Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Niet alleen liefhebbers van wijn zijn aan het juiste adres in Languedoc-Roussillon: ook liefhebbers van kunst, cultuur en natuur worden aangeraden deze Franse regio eens te bezoeken. Zo zijn er niet alleen vele historische bezienswaardigheden te bewonderen in de regio, maar is de natuur ook zeker de moeite waard. Zoek je een vakantiewoning in de regio, zodat je alle bezienswaardigheden in het Franse gebied eenvoudig kunt bezoeken vanuit jouw comfortabele vakantiehuis? Neem dan een kijkje in ons grote aanbod vakantiehuizen Languedoc-Roussillon en zoek jouw favoriete woning in deze Franse regio.

Lees meer

Alle plaatsen in Languedoc-Roussillon

Vakantiehuis in Languedoc-Roussillon - Frankrijk huren

Languedoc-Roussillon is een Franse regio die helemaal in het zuiden van het land ligt. De regio staat niet alleen bekend om de aangename temperatuur die er in de zomer heerst, maar ook om de vele wijnen die in de regio gemaakt worden. Languedoc-Roussillon is dan ook niet zomaa r een Franse regio, maar betreft een van de wijnstreken van het land.

Languedoc - Rousillon is gelegen in het zuiden van Frankrijk, ten westen van de Provence en de Côte dAzur. Een streek met een zeer aangenaam klimaat en met een ruime keuze aan vakantiehuizen. Door de kindvriendelijke zandstranden is deze regio de ideale locatie voor een heerlijke gezinsvakantie aan de zee. Maar vergeet ook de warmwaterbronnen, de kuuroorden, het heerlijk eten en het prachtige achterland met heuvels, wijngaarden en karaktervolle dorpjes niet.

Dit alles kunt u op eigen wijzen ontdekken vanuit uw eigen vakantiehuis in de Languedoc-Rousillon. Kortom, Languedoc-Roussillon heeft voor ieder wat wils, of u nu de voorkeur geeft aan een lekkere luie zonvakantie, sportief en actief bezig wilt zijn of juist historische of culturele bezienswaardigheden wilt bezoeken.

Streek
Languedoc-Roussillon is een streek met karakter die bestaat uit de historische provincies Languedoc en Roussillon. Het ligt in het zuiden van Frankrijk, temidden van het Rhône-dal, het Massif Central, de Pyreneeën, het Garonne-bekken en de Middellandse Zee. De regio bestaat uit de departementen Aude, Gard, Hérault, Lozère en de Pyrenees Orientales.

In Languedoc-Roussillon, waar de zon bijna permanent schijnt, is een contrastrijke streek met een grote variatie aan landschappen. Het is een zeer gastvrije omgeving, en de levensstijl van de bewoners is duidelijk Zuid-Europees te noemen. Door de aanwezigheid van de Middellandse zee vindt u hier veel watersportrecreatie.

Elke ochtend kunt u in de haventjes zien hoe de vissers hun verse waar komen lossen. Maar ook in het binnenland valt er enorm veel te genieten: prachtige natuur met wijngaarden, olijfbomen en historische dorpjes. Ontdek de schoonheid van deze omgeving vanuit uw vakantiehuis in Languedoc-Rousillon.

Steden Languedoc-Rousillon

Montpellier
De hoofdstad van Languedoc is Montpellier, een sfeervolle stad met een oud centrum en diverse bezienswaardigheden, zoals het Arceaux (een Romeins aquaduct) en Le Peyrou, een triomfboog. Ook de Cathedrale St. Pierre is zeker een bezoek waard.

Perpignan
De hoofdstad van Roussillon is Perpignan, een fraaie stad met Spaanse invloeden, zoals het Palais des Rois de Majorque. De vestingwallen zijn in de 17e eeuw door Vauban gebouwd. Bijzonder is ook Le Castillet, een 14e-eeuws poortgebouw met torens en kantelen. Onder deze poort staat een maquette van Perpignan zoals dit in de middeleeuwen was. Het Loge de la Mer is een veertiende-eeuws beursgebouw en gerechtshof, gebouwd in gotische stijl.

Carcasonne
Indrukwekkend is ook het vestingstadje Carcasonne, dat diverse keren verwoest en heropgebouwd werd. Mede hierdoor zijn er veel historische gebouwen in verschillende bouwstijlen, zoals het Chateau Comtal en de Saint Nazaire kathedraal uit de 11e eeuw, maar ook de meer recente St. Gimier. Carcassonne is één van de beste bewaarde middeleeuwse steden van Europa en wordt gekenmerkt door een grote dubbele ommuring van ruim 2,5 kilometer met stadspoorten, ophaalbruggen, kastelen en torens.

 

Cap d'Agde, Port-Camargue en Argelès 

In de havens van Cap d'Agde, Port-Camargue en Argelès kunt u op de talloze terrasjes de luxe, supermoderne jachten bewonderen. Maar toch heeft het gebied haar unieke en authentieke karakter door de eeuwen heen behouden. De rijke geschiedenis die gekenmerkt wordt door een constante afwisseling van machthebbers is duidelijk terug te zien in de kerken, kastelen en abdijen die in allerlei verschillende stijlen gebouwd zijn. Interessante steden zijn onder andere Narbonne, Béziers, Nîmes, Arles en Avignon

Klimaat Languedoc-Rousillon

De Languedoc-Roussillon heeft over het algemeen een mediterraan, zeer aangenaam klimaat. Hete, droge zomers, regenachtige winters en een gematigde lente en herfst.

De zwoele zomerwarmte is de reden waarom veel bedrijven ‘s middags hun deuren een paar uur sluiten, zodat de eigenaren een "siësta" kunnen houden. Gemiddeld is het ongeveer tien graden warmer dan in de Benelux.

Reistips Languedoc-Rousillon

De Camargue, het land van zout en veeteelt, is een van de grootste natuurgebieden van Europa – in feite de rivierdelta van de Rhône. Men vindt er veel diersoorten; de beroemdste zijn de flamingo's, wilde paarden en stieren.

Sète ligt aan het Bassin de Thau, het grootste lagunemeer van Frankrijk. Bij dit zogeheten Franse Venetië komt het Canal du Midi, het 240 kilometer lange kanaal dat de Atlantische Oceaan met de Middellandse zee verbindt, uit in de Middellandse Zee.

In Espéraza vindt u Dinosauria, een groot prehistorisch park met reconstructies van dinosauriërs en fossielen van over de hele wereld.

Agropolis is een interactief museum in Montpellier, gewijd aan de landbouw.

Bij Nîmes bevindt zich de Pont du Gard, een aquaduct van ± 50 na Christus van ruim 49 meter hoog.

Bezoek ook de Gorges de la Fou, de smalste kloof ter wereld van circa 2 km lang met een mooie wandelbrug.

L’Abbaye de Fontfroide, niet ver van Narbonne. In de 12e en 13e eeuw was deze abdij nauw betrokken bij het conflict tussen de Katholieke Kerk en de Katharen, een religieuze groepering die zich beschouwde als de enige ware kerk.

De Grot van Dargilan op de Causse Noir is een van de mooiste stalactietgrotten van Frankrijk, met over twee kilometer een versteende waterval en de bijzondere klokkenzaal.

In de dierentuin van Montpellier is een buitengedeelte met standaard diersoorten, en een binnengedeelte, waarin een Amazonewoud is nagebouwd.

In Lézignan bevindt zich het Musée de la Vigne et du Vin, waar u kennismaakt met alle aspecten van de wijnoogst.