Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Een vakantiehuisje huren aan zee is altijd een goede keuze. Dit kun je bijvoorbeeld doen in de zomer zodat de kans op goed en warm weer het grootste is, maar ook in andere tijden van het jaar kan een verblijf aan zee heel aangenaam zijn. Heb je nu een hond (of misschien wel meer dan eentje) die erg graag actief bezig is en maken jullie samen regelmatig lange wandelingen? Kies dan voor een vakantiehuis huisdier bij Villaspot. Hierin zijn huisdieren toegestaan en kunnen jullie samen genieten van een fijn verblijf aan zee.

Lees meer

Strandhuisje met hond

Lekker ruime en vakantiehuizen met een omheinde tuin

De luxe vakantiehuizen waar huisdieren toegestaan zijn, zijn doorgaans ruim opgezet zodat iedereen er voldoende ruimte heeft. Altijd handig natuurlijk als je een vrij grote hond hebt of wanneer je met meer honden vakantie gaat houden of een weekendje weg gaat. Kies bij voorkeur voor een vakantiehuis met omheinde tuin, zodat je viervoeter daar los kan lopen en zich kan vermaken met rennen en spelen. Als de tuin afgezet is, kan je huisgenoot op vier poten niet ontsnappen en is dat voor jou ook een ware geruststelling. Bovendien heeft een ander dan ook nooit last van jouw hond dus dat is dubbel voordeel. 

Kijk altijd goed waar je hond welkom is en los mag lopen

Als je een vakantiehuisje aan zee boekt, kijk dan altijd even goed op welke stranden je viervoeter welkom is. Er zijn vaak bepaalde delen van het strand waar honden toegestaan zijn en soms ook los mogen lopen. Dit staat altijd duidelijk aangegeven zodat je weet waar je aan toe bent. Niet overal gelden dezelfde regels maar als je je hond moet aanlijnen, is dat wel duidelijk en op terrasjes of andere locaties buiten is het zelden een probleem als je je viervoeter meebrengt. Je neemt je hond immers niet mee op vakantie om deze heel de dag alleen in het strandhuisje te laten zitten terwijl jij van alles onderneemt. Dit doe je beter gewoon gezellig samen. 

Bepaal de locatie waar je naartoe gaat

Als je je viervoeter meeneemt op vakantie, kun je voor een vakantiehuis Nederland kiezen maar in het buitenland is natuurlijk ook mogelijk. De meeste honden hebben weinig problemen met een ritje in de auto dus dat komt wel goed. Kies een locatie die je aanstaat en waar jullie je samen goed kunnen vermaken. Is de bestemming wat verder van huis en kies je bijvoorbeeld voor een vakantiehuis Frankrijk? Neem dan eten en drinken voor onderweg mee en stop regelmatig, zodat jullie even de benen en pootjes kunnen strekken en een sanitaire stop kunnen doen. 

Pak ook voldoende spullen voor je hond in

In de groepsaccommodaties waar huisdieren worden toegelaten, vind je natuurlijk geen speciale spullen voor honden. Deze dien je mee te nemen vanaf thuis. Vergeet dus niet voor je hond voer, speelgoed, een mand, goede riem en alles wat het dier nodig heeft in te pakken. Ga je naar het buitenland? Kijk dan even goed of je hond daarvoor speciale inentingen moet halen en zorg dat deze, indien nodig, op tijd gegeven worden. Paspoort mee en je hond kan met een gerust hart mee op reis. Je hond meenemen heeft zo zijn voordelen: je hebt geen oppas nodig en hebt geen kosten voor een pension, maar wat vooral belangrijk is: jullie zijn samen, kunnen van alles ondernemen en hoeven elkaar niet te missen. De hond zal je dankbaar zijn als deze mee mag en gewoon bij je kan blijven. 

Meer mensen en meer honden samen op vakantie

Ga je met een grote groep een weekendje weg en zijn jullie allemaal hondenbezitters? Kijk dan voor een groepsaccommodatie Nederland (buitenland kan natuurlijk ook) waar jullie allemaal samen, inclusief de honden, terecht kunnen. Zo kunnen jullie kletsen en bijpraten en spelen de viervoeters samen. Een soort win-win situatie kunnen we dat wel noemen. Bij Villaspot vind je zeker een vakantiehuis 10 personen maar ook voor gezelschappen van 20 of 30 personen ben je er aan het juiste adres. Een kasteel huren of een chalet zoeken? Dat is allemaal mogelijk bij Villaspot. Ook als je de hond wilt meenemen zijn er tal van goede opties.