Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Vakantiehuis huren in de Saksen? Van luxe villa's met privé zwembad tot vakantiehuisjes waar ook jouw huisdier is toegestaan, je komt het allemaal tegen in ons aanbod vakantiehuizen in Saksen. Wat jouw eisen ook zijn bij het zoeken, er is altijd wel een vakantiewoning te vinden die aansluit op jouw wensen. Een vakantiehuis huren in Saksen is bij Villaspot heel eenvoudig!

Lees meer

Alle plaatsen in Saksen

Vakantiehuis in Saksen - Duitsland huren

Steeds meer mensen ontdekken de prachtige natuur, de boeiende cultuur en de vele trekpleisters van de deelstaat Saksen in het oosten van Duitsland. Saksen grenst aan Polen, Tsjechië en de Duitse deelstaten Beieren, Thüringen, Saksen-Anhalt en Brandenburg. De regio is zeer veelzijdig en het afwisselende landschap is overweldigend, met diepe rivierdalen, hoge bergen, bossen en heldere meren. Bezoek zeker Torgau, gelegen aan de Elbe en in het bezit van een prachtig kasteel. Maar ook de zilverroute door het Ertsgebergte is meer dan een bezoek waard. Vanuit uw vakantiehuis in Saksen kunt u gemakkelijk uitstapjes maken, want Saksen is rijk aan historie en heeft op het gebied van cultuur ontzettend veel mogelijkheden.

Streek 
Grote en kleine steden, kastelen en burchten, kunst en cultuur vindt u hier in overvloed. Een ideale bestemming voor wandelen, fietsen, paardrijden, kanoën of bergbeklimmen. En in de winter zijn er meer dan genoeg mogelijkheden voor wintersportactiviteiten, zoals langlaufen en skiën. De Sächsische Schweiz is waarschijnlijk de mooiste streek in deze deelstaat – bijzondere rotsformaties, prachtige dalen langs de Elbe en romantische dorpjes. Langs de rivierhellingen liggen overal wijngaarden. Het grootste deel van de Sächsische Schweiz is een nationaal park, en het is daarom ook bijna onvermijdelijk dat bijna alle vakantiehuizen in Saksen hier op zeer idyllische plekjes staan.

Het Erzgebergte is een prima plek voor wandel- en fietsliefhebbers. Dit dichtbeboste middelgebergte dankt zijn naam aan het feit dat hier veel zilvererts gewonnen werd. In de bergstadjes Annaberg-Buchholz, Schneeberg en Freiberg is nog duidelijk te herkennen hoeveel rijkdom het zilver deze streek heeft opgeleverd, die ook bekend is om zijn houtsnijkunst. Het Vogtland, rond Plauen en het Göltzsch-dal, staat bekend om de instrumenten die hier vervaardigd worden. Al ruim 3 eeuwen lang worden in steden als Markneu-Kirchen en Klingenthal de allerbeste muziekinstrumenten geproduceerd.

In deze streek kunt u genieten van kunst en cultuur, eeuwenoude tradities en prachtige landschappen met massieve bergketens, schilderachtige dalen en uitgestrekte bossen. Al met al geen slecht idee om een vakantiehuisje in Saksen te huren voor een heerlijke, onvergetelijke vakantie.

Klimaat Saksen

Het klimaat in Saksen is, net als in de meeste andere delen van Duitsland, erg veranderlijk. 's Zomers kan het erg warm worden, maar omdat de deelstaat vrij groot is ligt het er maar net aan welk deel u zit. De grootste kans op mooi weer heeft u in de periode van mei tot september. Neerslag kan het hele jaar vallen, en over het algemeen is het klimaat niet veel anders dan bij ons.

De hoofdstad Dresden, die door bezoekers soms het “Florence van de Elbe” wordt genoemd, is een bijzondere plek met prachtige parken en tuinen. Rondom de stad liggen wijngaarden en mooie kastelen en burchten. De gebouwen uit de renaissance, barok en de 19e eeuw, de koepel van de kloosterkerk, de panorama’s over de rivier de Elbe en de Semper opera maken deze stad tot een grote toeristische trekpleister. En de “Dresdener Zwinger” ten slotte, een barok plein met schitterende fonteinen, is met de Kronenpoort, rijk versierde paviljoens en verschillende galerieën zeker een aanrader als u de stad bezoekt.

Leipzig
In Leipzig kunt u veel interessante bezienswaardigheden vinden, waaronder het oude raadhuis - één van de meest indrukwekkende renaissancegebouwen van Duitsland. Tegenwoordig is er het Stadtgeschichtliche Museum gevestigd, met een collectie van bijna 530.000 objecten. Voor Nederlanders is dit pand extra interessant omdat Prins Willem van Oranje hier op in 1561 trouwde met Anna van Saksen. De stad heeft ook een levendige muziektraditie, onder andere omdat componisten als Bach, Mendelssohn-Bartholdy, Telemann, Wagner en Schumann hier gewoond en gewerkt hebben.

Musea
Het beroemdste product van voormalig Oost-Duitsland, de Trabant, werd in Zwickau geproduceerd. In het Horch-museum, in de gerestaureerde fabriekshal, ziet u alle modellen die ooit gemaakt zijn, van cabriolet tot brandweerauto. In Chemnitz kunt u het industriemuseum bezoeken, waar de 200-jarige Saksische industriële geschiedenis weer tot leven gewekt wordt.In het stadje Radebeul staat het “DDR Zeitreis Museum”. Hier maakt de bezoeker kennis met een groot aantal onderdelen van het dagelijkse leven in voormalig Oost-Duitsland.

Kerken
De Dom van Freiberg, met de beroemde ‘Gouden Poort’, is overweldigend, met twee prachtige grote preekstoelen, versierd met houtsnijwerk dat scènes uit de mijnbouw weergeeft, en een schitterend orgel.

Dierentuinen
De Zoo Dresden is een van de oudste dierentuinen van Duitsland, en is met ruim 400 diersoorten een bezoekje zeker waard.

Kastelen
Schloss Moritzburg, in het gelijknamige dorp niet ver van Dresden, is een prachtig barok bouwwerk. In het kasteel bevindt zich een waardevolle collectie porselein uit Meissen, en meubelen en kunstvoorwerpen van Franse, Italiaanse en Duitse meesters uit de 18de eeuw. Niet ver van Grimma ligt het plaatsje Colditz, met het gelijknamige kasteel. Het is vooral beroemd omdat hier tijdens de 2e Wereldoorlog hooggeplaatste geallieerde officieren gevangen zaten, waarvan velen een uitbraakpoging waagden. Een deel van het slot is nu een museum.

Overige bezienswaardigheden 
“Klein Ossi Land”, vlakbij Bautzen, is een miniatuurpark over de DDR dat een beetje doet denken aan Madurodam. In en rondom Freiberg zijn diverse voormalige zilvermijnen te bezoeken. Heel bijzonder is ook de Mijnacademie, opgericht in 1765. Dit was de eerste technische hogeschool van Duitsland. Sla hier vooral mineralencollectie niet over - één van de oudste en belangrijkste verzamelingen ter wereld.

Bautzen heeft een keur aan bezienswaardigheden, zoals de middeleeuwse vestingwerken, het historische stadscentrum en het indrukwekkende kasteel Ortenburg. Er staan maar liefst zeventien torens en bastions, waarvan de “Reichenturm, of de “Scheve toren” de meest beroemde is. In Zwickau kunnen muziekliefhebbers in het geboortehuis van Robert Schumann alles over het leven en werk van deze componist te weten komen.