Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Abruzzo staat niet alleen bekend om de prachtige stranden die in de regio te vinden zijn, maar ook om de vele mooie bergen die je in het gebied kunt vinden. Liefhebbers van sportieve activiteiten als wandelen, kunnen deze bergen tijdens een lange wandeltocht leren kennen. Zoek jij een vakantiewoning in het groene Abruzzo? Neem dan een kijkje in het grote aanbod vakantiehuizen Abruzzo op deze pagina en zoek jouw ideale vakantiehuis.

Lees meer

Alle plaatsen in Abruzzen/Molise

Vakantiehuis in Abruzzen/Molise - Italië huren

Abruzzo is een Italiaanse regio die ook wel Abruzzen of Abruzzi wordt genoemd. De regio ligt in het zuiden van het land en grenst aan de Marche, Latium en Molise. Ook ligt de zonnige regio aan de Adriatische Zee, wat het ook een goede vakantiebestemming maakt voor mensen die h et heerlijk vinden om de hele dag aan het strand te liggen en lekker in de zee te zwemmen. De hoofdstad van de provincie is l’Aquila, maar deze stad wordt ook wel gewoon Aquila genoemd.

bruzzo - Abruzzen
Abruzzo (Nederlands: Abruzzen) is een prachtig gebied in Italië, gelegen in het zuidelijk centrale deel van het land. De naam komt van het Latijnse Aprutium, wat letterlijk ‘land van de zwijnen’ betekent. Dat staat echter in schril contrast met de prachtige natuur die u er kunt vinden. Ten oosten van Abruzzo vinden we de Adriatische zee, waardoor u vanuit veel van de vakantiehuizen in dit deel van Italië direct van het water kunt genieten en u kunt rekenen op een prachtige uitzicht.

Een derde van Nederland
Abruzzo is maar een regio in Italië, maar neemt 3,5% van het totale landoppervlak van het land in beslag en is ongeveer net zo groot als een derde van Nederland. Dat betekent dat er tal van vakantiehuizen te vinden zijn, maar dat u er bovendien kunt rekenen op diverse bezienswaardigheden. Ga in ieder geval langs de verschillende steden in de omgeving, maar breng ook eens een bezoek aan de bergdorpen. Ze zijn er nog betoverend mooi, omdat de tijd ze niet aangetast lijkt te hebben. Wat dat betreft is een vakantiehuis in Abruzzo een uitstekende keuze voor een heerlijk ongerepte vakantie in Italië.

Natuurschoon in Abruzzo
Het natuurschoon in Abruzzo is zeer rijk, terwijl het toerisme aan de kust zich heel behoorlijk heeft weten te ontwikkelen. In de regio kunt u drie verschillende grote nationale parken vinden. Het nationale park Abruzzo staat onder andere bekend om de bruine beren die er nog leven, wat mooi aangeeft hoe het toerisme er nog geen vat op heeft weten te krijgen. U kunt vanuit uw vakantiewoning in Abruzzo een bezoek brengen aan een van de parken, of juist het Gran Sasso-massief doortrekken om daarna aan de kust bij te komen.

Steden Abruzzo

Abruzzo beschikt over een aantal steden, die bij de meeste toeristen niet zo goed bekend zijn. Het gaat om bijvoorbeeld L’Aquila, Teramo, Sulmona en Chieti, maar ook om Vasto en Atri. Binnen Abruzzo liggen de provincies L’Aquila, Chieti, Pescara en Teramo, waardoor dat ook de meest interessante steden zijn. Het zijn in de omgeving van L’Aquila vooral de bergdorpen die de moeite waard zijn. Reis eens naar Pacentro of Pietracamela, aangezien u daar de mogelijkheid heeft om vanuit uw vakantiehuis in Italië een indruk te krijgen van het echte leven aldaar.

Pescara
Het is daarnaast de moeite waard om een bezoek te brengen aan Pescara, een grote stad in het gebied in de buurt van de Adriatische kust. U heeft er de mogelijkheid om u even onder te dompelen in het bekende toerisme, bijvoorbeeld voor een dag aan het strand of aan de boulevard met een van de restaurants en andere uitgaansgelegenheden. Het unieke van een vakantiehuis in Abruzzo is dat u de volgende dag de mogelijkheid heeft om de bergen in te trekken en van de natuur te gaan genieten. Bezoek de verschillende natuurparken ver weg van de steden, of trek juist een van de plaatsen als Alba Adriatica of Giulianova in.

Bezoek aan Rome
Abruzzo ligt ongeveer op dezelfde hoogte als Rome, waardoor het een uitstekend idee is om ook deze stad vanuit dit gebied te bezoeken. Het ligt enigszins aan de locatie van uw vakantiewoning in Italië, maar de kans is groot dat u er in minder dan een paar uur tijd naartoe kunt rijden. Maak er bijvoorbeeld een trip voor een of enkele dagen van, om daarna terug te trekken naar de kust, of richting de rust en de natuur van Abruzzo. Met een vakantiewoning in dit deel van

Klimaat Abruzzo

Het klimaat in Abruzzo is met name tijdens de zomermaanden heel aangenaam, dankzij het mediterrane klimaat. Dit betekent dat de temperatuur in de zomer snel oploopt. Toch komt de temperatuur er gemiddeld uit op 23 graden Celsius, mede dankzij de nabijheid van de Adriatische zee. Dit zorgt voor een aangename bries, met name wanneer u vanuit uw vakantiehuis in Italië richting het strand gaat. Houd er rekening mee dat de temperatuur tijdens een hittegolf flink verder op kan lopen, vooral in het binnenland van deze regio.

Droge zomers
De droge zomers in Abruzzo zorgen ervoor dat het klimaat zich uitstekend laat lenen voor een zomervakantie aan het strand, of een bijzondere vakantie in de binnenlanden. Neem in ieder geval zonnebrandcrème met een flinke factor mee. De zon staat in Italië hoger aan de hemel dan in Nederland, waardoor het er snel warmer wordt. Het droge klimaat zorgt ervoor dat u hier echter geen benauwd gevoel van krijgt, waardoor het klimaat in Abruzzo veel Nederlanders aan weet te spreken. Boek een vakantiehuis in Abruzzo en geniet er van het strand, of bezoek de steden en de natuur die er te vinden is.

Reistips Abruzzo

Boekt u een vakantiehuis in Abruzzo? Dan kunt u er genieten van de stranden aan de Adriatische kust, maar het is minstens zo interessant om het binnenland en daarmee de natuur in te trekken. U kunt er prachtige wandelingen maken en het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan het Abruzzo National Park. Bezoek daarnaast het Villeta Barrea Dal, waar u de typische donkere bossen met de zwarte dennen kunt vinden. Daarnaast kunt u in Montepulciano heerlijke wijnen drinken, bijvoorbeeld na een ontspannende dag in de natuur van Abruzzo.

Natuur en dieren
Kiest u voor een vakantie in de natuur van Abruzzo? Dan heeft u in de 3 nationale parken de mogelijkheid om bruine beren en wolven te spotten, die overigens met uitsterven bedreigd worden. De beer is erg schuw, maar andere dieren als de wilde zwijnen, reeën en herten komen net als otters, adelaars en stekelvarkens vaker tevoorschijn. Verder kunt u in de omgeving van Abruzzo genieten van prachtige bloemen en planten, waarschijnlijk ook vlakbij uw vakantiehuis in Italië. De omgeving heeft wat dat betreft van alles te bieden, van de drukke stranden aan de kust tot aan de bergen en de prachtige natuur in het binnenland: voor ieder wat wils in Abruzzo.