Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Zoek je een vakantiewoning in Sardinië, zodat je jouw ontspannen vakantie op dit eiland in een eigen comfortabele vakantiewoning kunt doorbrengen? Bekijk dan het totale aanbod vakantiehuizen Sardinië.

Lees meer

Alle plaatsen in Sardinië

Vakantiehuis in Sardinië - Italië huren

Sardinië is de naam van een Italiaans eiland dat in de Middellandse Zee ligt. Omdat het eiland omringd wordt door de zee, zijn er diverse prachtige stranden op het eiland te vinden. Mensen die de gehele vakantie het liefst de hele dag aan het strand liggen en in de zee zwemme n, hebben aan Sardinië dan ook zeker een goede vakantiebestemming.

Verder zijn er op het eiland niet alleen mooie stranden te vinden, maar zijn er ook andere bezienswaardigheden die zeker het bezoeken waard zijn. Denk hierbij aan Grotta di Nettuno (de grotten van Neptunus), maar ook aan de hoofdstad Cagliari. Vooral de Grotta di Nettuno worden veel bezocht door toeristen en dit komt omdat de grotten op het eiland simpelweg prachtig zijn.

Algemene Informatie
Dit prachtige Italiaanse eiland ligt met zijn oostkust in de Thyrreense Zee en aan de westkust aan de Middellandse Zee. Het ligt op slechts 20 kilometer ten zuiden van het Franse eiland Corsica, gescheiden door de Straat van Bonifacio. De hoofdstad Cagliari ligt aan de zuidkant van het eiland zo’n 400 kilometer ten noorden van Tunesië. Vanuit uw vakantiehuis op Sardin is er van alles te beleven.

Activiteiten op Sardinië
Vakantiegangers komen voornamelijk voor het klimaat en de prachtige natuurschoon naar het eiland en waar je ook in een van onze vakantiehuizen op Sardinië zit, de natuur is altijd dichtbij. De ruige, afwisselende natuur trekt vele wandelaars. Je hebt de bergen met grotten, de bossen, steile kloven en rotsen direct aan de kusten, de ongelooflijk mooie zandstranden met het glasheldere turkoois en smaragdgroene gekleurde water. Voor snorkelaars en duikers is het gebied rond de Magdalena Eilanden bij de noordelijke punt van Sardinië een paradijs. Er is goed zicht en er zijn veel vissen en een mooi rif. Net onder Alghero aan de westkust kun je onderwater grotten bezoeken, wel met een geroutineerde gids.

Zeilen is ook razend populair op Sardinië en er zijn hier zeilboten en -jachten te huur, onder andere in jachthavens van Alghero, Baunei en in Cagliari. In Porto Pollo aan de noordkust is een prachtige baai met witte zandstranden en kristalhelder water te vinden wat een paradijs is voor kite-en windsurfers. Hier zijn ook surfscholen te vinden voor wie het nog niet kan. Porto Pollo ligt op de meest winderige punt van het eiland en als je hier in een van onze vakantiehuizen op Sardinië in de omgeving zit, is het beslist de moeite waard om er een kijkje te nemen.

Toeristische trein: de Trenino Verde 
Wat een absolute aanrader is als u in een van onze villa’s op Sardinië op vakantie bent is een treinrit maken met de Trenino Verde. Het is een van de grootste smalspoorwegen in de wereld. Ontdek het eiland op een unieke manier dwars door de bergen, langs de zee en steile kliffen door kurkeikbossen en nog veel meer moois! Je komt op plekken die soms alleen maar te bereiken zijn per spoor en je passeert bruggen en stations die eind 19e eeuw gebouwd zijn. ’s Avonds terug in uw vakantiehuisje op Sardinië kunt u terugkijken op een mooie en indrukwekkende dag.

Verschillende culturen
Uit de bronstijd  zijn er op Sardinië duizenden Nughari te vinden die van 1800 – 250 jaar voor Christus werden gebouwd. Het grootste en meest indrukwekkende complex is Su Nuraxi di Barumini dat iets meer dan 60 kilometer ten noorden van Cagliari ligt. Het staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Ook in latere eeuwen hebben de  Feniciërs, de Romeinen, de Vandalen, de Byzantijnen en de Saracenen allemaal hier geleefd en geheerst waardoor er een bijzondere gevarieerde cultuur is ontstaan. U zult het aan den lijve voelen als u in een vakantiehuisje op Sardinië bent.

