Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

In Parijs is veel te doen en te beleven. Je kunt niet alleen de Eiffeltoren beklimmen als je in de hoofdstad van Frankrijk bent, maar je kunt ook heerlijk winkelen en de authentiek Franse gerechten proeven in diverse gezellige restaurants. Zie jij een vakantie in het departement Parijs en in de hoofdstad Parijs wel zitten? Neem dan een kijkje in ons aanbod vakantiehuizen Parijs en je vindt eenvoudig een comfortabele vakantiewoning in deze Franse regio.

Lees meer

Vakantiehuis in Parijs/Ile de France - Frankrijk huren

Parijs is een Frans departement dat voornamelijk bekend staat om de hoofdstad van de regio: de stad Parijs. De meeste mensen die in het departement Parijs verblijven, doen dit vanwege de aanwezigheid van de grote, drukke en voornamelijk romantische hoofdstad. Boek je een vakantiewoning in het departement Parijs, dan kun je eenvoudig vanuit jouw vakantiehuis naar de bijzondere hoofdstad van Frankrijk reizen.

Ile-de-France, met de hoofdstad Parijs, kan in vele opzichten als het hart van Frankrijk beschouwd worden. Ile-de-France is een paradijs voor elke natuurliefhebber. Men vindt hier uitgestrekte bossen, prachtige parken en tuinen en er zijn maar liefst drie natuurparken - Haute Vallée de Chevreuse, Vexin Francais en Gátinais - met eindeloze wandelpaden.

Vanuit de vakantiehuis in Ile-de-France kunt u de meer dan 300 beschermde en tot monument verklaarde tuinen en kastelen bezoeken. Typisch voor Ile-de-France is dat veel kastelen nog in privé-bezit zijn. En ten slotte zijn er diverse boeiende musea: het prehistorische museum in Nemous, het speelgoedmuseum in Poissy, het luchtvaartmuseum in Le Bourget en natuurlijk de 'Cité des Sciences et de l’Industrie' van La Villette. Kortom, een bijzondere vakantie in uw vakantiehuisje in Ile-de-France.

Streek
De regio Ile-de-France, met de hoofdstad Parijs, kan in vele opzichten als het hart van Frankrijk beschouwd worden. De naam betekent letterlijk Eiland van Frankrijk, waarmee men verwijst naar het feit dat deze streek als een soort schiereiland aan alle kanten begrensd wordt door rivieren.

Steden Ile de France

Evry
De hoofdstad van Essonne is Evry, waar u onder andere een bezoek kunt brengen aan het Château Courances met zijn schitterende tuinen.

Nanterre
In Hauts-de-Seine is, behalve de hoofdstad Nanterre, vooral Rueil-Malmaison de moeite waard vanwege het Château Malmaison, ooit de woning van Napoleon I en zijn vrouw Joséphine de Beauharnais. Tegenwoordig is hier een museum gevestigd dat aan hen gewijd is.

Fontainebleau
De hoofdstad van Seine-et-Marne, Fontainebleau gelegen midden van het Fôret de Fontainebleau, een van de grootste bossen van Europa, en is vooral bekend door het prachtige middeleeuwse kasteel dat voor veel Franse koningen dienst deed als jachtslot.

St. Denis de Basilique
In Seine-Saint-Denis vindt u in het stadje St. Denis de Basilique, gewijd aan de patroonheilige van Frankrijk en de begraafplaats van verschillende Franse vorsten.

Pontoise
Het departement Val d’Oise, met Pontoise als hoofdstad, heeft diverse leuke plaatsjes die een bezoek waard zijn, zoals het stadje Écouen met het door een slotgracht omgeven Château d'Ecouen. In dit kasteel bevindt zich het Musée National de la Renaissance, met onder andere een grote collectie schilderijen, wandtapijten, houtsnijwerk en schatkisten.

In Val-de-Marne kunt u een uitstapje maken naar L'Hay-les-Roses, een rozentuin met 8000 soorten rozen en een rozenmuseum. Yvelines is natuurlijk het meest bekend vanwege het kasteel Versailles en de gelijknamige hoofdstad, en het grootste deel van dit departement is het bosgebied dat haar naam aan dit departement heeft gegeven. In deze bossen zijn honderden kilometers wandelpaden uitgezet.

Parijs
De stad Parijs ten slotte is natuurlijk uniek. Door zijn ligging, schoonheid, kunst en cultuur en door zijn economische en politieke betekenis is deze stad het middelpunt van Frankrijk, en Parijs wordt door velen beschouwd als de mooiste stad ter wereld.

Klimaat Ile de France

Het klimaat in Ile de Franceis niet veel anders dan in Nederland. De temperaturen zijn over het algemeen gematigd en het kan er flink regenen. Het einde van de lente en het midden van de herfst zijn toch wel de natste periodes, en de zomer is over het algemeen mild tot warm, met af en toe een flinke hittegolf, vooral in de maand augustus.

Reistips Ile de France

Dierenparken zijn er te over in deze streek – een paar voorbeelden zijn het Parc de Thoiry, de zoo in Antilly en de dierentuin van Sauvage. Ook de vlinderserre van La Queue-les-Yvelines is absoluut de moeite waard.

Het kasteel van Rambouillet, sinds ruim een eeuw in gebruik als presidentieel paleis, ligt in een bos van meer dan 20.000 hectare.

Als u even actief bezig wilt zijn kunt u een bezoek brengen aan Base de Buthier. Hier kunt u klimmen, zwemmen, fietsen, boogschieten en nog veel meer.

Het indrukwekkende Château Maisons Lafitte, gebouwd in barokke stijl, biedt plaats aan een museum en prachtige stallen. Vlakbij bevinden zich ook een renbaan en diverse paardrijscholen.

Natuurlijk mag u, bij een bezoek aan deze streek, het Château Versailles eigenlijk niet overslaan. Dit prachtige paleis met schitterende tuinen, fonteinen, de oranjerie, de beeldhouwwerken en natuurlijk het spiegelpaleis zal een onuitwisbare indruk op u maken.

Domaine Saint Jean Beauregard - schilderachtige kasteeltuinen met bloemen en groenten en een bijzondere duiventil.

In Elancourt vindt u France Miniature, de Franse versie van Madurodam, een openluchtmuseum waar meer dan 150 monumenten op schaal zijn nagebouwd op een reliëfkaart van het land.

In Maincy vindt u het schitterende Château Vaux-le-Vicomte, een klassiek voorbeeld van 17e eeuwse barokke architectuur. Het kasteel heeft rondom slotgrachten, is perfect symmetrisch gebouwd en ligt centraal in bijzondere tuinen die zijn ontworpen met de nadruk op het effect van perspectief.

Provins is een middeleeuws stadje waar u fantastische shows met roofvogels, paarden en wolven kunt bekijken, en waar u kunt zien hoe in vroeger tijden de ridders in toernooien hun moed moesten betonen.

De grote kathedraal van Chartres, een van de mooiste voorbeelden van de romaanse en gotische architectuur, dankt haar bekendheid vooral aan haar prachtige gebrandschilderde ramen.