Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vakantiehuis huren in de Loire? Van luxe villa's met privé zwembad tot vakantiehuisjes waar ook jouw huisdier is toegestaan, je komt het allemaal tegen in ons aanbod vakantiehuizen in Loire. Wat jouw eisen ook zijn bij het zoeken, er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit op jouw wensen. Een vakantiehuis huren in Loire is bij Villaspot heel eenvoudig!

Lees meer

Alle plaatsen in Loire

Vakantiehuis in Loire - Frankrijk huren

Als u denkt aan het huren van een vakantiehuis in Pays de la Loire, dan kunnen we u deze streek alleen maar aan raden. Want Pays de la Loire was een favoriete streek bij Franse koningen, die er in de loop der eeuwen mooie kastelen hebben neergezet. Maar ook natuurschoon, wijngaarden op glooiende hellingen, steden en nederzettingen met een rijke geschiedenis.

Aan de Westkust vindt u bovendien mooie zandstranden en badplaatsen als Sables d'Olonne en La Baule. Kortom, voor ieder wat wils en vanuit uw vakantiehuis in Pays de la Loire kunt u genieten van een afwisselende en geslaagde vakantie.

Streek
De Loire-regio is moeilijk onder één noemer te vatten, omdat ze bestaat uit vijf zeer uiteenlopende streken die de loop van de Loire volgen, de langste rivier van Frankrijk. Deze ontspringt in de Ardèche, stroomt langs 15 departementen die tot vier grote wijngebieden worden gerekend, door het Massif Central en mondt na ruim 1000 kilometer uit in de Golf van Biskaje. De regio Pays de la Loire omvat Loire-Atlantique (aan de kust), Maine-et-Loire, Mayenne, Sarthe en de Vendée.

Typerend voor het bekendste deel van de Loire is het vriendelijk glooiende landschap met veel groen. In historisch opzicht heeft de overgang van de gotiek naar de renaissance hier duidelijk zichtbare sporen nagelaten. Omdat men al zeer vroeg intens handel dreef met Italië is hier in de vijftiende en zestiende eeuw een unieke mengvorm tussen laatgotiek en renaissance ontstaan. De belangrijkste steden zijn Orléans, Bourges, Nantes, Tours en Angers.

Kastelen
Pays de la Loire staat ook bekent vanwege de honderden kastelen die hier bezocht kunnen worden. Een voorbeeld hiervan is Blois, met een kasteel dat in verschillende etappes gebouwd is. Er is een museum op de parterre waar plaatselijke archeologische vondsten te zien zijn en op de eerste verdieping bevindt zich het Museum voor Schone Kunsten met Italiaanse en Hollandse schilderijen.

Kasteel van Villandry
Het zestiende-eeuwse kasteel van Villandry is beroemd vanwege haar tuinen: een watertuin, siertuinen, een kruiden- en een groentetuin, allemaal op verschillende niveaus. Door de geometrische ordening van paden en de vormgeving van heggen en planten wilde men in de late renaissance uitdrukken dat de mens de natuur aan zich kon onderwerpen.

Bezoek ook kastelen als Chambord, Cheverny, Villesavin, Chaumont, Beauregard, Azay of Chinon. Alle opvallende parels in het landschap waarin zich een groot deel van de Franse geschiedenis heeft afgespeeld.

Klimaat Loire

Het Loire-dal staat bekend om zijn milde klimaat. De matigende invloed van de luchtstromen van de oceaan is hier duidelijk merkbaar. Mei, juni en de herfst zijn de meest aangename periodes om de Loire te bezoeken, omdat de temperatuur in juli en augustus soms tot ver boven de 30°C kan stijgen

Steden Loire

Alle vijf de departementen hebben hun eigen hoofdstad en een eigen karakter.

Nantes
De Loire Atlantique, met de hoofdstad Nantes, wordt vooral gekenmerkt door de kust, met mooie zandstranden en hier en daar wat rotsen.

Angers
Het meest bekende deel is de Maine-et-Loire, waar ook de meeste kastelen, burchten en paleizen staan. De hoofdstad hier is Angers.

Laval
Mayenne, met haar hoofdstad Laval, is vooral heel rustig en groen, een ideale bestemming voor fietsers en wandelaars.

Le Mans
De streek Sarthe is vooral bekend door de wereldberoemde 24 uurs race die georganiseerd wordt in haar hoofdstad Le Mans.

La Roche-sur-Yon
En ten slotte is er nog de Vendée, een vrij open en moerassige streek met de hoofdstad La Roche-sur-Yon.

Reistips Loire

Bijzonder romantisch en sierlijk is het sprookjeskasteel in Ussé, waarop naar men zegt het kasteel van Doornroosje geïnspireerd zou zijn.

Bezoek ook de 900 jaar oude abdij van Fontevraud, de best bewaarde verzameling kloostergebouwen ter wereld met een zeer rijke geschiedenis.

Vlakbij Saumur vindt u de dierentuin "Zoo de Doué-la-Fontaine", gevestigd in een voormalige steengroeve. Hierdoor heeft deze dierentuin een unieke uitstraling.

Het ondergrondse dorpje Louresse- Rochemenier vormt een complete enclave en is tegenwoordig ingericht als museum. Er is een kapel uitgehakt in de grond, en in een moderne rotswoning kunt u zelf zien, ruiken en voelen hoe het is om onder de grond te leven.

Dichtbij Tours vindt u het Aquarium du Val de Loire waar u door een tunnel kunt lopen en zo de vissen van dichtbij kunt zien.

Een van de meest elegante kastelen in deze streek is Chenonceau. Het gotische gedeelte staat op de fundamenten van een middeleeuwse burcht, en er is een brug over de rivier de Cher aangebouwd.

In Nantes kunt u het Musée des Beaux Arts bezoeken, een van de grootste musea van Frankrijk, met een schilderijencollectie vanaf de renaissance tot de 20ste eeuw.

Het museum van de Binnenscheepvaart op de Loire in Châteauneuf sur Loire bevindt zich in de oude stallen van het kasteel. Een uitgebreide collectie laat de volledige geschiedenis van de binnenschippers zien. In Le Mans bevindt zich de Cathédrale Saint Julien, met een keur aan religi