Klimaat Sardinië

Klimaat en natuur
De meeste vakantiegangers boeken een vakantiehuis op Sardinië vanwege het heerlijke subtropische mediterrane klimaat. Wat is er nou beter dan de hele dag èn avond buiten te zijn? Hier kan je erop rekenen dat je tijdens je zomervakantie elke dag zon hebt en dat de temperaturen warm genoeg zijn om te zwemmen. ‘s Avonds is het nog heerlijk om in je t-shirtje buiten op een terras te zitten. De zomers zijn warm tot heet, en de winters zijn doorgaans mild, maar sneeuw in de bergen kan sneeuw voor komen. De kustgebieden zijn over het algemeen in de winter sneeuwvrij. Daarnaast staat er altijd een zachte bries op Sardinië, de maestrale zoals de Italianen zeggen.

Parco Nazionale dell’Asinara
Ten noorden van Sardinië ligt het eiland Asinara dat in zijn geheel een natuurgebied is. Het park is het hele jaar geopend en je kunt er vanaf Porto Torres naar toe. Niet alleen is het park zelf beschermd gebied maar ook 21.790 hectare zee eromheen. Ooit was het een quarantaine eiland en een periode is het een gevangenis geweest. De boottocht erheen is al een spektakel vanwege het glasheldere water. Op het eiland is een opvangcentrum voor schildpadden en na dit bezoek kunt u het eiland rondlopen of met een elektrisch treintje mee. Naast het schitterende landschap en de adembenemende baaien en stranden is het eiland Asinara rijk aan vele diersoorten waar onder de kleine witte ezeltjes die hier in het wild rond dartelen. Als u in een vakantievilla op Sardinië bent moet u deze dag van te voren boeken want er wordt maar een beperkt  aantal mensen per dag op dit eiland toe gelaten.

Parco Nazionale del Golfo di Orosei e del Gennargentu 
Het Gennargentu Nationaal Park ligt aan de oostkust van Sardinië en is een prachtig berggebied met als hoogste top van 1834 meter de Punta La Mamora. Zit u in een van onze comfortabele vakantiehuizen op Sardinië dan is het natuurlijk ook leuk om op verkenning uit te gaan. Dit park wordt door veel kenners als een van de mooiste en meest ongerepte nationale parken van Italië gezien. Hier loop je door schitterende oerbossen, langs ravijnen en door kloven en dalen. En als je een beetje verstand hebt van flora dan herken je de steeneiken en de jeneverstruiken. Ook is hier veel wild te zien, zoals roofvogels de wilde Sardijnse kat, de moeflon en de wezel. Langs de spectaculaire rotstkust ontdekt u de parelwitte strandjes aan de Golf van Orosei. Ook is de kloof van Gola di Gorrupu een populaire wandeling.

Area Marina Protetta Tavolara Punta Coda Cavallo
Dit natuurlijke maritieme gebied aan de noord-oostelijke kust van Sardinië, rond de Capo Ceraso naar Cala Venkel, omvat de eilanden Tavolara, Molara en Molarotto. Ongeveer 15.000 hectare zee worden hier beschermd. Hier kan je eindeloos duiken en snorkelen en krijg je nooit genoeg van alle kleuren en planten en vissen die je hier ontwaart. Tijdens een vakantie op Sardinië in een van onze mooie vakantiehuizen, mag een trip aan dit mooie natuurgebied niet ontbreken.

Steden Sardinië

Cagliari is de hoofdstad van het eiland Sardinië en waarschijnlijk komt u hier op de luchthaven Cagliari-Elmas aan. Cagliari ligt aan de zuidkant van het eiland en is oorspronkelijk door de Feniciërs gesticht die het Karalis noemde. Later ging de stad in Romeinse handen over en in de 14e eeuw is het eiland nog kort Spaanse geweest en zeer kort maakte het deel uit van het Habsburgse rijk. De stad heeft een mooi historisch centrum dat het 'Castello' heet wat op de top van een heuvel ligt, met een mooi uitzicht over de zee. De middeleeuwse stadsmuren plus twee torens uit de 11e eeuw zijn tot op de dag van vandaag bewaard gebleven. Binnen de stadsmuren staat de Santa Mariakathedraal en het paleis van de provinciale overheid. Het Nationaal Archeologisch Museum is het belangrijkste museum van het eiland waar een grote Nuragische collectie uit 3500 – 2700 voor Christus een uniek onderdeel is.Het Teatro Lirico di Cagliari is een operagebouw in Cagliari dat na de Tweede Wereldoorlog is neergezet als vervanging van het Teatro Sivico dat in de oorlog verwoest werd. Als u in een van onze vakantiehuizen op Sardinië zit moet u zeker proberen hier een opera bij te wonen.

