Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vakantiehuis huren in aan de Atlantische kust? Van luxe villa's met privé zwembad tot vakantiehuisjes waar ook jouw huisdier is toegestaan, je komt het allemaal tegen in ons aanbod vakantiehuizen aan de Atlantische kust. Wat jouw eisen ook zijn bij het zoeken, er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit op jouw wensen. Een vakantiehuis huren aan de Atlantische kust is bij Villaspot heel eenvoudig!

Lees meer

Alle plaatsen in Côte Atlantique

Vakantiehuis in Côte Atlantique - Frankrijk huren

akantie in de De Côte Atlantique is proeven aan het echte Franse leven, u heeft dan ook een ruime keuze aan vakantiehuizen in de Côte Atlantique. De Côte Atlantique, beroemd om haar Bordeaux wijnen en een veelzijdige streek met lange zandstranden, mondaine badplaatsen en een glooiend achterland met moerasgebied en schitterende historische plaatsjes, waar de geschiedenis duidelijke sporen achtergelaten heeft.

Bovendien is het een uitermate interessante bestemming voor gastronomen, fanatieke watersporters en liefhebbers van de natuur. Na genieten van het echte Franse leven kan in één van de vele vakantiehuizen die de Côte Atlantique rijk is. Of u nu met uw vrienden bent, met zijn twee of gezellig met de gehele familie. Een vakantiehuis in de Côte Atlantique staat garant voor een heerlijke vakantie.

Streek
Steeds meer mensen bezoeken de Côte Atlantique, de streek die loopt van de Loire tot aan de Pyreneeën. De toeristen komen vooral op de prachtige stranden af, maar ook het veelzijdige achterland is een bezoek meer dan waard.

Van noord tot zuid is het gebied in verschillende streken onder te verdelen:


  • De Dordogne, met haar hoofdstad Périgueux, is vriendelijk, glooiend en groen;

  • De Gironde – hier is de hoofdstad Bordeaux, en deze streek is dan ook vooral bekend vanwege de wijnteelt;

  • Mont-de-Marsan, gelegen aan de rivier de Douze, is de hoofdstad van Landes, een echt watersportgebied door de ligging aan de golf van Biskaje;

  • Lot-et-Garonnes, met het middeleeuwse stadje Agen als hoofdstad, zal vooral veel watersporters en vissers aantrekken door de vele rivieren. Verder is deze regio ook beroemd vanwege de duizenden fruitboomgaarden;

  • En ten slotte de Pyrennées-Atlantiques met de hoofdstad Pau – een gebied met een rijke geschiedenis en vele beken en rivieren. Richting Baskenland worden de bergen steeds hoger, waardoor zich weer heel andere mogelijkheden voordoen: de lage Pyreneeën zijn een waar paradijs voor wandelaars, mountain-bikers, ruiters, kanoërs en rafters.

Elk van deze streken heeft iets bijzonders te bieden waardoor ze een grote aantrekkingskracht uitoefenen op een specifieke groep bezoekers: grote bosgebieden, laagland, hooggebergte, strand en zee. De wijnen van de Gironde zijn wereldberoemd, maar deze streek heeft ook het grootste bos en de hoogste duin van Europa: respectievelijk het woud van Landes en de Dune du Pilat.

Landes heeft vooral een gastronomische reputatie. Bovendien heeft dit departement de meeste kuuroorden van heel Frankrijk. Bezoek in Mont-de-Marsan de Lacataye-donjon. Dit is een fraai bouwwerk op zich, maar het herbergt bovendien het belangrijkste Franse museum voor figuratieve beelden uit de vorige eeuw. Boek hier uw vakantiehuis in de Côte Atlantique.

Klimaat Côte Atlantique

Het klimaat in deze streek is over het algemeen gematigd, met een gemiddelde jaartemperatuur van meer dan 12ºC. De winters zijn fris, met temperaturen rond 6°C, en de zomers zijn mild, met een verfrissende gemiddelde temperatuur van ongeveer 21°C.

Steden Côte Atlantique

St. Emilion
St. Emilion, een mooi middeleeuws wijnstadje op de noordelijke hellingen van het dal van de Dordogne, is vooral bekend vanwege de wijn. De moeite van een bezoek waard zijn de klokkentoren en de catacomben van de Église Monolithe, het Place de l 'Église Monolithe met zijn vele restaurants, en de Chapelle de la Trinité uit de 13de eeuw.

Périgueux
Niet ver hiervandaan ligt Périgueux. Bezoek hier vooral de St. Frontkathedraal, een meesterwerk van byzantijnse architectuur met een kruisplan, 5 domkoepels en een Romaanse klokkentoren van 4 verdiepingen.die een belangrijke tussenstop vormt in de bedevaartroute naar Santiago de Compostella. Het hart van de stad is autovrij, zodat men rustig door de middeleeuwse straatjes kan wandelen.

 

Reistips Côte Atlantique

In Bayonne vindt u het Musée Basque, waar u de bijzondere geschiedenis van de Basken kunt leren kennen. Een must voor iedereen die de Baskische kust of het binnenland bezoekt.

Biarritz, in vroegere tijden een keizerlijke badplaats, met prachtige boulevards, mooie parken, exclusieve hotels en vele golfbanen in de buurt.

Le Parc Ornithologique du Teich is een bijzonder natuurgebied in de Gironde, een uitgelezen plek om vogels te bekijken.

Bordeaux, met goed bewaarde bouwwerken en statige 18e-eeuwse herenhuizen. Bezoek ook het wijnmuseum Maison des Vins of de vele befaamde wijnhuizen in de omgeving.

Het Chateau Pau domineert het oude stadscentrum van Pau. De twee oudste torens dateren uit de 12de eeuw, de vierhoekige donjon werd pas twee eeuwen later gebouwd. In het kasteel bevindt zich een museum.

La Rhune, een indrukwekkend uitzichtpunt in de Baskische Pyreneeën.

Het Musée National de Préhistoire ligt in Les Eyzies de Tayac in de Périgord Noir. Het is één van de belangrijkste musea op het gebied van de prehistorie

Het kasteel van Roquetaillade bij Mazères bestaat uit twee middeleeuwse burchten, één uit de 12e eeuw en een uit de 14e eeuw. Het is al 700 jaar in het bezit van dezelfde familie en wordt nog steeds bewoond.

Phare de Cordouan - deze antieke vuurtoren staat in zee omdat de landtong waar hij ooit op werd gebouwd langzaam door het water verzwolgen is.

Eén van de bekendste grotten van Frankrijk is de grot van Lascaux, de rijkst beschilderde prehistorische grot die tot op heden ontdekt is. Helaas is de oorspronkelijke grot niet meer voor publiek toegankelijk omdat de schilderingen bedreigd werden door algen, schimmels en vandalisme. Vlakbij in een andere grot is echter een replica gemaakt die wel bezocht kan worden.