Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Op Corsica zijn vele vakantiewoningen te vinden. Zoek jij een geschikte vakantiewoning op het eiland? Bekijk dan ons grote aanbod vakantiehuizen Corsica en zoek jouw favoriete woning.

Lees meer

Alle plaatsen in Corsica

Vakantiehuis in Corsica - Frankrijk huren

Corsica is een eiland in de Middellandse Zee. Het eiland hoort officieel bij Frankrijk, maar heeft wel een belangrijke status van de Franse Republiek gekregen. Hierdoor hoort het eiland alsnog bij Frankrijk, maar heeft het departement wel meer rechten dan andere Franse departementen. Je kunt het eiland bereiken door het vliegtuig te nemen, maar je kunt ook per veerboot naar Corsica reizen vanuit het Franse vasteland.

Op Corsica zijn diverse interessante bezienswaardigheden te vinden, waaronder nationaal park met de naam Parc Naturel Régional de Corse in het midden van het eiland. De hoofdstad van het eiland is overigens ook de moeite waard, want in Ajaccio werd de Franse keizer Napoleon geboren en is nog steeds veel te zien van de rijke historie van de stad.

Corsica is ook bij uitstek het vakantie-eiland voor wandelaars. Vanuit uw vakantiehuis in Corsica zijn vaak schitterende wandelroutes uitgezet door het binnenland, over bijna alle bergketens. Er is geen mooier manier om Corsica te ontdekken, want voor het weer zit u hier ook goed met meer dan 300 dagen zon per jaar. Perfect voor liefhebbers van zon, zee en natuur!

Het onderscheid tussen de oost- en westkust is duidelijk. De westkust is grillig en rotsachtig met baaien, terwijl de oostkust voornamelijk zandstranden heeft. In het ongerepte binnenland vindt u een ruig berglandschap met wijn- en olijfgaarden, bossen en bergmeren. Kortom, een vakantiehuisje in Corsica is de ideale uitgangspunt om het eiland te ontdekken

Streek
Corsica, waar Napoleon geboren werd, is het grootste Franse eiland en ligt ten noorden van het Italiaanse eiland Sardinië. Corsica dankt haar bijnaam 'Ile de la Beauté' aan de prachtige natuur.

U vindt hier naaldbossen, uitgestrekte zandstranden aan de oostkust, grillige rotskusten met mooie baaien aan de westkust, charmante badplaatsen en schilderachtige havenstadjes. En natuurlijk een prachtige blauwe zee. Het nog vrijwel ongerepte binnenland van Corsica biedt u een ruig berglandschap met wijn- en olijfgaarden, bossen, kloven en bergmeren. Er zijn zelfs hoge bergen waar skipistes aangelegd zijn. Hoewel het eiland geografisch gezien dichter bij Italië ligt, is het nog steeds een autonome regio van Frankrijk.

Klimaat Corsica

Het klimaat op Corsica is vrij divers: langs de kust een Middellandse Zeeklimaat met droge, warme zomers en vochtige winters, maar de hoge bergen boven de 1500 meter hebben een alpenklimaat.

Tussen juni en september ligt de gemiddelde dagtemperatuur boven de 25°C, maar in juli en augustus kan het oplopen tot boven de 35°C. Oktober tot en met december zijn de natste maanden, soms met hevige stormen en overstromingen.

Steden Corsica

Ajaccio
De meeste steden en dorpjes van Corsica liggen langs de kust. Zo ook Ajaccio, de hoofdstad. Het geboortehuis van Napoleon is één van de meest bekende bezienswaardigheden en functioneert tegenwoordig als museum. Maar ook de Pointe de la Parata, een zwart granieten rotsformatie, is een bezoek waard vanwege de spectaculaire zonsondergangen. De Cathédrale Notre dame de la Misericorde is een renaissancekerk in de vorm van een Grieks kruis met een prachtige koepel boven het middenschip.

Bastia
De enige andere plaats van belang is Bastia, het economische centrum van Corsica met de grootste en drukste haven van het eiland. Hier kunt u onder andere naar de Citadel, waar ook het Volkenkundig museum van Corsica gevestigd is, en de grootste kerk van het eiland, de barokke St. Jean Baptiste.

De andere plaatsen op Corsica zijn in verhouding een stuk kleiner. Leuk om te bezoeken zijn onder meer Bonifacio, gelegen bovenop hoge, overhangende krijtrotsen op het zuidelijkste puntje van het eiland. In een grot onder de haven kunt u in dertien aquaria de onderwaterwereld van Corsica van dichtbij bekijken.

Corte
Ook de moeite waard is het oude universiteitsstadje Corte in het binnenland. Hier staat bijvoorbeeld de prachtige Eglise de l’annonciation, met een bijzondere klokkentoren en een gebeeldhouwde kansel. Aan de overkant bevindt zich het Palais National waar vroeger het bestuur van Genua zetelde. Tegenwoordig is het gebouw een museum en bibliotheek.

Verspreid over het hele eiland treft u tientallen bezienswaardigheden, zoals forten, resten van Romeinse nederzettingen, historische wachttorens, citadellen en middeleeuwse dorpen. Liefhebbers zullen genieten van Filitosa, de mooiste prehistorische opgraving van Corsica in een indrukwekkende landelijke omgeving. Ook de Calanche van Porto is spectaculair; hier ziet u door erosie grillig uitgesleten rode rotsen boven een kristalheldere blauwe zee.

Reistips Corsica

Het Parc A Cupulatta is het eerste Europese centrum voor onderzoek naar schildpadden. U vindt het bij Vero in het Gravonadal.

L'île Rouse - een idyllisch stadje aan de noordwestkust. Bezienswaardigheden in de omgeving zijn de kerk van Aregno, Belgodère, en het plaatsje Speloncato waar talrijke grotten te vinden zijn.

Een bijzonder kerkje is San Michèle de Murato, met groenwit muurwerk in een schaakbordmotief.

Indrukwekkende, steile bergkloven die zeker een bezoek waard zijn: de Gorges de la Restonica en de Gorges de Spelunca.

In Ajaccio vindt u het Musée Fesch, met een uitgebreide collectie Italiaanse schilderkunst vanaf de 14de tot de 19de eeuw.

Het kerkhof in Bonifacio heeft een indrukwekkende marmeren zuilenpoort en is een echte “dodenstad” met pleintjes en kleine mausoleums die soms net kapellen lijken.

In La Porta staat de mooiste campanile op Corsica, en bovendien de mooiste barokke kerk van het eiland.

Cargèse is een uitzondering op Corsica; de bevolking is hier namelijk Grieks. Er staan twee kerken tegenover elkaar in het dorp, een Grieks-orthodoxe en een Rooms Katholieke kerk.

Het nationaal park Scandola, een verlaten schiereiland in de golf van Girolata, is alleen bereikbaar per boot. Het is het enige natuurpark in Europa dat zowel land als zee omvat en is wereldberoemd vanwege het ongerepte berglandschap en de “calanques” (kliffen). Voor wandelaars is de GR20, een beroemde route die van noord naar zuid loopt, een echte uitdaging. Onderweg komt u verschillende bergen tegen, waarvan de Monte Cinto (2.706 m) de hoogste is.

Vraag & antwoord