Alghero
Zit u in een villa op Sardinië in de omgeving van Alghero dan heeft u vast al het heerlijke grote zandstrand ontdekt. Alghero heeft een fraaie binnenstad met een historisch centrum. De kathedraal, de Duomo di Alghero, Cattedrale di Santa Maria Immacolata, waar de bisschop van Alghero van 1502 tot 1986 zijn zetel had is een staaltje van ongekende bouwkunst. Het klooster van San Francesco is bijzonder mooi waar toeristen de kloostergang mogen bezoeken. Vlakbij de stad zijn de mooie druipsteengrotten van Neptunus die eveneens een bezoek door het hele gezin zeer waard zijn.

Sassari
In het noordwesten van het eiland ligt de provincie Sassari met de gelijknamige hoofdstad. Het is een gezellige universiteitsstad met ongeveer 130.000 inwoners. De stad is rijk aan kerken waarvan de Dom van Sint Nicolaas uit de 13e eeuw de belangrijkste is. In het plaatsje Bosa net buiten Sassari zijn Fenicische ruïnes te zien van paleizen en huizen die 3000 jaar geleden werden gebouwd. Zit u in een vakantiehuisje in deze contreien dan zijn deze indrukwekkende ruïnes echt de moeite van een bezoek waard.

Oristano
Zit u in een villa aan de westkust van Sardinië dan is het stadje Oristano aan te bevelen dat in het jaar 1070 belangrijk werd omdat de aartsbisschop Torcotorio hier zijn zetel vestigde. De Toren van San Cristoforo, ook wel bekend als de Toren van Mariano II, werd gebouwd in 1290, en is het meest opvallende bouwsel dat een restant is van de oude muren van de oude muren van de stad. Destijds was het een van de stadspoorten. De Cattedrale di Santa Maria Assunta werd in de 12e eeuw gebouwd waar de aartsbisschop van de provincie Oristano zetelt.

Reistips Sardinië

Avonturenpark Le Ragnatele
Tijdens uw verblijf in een van onze vakantiehuisjes op Sardinië is een bezoek aan het Avonturenpark Le Ragnatele een feest voor het hele gezin. Hier kunnen de kinderen zich helemaal uitleven door op allerlei manieren in bomen te klimmen, aan touwen te hangen, door en over allerlei obstakels te klauteren en te wroeten in een schitterende omgeving van bossen. Het ligt ongeveer op 50 meter van het strand Le Bombarde en Lazzaretto.

Water Paradise
Wat is er heerlijker dan met je kinderen iets gezamenlijk te ondernemen als je in een vakantiehuis op Sardinië bent? Ga dan naar het Water Paradise! Het ligt vlakbij het plaatsje Sorso, aan de noordkust, en is voor vakantiegangers van alle leeftijden een goede keus. Iedereen kan zich de hele dag vermaken op de verschillende waterglijbanen en tal van andere spelattributen. Het waterpretpark Water Paradise is geopend vanaf juni tot september.

Grotte del Bue Marino
Aan de oostkust van Sardinië kunt u vanuit de jachthaven in Cala Gonone, met de kinderen een bootexcursie maken naar de grotten van Bue Marino. Deze grotten waren eeuwen lang een toevluchtsoord voor zeehonden en kunnen alleen per boot worden bereikt. Het is een spannend avontuur waar de kinderen hun ogen zullen uitkijken. De tocht gaat ook naar de zandbaai van Cala Luna voor een verfrissende duik in het heerlijke lauwe  zeewater.

Zee Aquarium Cala Gonone
Een ander mooi uitstapje als u met de kinderen in een villa op Sardinië bent is een aan het Zee Auarium van Gala Gonone in de Golf van Orosei.  Hier kunnen de kinderen de zeedieren van dichtbij bekijken en kunnen ze er van alles leren om hun leven in de zee. Het zee aquarium ligt in de idyllische badplaats Cala Gonone en kijkt uit over de Golf van Orosei en wordt omgeven door een groot natuurpark. In 24 grote aquaria is de typische Middellandse Zee flora en fauna te bewonderen.

La Maddalena Archipel
De prachtige eilanden van het archipel La Maddalena vallen onder het natuurgebied Parco Nationale Arcipelago di La-Maddalena. Van de tientallen eilanden zijn er zeven bewoond. Als je rust zoekt dan moet je zeker het eiland Caprera bezoeken. Je kunt hier heerlijk snorkelen  en je kunt er regelmatig dolfijnen zien.

Grotta di Nettuno
De Grotten van Neptunus liggen ten westen van de stad Alghero. Je kunt er met een boot naar toe of deels met de auto en dan te voet verder. Met de boot heb je de kans om de prachtige baai van Porto Conte en de kliffen bij Capo Caccia te zien. In de grot zijn talrijke stalactieten en stalagmieten te zien. Zorg dat je fit bent want als je met de auto gaat moet je 654 treden langs een steile rots afdalen en weer terug. Dan heb je in elk geval ’s avonds in je vakantiehuisje op Sardinië voldoende om over te praten.