Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vakantiehuis huren in de Westerwald? Van luxe villa's met privé zwembad tot vakantiehuisjes waar ook jouw huisdier is toegestaan, je komt het allemaal tegen in ons aanbod vakantiehuizen in Westerwald. Wat jouw eisen ook zijn bij het zoeken, er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit op jouw wensen. Een vakantiehuis huren in Westerwald is bij Villaspot heel eenvoudig!

Lees meer

Vakantiehuis in Westerwald - Duitsland huren

Het Westerwald is de streek met het middengebergte tussen Frankfurt en Keulen, tussen Lahn, Sieg, Rijn en Dill: groen, bebost en ongerept. Een perfecte bestemming voor iedereen die wil wandelen, fietsen of gewoon even helemaal wil bijkomen van het hectische leven. Maar de regio biedt ook verschillende overblijfselen uit het verleden en enkele beroemde kuuroorden zoals Rengsdorf, Ehlscheid en Bad Marienberg. Zeker een bezoek waard is het pittoresk stadje Limbug, waar oude vakwerkhuizen het stadsbeeld bepalen. Een verblijf in een vakantiehuis in het Westerwald is dan ook zeker een aanrader.

Streek 
De regio Westerwald wemelt van de natuurparken. Het is een groen gebied met beboste hellingen waar geen einde aan lijkt te komen. In het zuiden van deze regio ligt een fantastisch recreatiegebied voor het hele gezin, met maar liefst zeven meren tussen loof- en naaldbossen. U kunt hier heerlijk zwemmen, kanoën, fietsen, vissen of varen. Als u het liever nog wat rustiger aan doet heeft de streek ook aantrekkelijke kuuroorden zoals Rengsdorf, Ehlscheid en Bad Marienberg. Cultuurliefhebbers komen zeker aan hun trekken met de overvloed aan kerken, kloosters, burchten, ruines en overblijfselen van de Romeinse overheersing.

Diezelfde Romeinen maakten hier ook al aardewerk, een van de dingen waar het "Kannenbäckerland" rondom Höhr-Grenzhausen en Ransbach-Baumbach nu nog steeds beroemd om is. Er zijn veel pottenbakkerijen in deze streek, en als u zelf eens wilt proberen of u talent heeft kunt u hier op diverse plaatsen een cursus doen In Höhr-Grenzhausen kunt u ook het keramiekmuseum bezoeken, met tentoonstellingen over de ontwikkeling van het pottenbakkersambacht en de keramische industrie.

De zuidelijke grens van deze regio wordt gevormd door de Lahn met het natuurpark Nassau. Dit prachtige natuurgebied is een genot voor iedereen die van bossen, heuvels en rivierlandschappen houdt. En het mooiste is misschien dat er overal charmante en comfortabele vakantiehuizen in het Westerwald te huur zijn. Dus wat let u?

Klimaat Westerwald

Het Westerwald kent een gematigd klimaat met milde temperaturen. De koudste maanden zijn januari en december, de warmste maanden zijn juli en augustus met een gemiddelde temperatuur van 22° graden. De regio is een redelijk nat gebied, met tussen de 170 en 200 regendagen per jaar. Op de toppen van de heuvels kan een krachtige noordwestenwind voorkomen, maar de dalen zijn redelijk beschut.

Er is in deze regio geen echte hoofdstad te benoemen, omdat de streek zich over verschillende deelstaten uitstrekt. Maar er zijn zeker steden die een bezoek meer dan waard zijn.

Zoals Neustadt, met haar opmerkelijke Junker Hansen Turm, de grootste vakwerktoren ter wereld. Of Nassau, waar u de ruïne kunt bezoeken van de burcht die de vorsten van Nassau hun naam gaf. De Romaanse St. Georg-dom met zeven torens in het stadje Limburg am Lahn is een architectonisch hoogtepunt. De Romaanse fresco’s uit de 13e eeuw die u hier kunt bewonderen zijn absoluut uniek in Europa. In deze stad kunnen liefhebbers van religieuze kunst trouwens helemaal volop genieten – er zijn maar liefst twee musea die hier volledig aan gewijd zijn, de domschat en het Diocesaanmuseum.

De domschat bestaat uit liturgische voorwerpen, relicthouders, bisschoppelijke onderscheidingstekens en bijzondere goudsmeedkunst. Wereldberoemd is de “Staurothek”, een reliek waar stukjes hout van het kruis van Jezus Christus in verwerkt zouden zijn. Het Diocesaanmuseum heeft zowel religieuze kunstschatten, kerkgewaden en aan religie verbonden kunstwerken in de collectie.

Musea
Het prachtige, barokke slot Hachenburg is helaas niet toegankelijk voor bezoekers. Maar in de tuin achter het slot bevindt zich het Landschaftsmuseum Westerwald, waar in enkele vakwerk¬huisjes een tentoonstelling over de geschiedenis van het Westerwald en het leven in de streek te zien is.

Autoliefhebbers kunnen zich vergapen in het Cadillac-museum in Hachenburg. Er staan hier tientallen bolides van dit beroemde merk, en sommige modellen zijn zelfs te koop.

Kerken en kloosters
Niet ver van Herborn bevindt zich het interessante, 750 jaar oude cisterciënzerklooster Marienstatt. De kloosterkerk is vooral bekend om het 14e eeuwse Ursula-altaar. Bijzonder is ook dat vlakbij het klooster een unieke stoombierbrouwerij te bezoeken is. In Gemünden staat de merkwaardige kloosterkerk St. Severus. Deze van binnen niet erg verfijnde kerk van rond 1100 heeft een bijzonder hoog schip, diverse voeggotische ornamenten en mooie muurschilderingen.

Dierentuinen 
Bij Gackenbach bevindt zich Wild- en Recreatiepark Gackenbach. Bijzonder is dat de kooien waar de dieren in verblijven zo veel mogelijk in de natuur geïntegreerd zijn, zodat ze meer natuurlijk gedrag vertonen. Als u de kinderen een dag bezig wilt houden is Vogelpark Eckenhagen een goed idee. U ziet hier behalve vogels ook apen, een markt voor kleinvee en een aantal leuke attracties.

Kastelen
Bij Morsberg ligt Slot Crottorf, het kasteel van de Graven van Hatzfeldt. Deze waterburcht is gebouwd in het midden van de 12e eeuw. Rondom het kasteel kunt u genieten van een prachtig, goed onderhouden park. Het grote slot in Weilburg strekt zich bijna 400 meter uit over de bergrug. Het oorspronkelijke gebouw is in de 16e eeuw in renaissancestijl opgetrokken, en ondanks diverse aanpassingen en verbouwingen toch nog vrijwel onaangetast gebleven.

Overige bezienswaardigheden
Dicht bij Bad Marienberg vindt u het Basaltpark, een oude afgraving waar afgekoelde lava uit het Tertiair aan de oppervlakte gekomen is. Grote delen van de bodem van het Westerwald bestaan uit rotsformaties van deze lavasteen. Het riviertje de Holzbach vormt tussen Seck en Gemunden een prachtige schlucht, ofwel een diepe bergkloof, in het landschap. Via houten bruggen en trappen kunt u het dal volgen en zo een rondwandeling van ongeveer anderhalf uur door deze wonderbaarlijk mooie geul maken.