Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vakantiehuis huren in de Weserbergland? Van luxe villa's met privé zwembad tot vakantiehuisjes waar ook jouw huisdier is toegestaan, je komt het allemaal tegen in ons aanbod vakantiehuizen in Weserbergland. Wat jouw eisen ook zijn bij het zoeken, er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit op jouw wensen. Een vakantiehuis huren in Weserbergland is bij Villaspot heel eenvoudig!

Lees meer

Vakantiehuis in Weserbergland - Duitsland huren

Het Weserbergland is een heuvelland in Duitsland, verdeeld over de deelstaten Niedersachsen, Nordrheinland-Westfalen en Hessen. Het schilderachtige middengebergte met zacht glooiende heuvels biedt een prachtig landschap met veel afwisseling. Het voor- en najaar zijn de beste seizoenen voor het huren van een vakantiehuis in het Weserbergland, want in die perioden is dit gebied op zijn mooist. In de maanden voor kerst vindt u in het Weserberland de meest betoverende kerstmarkten, overal ziet en voelt u de warme kerstsfeer. Een prima gelegenheid dus om mooi kerstgeschenken en kerstdecoraties te kopen

Het schoonheid van het Weserbergland ervaren u het beste op de fiets. De meest geliefde fietsweg is de Weserradweg. Deze voert u van het romantische Weserbergland tot aan de Noordzee. Vindt u dat te ver? Ook links en rechts van de Weserradweg zijn er mooie fietsroutes uitgestippeld. Gaat u meer voor actie dan kunt u ook met uw mountainbike het 600 km. lange fietsroutenet verkennen. Kortom, een prachtige streek voor een vakantie. Huur daarom eens een vakantiehuis in het Weserbergland

Streek 
Deze streek ligt tussen Hannoversch Münden en de Porta Westfalica. Het hoogste punt ligt in de Solling: de Grosse Blösse van 528 meter hoog. Het Weserbergland is een regio van natuurervaringen, die u vooral bij het wandelen en fietsen zeker mee zult maken. Er zijn twee natuurparken, Weserbergland rond de stad Hameln en Solling-Vogler iets meer naar het zuiden. Maar niet alleen natuurliefhebbers vinden hier iets van hun gading: er zijn ook prachtige kastelen en burchten die deze regio een specifieke charme verlenen.

De pittoreske dorpjes en stadjes van het Weserbergland vormden vaak het decor van de sprookjes van de gebroeders Grimm. Er zijn dan ook veel zaken te vinden die aan deze fantasiewereld refereren, zoals de Sprookjesroute die zowel met de fiets als met de auto gevolgd kan worden. Aan deze route treft u verschillende kastelen en musea die allemaal met de bekende sprookjes te maken hebben – Doornroosje, Vrouw Holle en nog veel meer.

Overal in de streek ziet u voorbeelden van de Weser Renaissance, de bouwstijl uit de 16e en 17e eeuw die naar de rivier de Weser genoemd is en het resultaat was van de plotseling toenemende rijkdom van de landadel en burgers. Kortom, deze streek heeft voor ieder wat wils. Met een vakantiehuis in het Weserbergland heeft u dan ook een prima uitgangspunt voor een heerlijke vakantie vol belevenissen en ontspanning voor de hele familie.

Omdat deze regio geen deelstaat is, is er niet echt een hoofdstad aan te wijzen. De grootste plaatsen zijn de zogenaamde “drie-rivieren-stad” Hannoversch Münden, met een prachtig raadhuis met bijzondere schilderingen en het beroemde Welfenslot, en Osnabrück. Deze stad heeft een historisch, laatgotisch raadhuis waar in 1648 de Vrede van Westfalen getekend werd, die een einde maakte aan de Dertigjarige Oorlog. Ook de dom Sankt Peter en het barokslot zijn zeker een bezoekje waard.

Bad Pyrmont
Bad Pyrmont is voor Nederlanders interessant door de nauwe banden met het Huis van Oranje, voornamelijk door koningin Emma die hier door Koning Willem III ten huwelijk gevraagd werd. Zij stamde af van een beroemd geslacht dat regeerde over dit gebied, de graven en vorsten van Waldeck en Pyrmont. In dit wereldberoemde kuuroord was ooit de allerhoogste adel te gast, die kwam voor de geneeskrachtige bronnen. Tegenwoordig is het een moderne stad met bijzondere architectuur, brede lanen en een beroemde tuin met meer dan 300 palmen en 400 subtropische gewassen.

Klimaat Weserbergland
Net als in Nederland is het klimaat in deze regio gematigd. Extreme temperaturen, zowel hoog als laag, komen hier weinig voor. Er kan in het hele jaar neerslag vallen, maar vanaf mei tot oktober is de kans op mooi weer groot. De gemiddelde temperaturen liggen in de zomer tussen de 20 tot 30 C en in de winter rond het nulpunt

Musea
Als luchtvaart u aanspreekt kunt u in Bückeburg genieten van een leuk en bijzonder museum: het Helikoptermuseum, met veel informatie over de uitvinding van de helikopter en alle informatie over historische en moderne exemplaren van deze speciale “vliegmachines”. Motorliefhebbers kunnen zich vergapen in Wickensen – het museum hier staat volledig in het teken van de motor. De beroemde leugensprookjes van de Baron von Münchhausen kunt u uitgebreid bewonderen in het gelijknamige museum in Bodenwerder.

Dierentuinen 
Het sprookjesachtige kasteel Sababurg is zeker een bezoek waard, en in de kasteeltuinen is een van de grootste en oudste dierenparken van het land te bezoeken. In het Alaris vlinderpark in Uslar vliegen honderden vlinders vrij in enorme hallen met weelderige tropische vegetatie.

Kastelen
Het Slot Bückeburg stamt uit de 16e eeuw en is al eeuwen de woonplaats van de vorstenfamilie van Schaumburg-Lippe. Het kasteel is een absolute aanrader vanwege het schitterende interieur. Slot Hämelschenburg is een prachtig voorbeeld van de Weser Renaissance. U kunt hier kunstverzamelingen, tuinen, gebouwen, de kerk en de oude smidse bekijken. In een voormalig jachtslot werd in 1747 een van de oudste en meest gerenommeerde porseleinproducerende bedrijven opgericht - Fürstenberg Porzellan. Tegenwoordig herbergt het een museum waar de bezoeker inzicht krijgt in de verschillende stijlperiodes van het tafelservies en de geschiedenis van porselein.

Overige bezienswaardigheden 
Bij Höxter liggen kasteel en klooster Corvey, die in de 9e en 10e eeuw erg belangrijk waren. De abdijkerk en het slot met de barokke keizerzaal, de kloostergang en de Koninklijke bibliotheek met meer dan 70.000 boeken zijn bijzonder indrukwekkend.

De Porta Westfalica is de opening tussen het Wesergebergte en het Wiehengebergte, waardoor de Weser zich een weg heeft gebaand. Ertegenover ziet u het Kaiser Wilhelm-monument. In Hessisch Oldendorf kunt u de Schillat-grot bezoeken, de meest noordelijk gelegen druipsteengrot van Duitsland die pas in 1992 ontdekt werd.