Vakantiehuizen
in 40+ landen

Zorgeloos en veilig
online boeken

De laagste
prijsgarantie

200.000+
vakantie reviews

Persoonlijke
klantenservice

Wie al maanden van tevoren weet waar hij zijn vakantie met de Kerstdagen wil doorbrengen reserveert zijn vakantiehuisje uiteraard ruim op tijd. Dan weet je zeker dat jij in dat huisje kunt zitten.

Lees meer

Last minute vakantiehuis Nederland

Als de datum en vakantiebestemming minder strikt vastliggen kun je profiteren van een last minute vakantiehuis in Nederland. Een last minute vakantiehuis in Nederland voldoet aan dezelfde hoge eisen als elk ander vakantiehuis, het is alleen goedkoper. Dat komt doordat een last minute vakantiehuis nog niet voor het volle tarief is geboekt. Om het huisje toch gevuld te krijgen wordt het voor een lagere huurprijs aangeboden.

Waarom kiezen voor een last minute vakantiehuis in Nederland?

Veel mensen kiezen vanwege de lagere huurprijzen voor een last minute vakantiehuis. Maar er zijn ook andere redenen om van een last minute aanbieding gebruik te maken. Als je bijvoorbeeld heel impulsief bent en besluit om volgende week met vakantie te gaan is een last minute vakantiehuis een optie. Het boeken van last minute vakantiehuizen is ook verrassend. Want bij last minute aanbiedingen is de keuze uiteraard niet zo groot als het reguliere aanbod. Daardoor heb je best kans dat je op een vakantiebestemming terechtkomt die je zelf nooit zou hebben gekozen, maar die wel heel leuk is.

Welk type vakantieganger boekt een last minute vakantiehuis?

Het boeken van een last minute vakantiehuis in Nederland vraagt de nodige flexibiliteit. Je moet niet gebonden zijn aan een bepaalde bestemming of vakantieperiode, want dat beperkt de mogelijkheden. Ook wat betreft het soort en de beschikbare faciliteiten van het vakantiehuisje moet je niet al te strikt zijn. Je moet dus bij het boeken van een last minute vakantiehuis in Nederland bereid zijn om je te laten verrassen. Een last minute vakantiehuisje boek je altijd kort voor vertrek, soms maar een week of een paar dagen.

De risico’s bij het boeken van een last minute vakantiehuis

Het boeken van een vakantiehuis uit de last minute categorie is alleen succesvol als je vlak na het boeken met vakantie gaat. Of je gebruik wilt maken van een last minute heeft te maken met de hoeveelheid risico die je wilt lopen. Wie absoluut zeker wil zijn dat hij een bepaald huisje op een specifieke locatie tijdens een bepaalde periode kan huren, zal dat niet via last minute doen. Die boekt het huisje ruim van tevoren en betaalt de reguliere prijs. Dat kost dus iets meer, maar dan weet je 100% zeker dat het huisje van jou is.

Zoeken in de categorie last minute vakantiehuis Nederland

Elke aanbieder van vakantiehuisjes heeft wel een categorie last minute. Dat geldt ook voor villaspot.nl. Je kunt het zoeken op een last minute vakantiehuis in Nederland activeren door dit in het filter aan de linkerkant onder ‘Aanbiedingen’ aan te vinken. Bij een combinatie van last minutes en een vakantiedatum die nog ver weg ligt zijn de kortingen beperkt tot enkele procenten. Als je een vertrekdatum kiest die binnen een week ligt, lopen de kortingen hoog op, soms wel tot boven de 50%. Uiteraard kun je het filter voor een last minute vakantiehuis in combinatie met de andere selectiemogelijkheden gebruiken.