Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vakantiehuis huren in de Thuringen? Van luxe villa's met privé zwembad tot vakantiehuisjes waar ook jouw huisdier is toegestaan, je komt het allemaal tegen in ons aanbod vakantiehuizen in Thuringen. Wat jouw eisen ook zijn bij het zoeken, er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit op jouw wensen. Een vakantiehuis huren in Thuringen is bij Villaspot heel eenvoudig!

Lees meer

Alle plaatsen in Thüringen

Vakantiehuis in Thüringen - Duitsland huren

Thüringen, in het geografische midden van Duitsland, is vooral een gebied voor natuurliefhebbers. Met meer dan 16.000 kilometer aan paden is deze streek zeker een topbestemming voor wandelaars. Maak vanuit uw vakantiehuis in Thüringen uitstapjes naar het Thuringer Wald ook wel "het groene hart" van Duitsland genoemd. Een prachtig, afwisselend gebied van bergen, wouden, rivieren en meren. Hier vind u de Rennsteig, het beroemdste wandelpad van Duitsland. Een 168 km. lange route van Hörschel tot Blankenstein. Verder heeft het Thuringer Wald een aantal populaire kuuroorden en wintersportcentra.

De hoofdstad Erfurt heeft een oude centrum met verschillende interessante bezienswaardigheden, zoals de Mariadom en de Severiuskerk, twee kerken die vlak naast elkaar staan. Een andere mooie stad is Eisenach, hier vindt u kasteel Wartburg en is het de geboorte plaats van de componist Bach. Kortom, een vakantiehuis in Thüringen is de perfecte uitvalsbasis om deze bijzondere streek te ontdekken. De vakantiewoningen variëren van schattige kleine bungalows tot prachtige landhuizen en chalets, en zijn over het algemeen goed bereikbaar

Streek 
Ontspannen in de natuur, indrukwekkende burchten en kastelen bezoeken of rondkijken in historische steden, het kan allemaal in Thüringen. Een groot deel van deze streek is overdekt met uitgestrekte naaldbossen en glooiende berghellingen. Het enige nationale park in deze streek is Hainich, een bos met rode beuken, dat uniek is in de wereld. Beroemd is ook het wandelpad Rennsteig, van de kam van het Thüringer Wald en het aangrenzende Schiefergebergte naar het noordelijke Frankenbos.

Het Kyffhäuser gebergte is zeer indrukwekkend, niet alleen vanwege de geologische bezienswaardigheden maar ook door de cultuurhistorische waarde van het gebied. In de tweede helft van de 19e eeuw was dit de bekendste berg van Duitsland. Volgens de sage is de Duitse keizer Barbarossa (Frederik I) hier begraven. En in een grot die vlak bij Rottleben ligt zou hij nu nog steeds aan een tafel zitten, versteend en wel, om weer tot leven te komen als zijn rijk hem nodig heeft.

In de winter zijn de bergen in Thüringen bijzonder aantrekkelijk voor ski- en wandelliefhebbers. Er zijn meer dan genoeg loipen en wandelpaden, en op verschillende plekken zijn ook liften en pistes voor de alpineskiërs. En na een dag in de buitenlucht is het natuurlijk heerlijk thuiskomen in een van de leuke, gezellige vakantiewoningen die in Thüringen aangeboden worden.

Klimaat Thüringen

Gelegen in het midden van het land heeft de zee hier wat minder invloed op het klimaat. De temperaturen lopen hier wat meer uit elkaar. Juli en augustus zijn de warmste maanden met een gemiddelde temperatuur van 22° Celsius. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur rond het vriespunt. De neerslag is gemiddeld, maar hoger in de bergen (Thüringer Wald) kan wel wat meer vallen.

De hoofdstad van de regio is Erfurt. Het oude centrum heeft verschillende interessante bezienswaardigheden, zoals de Mariadom en de Severiuskerk, twee kerken die vlak naast elkaar staan. Ook de Petersberg Citadel met een ondergronds labyrint, de beroemde Krämerbrug van 120 meter lang die helemaal met huizen bebouwd is en het enige tuinbouwmuseum in Duitsland zijn een bezoek zeker waard

Eisenach
Een andere mooie stad is Eisenach. Hier vindt u kasteel Wartburg, een bijzonder 11e eeuws gebouw dat een typisch voorbeeld is van middeleeuwse architectuur. De componist Bach werd in deze plaats geboren, en er is dan ook een museum dat volledig aan hem gewijd is – het Bachhaus.

Jena
Jena, gelegen aan de Saale, is bekend als centrum van de optische industrie. De stad werd wereldberoemd door het vuurvaste Jena-glas. Een bezoek aan het optische museum is zeker een aanrader. Het heeft één van de grootste brillenverzamelingen van Europa, vele optische instrumenten en het oudste planetarium ter wereld.

Weimar
Het historische centrum van Weimar is door UNESCO als werelderfgoed aangewezen. Hier treft u het woonhuis van Goethe en het woonhuis van Schiller, die tegenwoordig beide dienst doen als museum. Maar ook het Wittums Paleis, de Anna-Amalia bibliotheek en Slotpark Belvedère zijn een bezoek meer dan waard.

Musea
Het mooiste natuurhistorische museum van deze streek vindt u in het slot Bertholdsburg in Schleusingen.

Spelfanaten kunnen hun hart ophalen in het Speelkaartenmuseum in Altenburg, met speelkaarten, historische tarot- en skaatkaarten, vele prachtige15e eeuwse, met de hand ingekleurde houtsneden, en een nagebouwd atelier van een speelkaartenmaker.

Speeltuinen/educatieve parken
Het dwergenpark in Trusetal is ruim 5000 m2 groot. Er loopt een klein treintje dwars door het park, en er zijn ruim 1400 dwergen te zien, in alle soorten en maten.

Dierentuinen 
In het berenpark in Worbis kunnen bezoekers beren en wolven van zeer dichtbij in hun oorspronkelijke omgeving bekijken. Er is ook een vrij toegankelijke open volière.

In het aquarium van Erfurt ziet u ruim 4000 verschillende diersoorten, waaronder haaien, zeealen, piranha’s, zeevissen en zoetwatervissen uit de hele wereld. Buiten kunt u vogels, reptielen en kleine zoogdieren zien.

Kastelen
Slot Friedenstein, het grootste vroegbarokke slot van Duitsland uit de 17e eeuw bevindt zich in Gotha. In het museum in dit kasteel vindt u werken uit de Middeleeuwen en de renaissance. Ook het park en de oranjerie vormen echte toeristische trekpleisters.

In Meiningen staat Schloss Elisabethenburg, een complex dat bestaat uit een voormalige bisschoppelijke burcht en een kerk. Tegenwoordig zijn hier drie staatsmusea ondergebracht: één met schilderijen uit de 15e tot de 19e eeuw, één dat is gewijd aan muziekhistorie en een theatermuseum. In Dornburg zijn maar liefst drie bezienswaardige kastelen te bezichtigen in drie zeer verschillende stijlen: een renaissanceslot, een rococokasteel en een oude burcht.

Overige bezienswaardigheden 
De grotten van Gera worden als kelder gebruikt door de lokale brouwerijen; ze lopen maar liefst 9 km onder de stad door. De Goetz-Grotten, de grootste toegankelijke kloof en grotten van Duitsland die ontdekt werden in 1915, kunt u bezoeken in Meiningen.