Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

In Midi-Pyreneeën zijn veel vakantiewoningen te vinden. Bekijk ons totale aanbod vakantiehuizen Midi-Pyreneeën en zoek jouw favoriete vakantiewoning voor een ontspannen, comfortabele en geslaagde vakantie.

Lees meer

Alle plaatsen in Midi-Pyreneeën

Vakantiehuis in Midi-Pyreneeën - Frankrijk huren

Midi-Pyreneeën is de naam van een regio in het zuiden van Frankrijk. Het is de grootste regio van alle Franse gebieden die in Europa te vinden zijn en de regio is bijvoorbeeld groter dan Denemarken of Nederland. Het Franse gebied staat voornamelijk bekend om de ongerepte natuur die je in de regio kunt vinden en om de prachtige wandel- en fietstochten die je in Midi-Pyreneeën kunt maken. Ga je met de kinderen naar Midi-Pyreneeën, dan wordt aangeraden de Grottes de Cougnac eens te bezoeken. Dit zijn prehistorische grotten die je kunt verkennen met een gids en die zeker voor de kinderen erg spannend zijn om te bezoeken.

Op vakantie in een vakantiehuis in de Midi-Pyreneeën is een echte aanrader en zal de natuur een grote indruk op u maken. Bijzondere van de Midi-Pyreneeën is dat zowel zonaanbidders als liefhebbers van wintersport hier zeker iets van hun gading zullen vinden. In de zomer kan iedereen die van natuur, wandelen en cultuur houdt zijn hart ophalen, en in de winter zijn er prima wintersportmogelijkheden in het zuiden, bijvoorbeeld in Ax-les-Thermes en Font Remeu.

Door deze variatie in landschap en klimaat heeft de regio grote aantrekkingskracht op verschillende soorten publiek. Maar behalve het bijzondere landschap vindt u hier ook een mild klimaat en een heerlijke keuken. In combinatie met de vele historische stadjes begrijpt u al snel waarom de streek zo in trek is bij toeristen. Kortom er iets niets mooier dan het ontdekken van de schitterende regio vanuit uw vakantiehuis in de Midi-Pyreneeën

Streek
De regio beslaat in totaal acht departementen: de Ariege, de Aveyron, de Gers, de Haute-Garonne, de Hautes- Pyrénées, de Lot, de Tarn, en de Tarn-et-Garonne, ieder met een volstrekt eigen karakter. Toch hebben ze één overeenkomst: de schitterende natuur die alle departementen kenmerkt zorgt er voor dat u van de ene verbazing in de andere zult vallen.

Niet te missen zijn onder andere het “cirque” (keteldal) van Gavarnie, de vallei van de Lot en de wereldberoemde Gorges du Tarn, rivierkloven waar u te voet, te paard of in een boot het unieke landschap kunt ontdekken.

Steden Midi-Pyreneeën

Toulouse
De hoofdstad Toulouse ligt aan de rivier de Garonne, en is de stad waar ooit de eerste universiteit buiten Parijs gesticht werd. In de vijftiende eeuw nam de welvaart in Toulouse enorm toe door de verkoop van weede, een plantje waar een zeer gewilde blauwe kleurstof uit werd gewonnen. De beroemde roze bakstenen en pannendaken van de vele herenhuizen, die de stad haar bijnaam "la ville rose" bezorgden, werden vooral in deze periode gebouwd.

Albi
Albi, met de fraaie Cathédrale Ste Cécile die een echt meesterwerk van zuidelijke gotiek genoemd mag worden en bovendien beroemd is vanwege het enorme, eind 15e eeuwse fresco van het Laatste Oordeel. Het Musée Toulouse-Lautrec, gevestigd in het Palais des Evêques, bevat de grootste verzameling werken van deze schilder, die in dit stadje geboren werd.

Bezoek ook het sfeervolle Moissac, kunststeden vol met geschiedenis als Figeac en Montauban, en natuurlijk de beroemdste plaats in deze regio, Lourdes. Hier kunt u bijvoorbeeld de grot zien waar volgens de legende de Maagd Maria verscheen aan Bernadette, de Basiliek van de Onbevlekte Ontvangenis, de Basiliek van Onze Lieve Vrouwe van de Rozenkrans, de Verzoeningskapel en de Kruisweg.

Klimaat Midi-Pyreneeën

De invloed van de Atlantische Oceaan zorgt voor de sneeuw in de Pyreneeën, waardoor deze streek zeker aantrekkelijk is voor wintersporters. Toch zorgen de westenwinden voor redelijk zachte winters. Na een korte, groene lente volgt al snel een lange, droge zomer die overgaat in milde september en oktobermaanden.

Reistips Midi-Pyreneeën

In Toulouse kunt u naar de Cité de l’Espace (de stad van de ruimtevaart), of de geheimen van de vliegtuigbouw ontdekken tijdens een bezoek aan de montagefabrieken van Airbus.

Zeer indrukwekkend is de basiliek Saint Sernin, het grootste romaanse heiligdom van Zuid-Frankrijk, met bijzonder mooi beeldhouwwerk.

Ook de moeite waard zijn de Eglise de Jacobines, de Notre Dame du Taur en Les Abbattoires, het museum voor moderne kunst.

De burcht van Montségur, op een 1216 meter hoge berg, wordt wel beschouwd als het kasteel van de Heilige Graal. In het dorp kunt u het Musée de Montségur bezoeken, gewijd aan de geschiedenis van de Katharen.

De prehistorische grotten van Niaux behoren tot de mooiste van Europa, met 12.000 jaar oude muurschilderingen.

Wereldberoemd zijn de messen die gemaakt worden in en om het stadje Laguiole. Hier kunt u de 'Coutellerie de Laguiole' bezoeken waar u kennis kunt maken met verleden, heden en alle fabricatietechnieken van deze messen.

Rocamadour is een bijzondere bedevaartplaats vanwege de zwarte Madonna van Roc-Amadour, een Mariabeeld uit de 12de-eeuw dat tegenwoordig in een eigen kapel ondergebracht is.

In St. Leons (Aveyron) bevindt zich Micropolis, een interessante rondreis door het universum van de insecten.

De koninklijke burcht van Najac was door de eeuwen heen een haast onneembare vesting dankzij haar ligging op een rots, en de hoge torens – voor de 13e eeuw buitengewoon vernieuwend, zowel op architecturaal als militair gebied.

In Condom, in het dal van de Baïse, bevindt zich het “Musée de l'Armagnac” waar u alles kunt leren over het productieproces van Armagnac, de oudste brandewijn van Frankrijk.

Het Chateau de Merville is op zich vrij sober, maar toch de moeite waard vanwege de aangrenzende, bijzondere tuin met een doolhof van buxushagen die uniek is in Europa.

Bagnères-de-Luchon is de meest bezochte badplaats in de Pyreneeën, met 80 bronnen met een temperatuur die varieert tussen de 18ºC en 65ºC.