10-12

Hallo, hebben een prachtige week en wandelden veel, ondanks de slechte weersomstandigheden. Wie op zoek is naar rust en natuur is hier, verhuurders zijn ook zeer gastvrij. Onze hond is ook zeer comfortabel voelden.

reviews_man

Dhr Reichert

Verblijfsduur: 2013-07-20 - 2013-07-27

Precies wat we wilden! Bovenaanzicht, rustige chalet, prachtige omgeving.Het verhuurders zijn super vriendelijk en je kunt zuvorkommend.Hier prachtige ausspannen.Wir terug te komen!

reviews_man

Dhr Saelens

Verblijfsduur: 2013-05-25 - 2013-06-08

We hebben de 1e week regen gehad, maar de 2e week was prima. Die heeft alles goed gemaakt. Je kan er geweldige wandelingen maken. Heerlijk rustig!! En het huis heeft ook alles in zich. Er ontbreekt niets - was onze ervaring!

reviews_man

Dhr Woldendorp

Verblijfsduur: 2013-04-27 - 2013-05-11

Prachtig uitzicht. Vriendelijke eigenaren die erg behulpzaam zijn. mooie midden tussen natuurlijke omgeving en toch plezierig comfort

reviews_vrouw

Mevr Oudshoorn - Vedder

Verblijfsduur: 2012-10-13 - 2012-10-20

We hebben een fantastische week in een heerlijk huis gehad. De sfeer is geweldig, nette en zeer schone uitstraling van het huisje met mooie uitstraling woonkeuken en douche. De weg er naartoe is wennen maar goed te doen. Wel is het een aanrader om hem de eerste keer in het licht te nemen. De omgeving is prachtig. Mooi uitzicht over het dal en de prachtig besneeuwde bergtoppen. De eigenaresse is bijzonder aardig en ontvangt je met veel liefde en aandacht. Echt een aanrader!

reviews_man

Dhr Van der molen

Verblijfsduur: 2012-08-11 - 2012-08-25

Wij zijn met ons 4 naar het huisje gegaan en de wegje naar het huisje was eerste keer ook eng. Maar heel mooi Binnen erg mooi geen tv en ander luxer dingen .veel gezien en genoten En was wel mooiste vakantie.

reviews_man

Dhr De Man

Verblijfsduur: 2012-08-04 - 2012-08-11

Een erg netjes en verzorgde chalet met zeer vriendelijke eigenaresse. Het uitzicht en ligging was afgelegen maar schitterend. Wel vochtig in huisje en koken niet echt makkelijk op 2 plaatjes. Energierekening vrij hoog na 1 week terwijl we zuinig en oplettend waren. Mooie wandeltochten in directe omgeving en midden in de Alpen.

reviews_man

Dhr Tielens

Verblijfsduur: 2012-07-14 - 2012-07-28

Mooie omgeving, mooi huisje. Met twee kinderen en twee honden geweest, mooie tijd gehad. Prachtig wandelen in de omgeving.

reviews_man

Dhr Scheurwater

Verblijfsduur: 2012-07-07 - 2012-07-14

1 week in het huisje verbleven, eenvoudige inrichting maar ruim voldoende. Lokatie is schitterend, ligt wel afgelegen maar ideaal als je rust zoekt. Tip: zorg wel voor vertier bij slecht weer. Enthousiaste eigenaresse.

reviews_man

Dhr Mußfeldt

Verblijfsduur: 2012-06-23 - 2012-06-30

Het was een heerlijke vakantie met veel sportieve Betätigung.Wunderschöne de natuur en de vriendelijke gastvrouw.

reviews_man

Dhr Verburg

Verblijfsduur: 2012-04-28 - 2012-05-05

Vriendelijke mensen (eigenaren) met een geweldige service en een heel schoon huis

reviews_man

Dhr Leeuw

Verblijfsduur: 2011-07-30 - 2011-08-06

Rust en ruige natuur is kenmerkend voor dit huisje! De keuken is behelpen en de weg er naartoe is eng maar het uitzicht vanaf het balkon is fantastisch! Verder een klein maar net huis waar wij in de toekomst zeker terug zullen komen. Fam. Leeuw-Brandon Lelystad

reviews_vrouw

Mevr Unterweger

Verblijfsduur: 2011-09-24 - 2011-10-01

We hebben een heerlijke vakantie doorgebracht. De cabine is afgelegen en idyllische locatie aan de rand. Het huisje is zeer goed onderhouden schoon en biedt alle nodige comfort. De hospita was altijd erg aardig en behulpzaam. We hebben genoten van onze vakantie daar en het huisje erg weiterempfehlen.Die is fantastisch voor alle wandelliefhebbers. De routes kunnen direct worden gestart vanaf het huis. Wij waren er met onze hond en je vond het zo heerlijk als wij doen.

reviews_man

Dhr MOSER

Verblijfsduur: 2011-09-03 - 2011-09-10

Leuk huisje met een prachtig uitzicht. Gelegen aan de "rand van het dorpje Mörtschach in de natuur, perfect stil. Talrijke mogelijkheden beginnen direct chalet.Nous hadden een geweldige vakantie week.

reviews_man

Dhr Blazejczak

Verblijfsduur: 2011-07-09 - 2011-07-16

Een zeer aangenaam in het bijzonder voor de eerste keer in Oostenrijk. Dit chalet is zeer goed gelegen op 1400 md "hoogte met uitzicht op de bergen en de vallei. Prachtig landschap te ontdekken in de buurt.

reviews_vrouw

Mevr Engelbertink

Verblijfsduur: 2011-07-02 - 2011-07-09

Een heerlijke plek om te relaxen en van hier uit te vertrekken om de prachtige omgeving te verkennen.

reviews_man

Dhr Van Montfort

Verblijfsduur: 2010-07-31 - 2010-08-14

Samen met onze twee zonen van 15 en 13 jaar en hond een mooie vakantie gehad. Zeer mooi huisje, netjes verzorgt met mooie keuken en badkamer (nieuw). Goede bedden en alles schoon. Toegangsweg tot het huisje is 12 minuten rijden vanuit het dal. De eigenaars zijn erg vriendelijk en behulpzaam. De ideale plek om lekker tot rust te komen en echt met familie bezig te zijn, zonder TV en radio. Dus aan te bevelen om spelletjes mee te nemen om 's avonds te doen. Mooie omgeving om lekker te wandelen. Familie van Montfort uit Horn (NL)

reviews_man

Dhr Mack

Verblijfsduur: 2010-05-29 - 2010-06-05

Het huisje is volledig gerenoveerd en biedt veel comfort. Alles is zeer praktisch en goed doordacht. De omgeving is prachtig en er is ook buiten zitten mooi met een prachtig uitzicht. De eigenaren waren erg aardig en behulpzaam.

In de omgeving

Centrum: 4.0 kilometer
Eetgelegenheid: 4.0 kilometer
Restaurants: 4.5 kilometer
Openbaar vervoer: 15.0 kilometer
Openbaar zwembad: 6.5 kilometer
Huiscode: VLS - 1250351