7 tips voor een weekendje weg naar Zeeland

Denk je aan Zeeland, dan denk je aan kilometers strand en duingebied, mooie duinbossen, historische steden en pittoreske vissersdorpen. In de provincie waar land en water samenkomen is  van alles te ontdekken en te beleven. Villaspot geeft jou 7 leuke tips!

 

Tip 1: Een dagje luieren op het strand

De brede zandstranden die de provincie Zeeland rijk is nodigen uit tot een dagje luieren aan zee. Lees een goed boek, geniet van een hapje en een drankje en neem een frisse duik in de Noordzee. Je kunt je dag ook een stuk actiever invullen natuurlijk. Ga lekker wandelen met de hond, ga suppen of kitebuggyen of ga paardrijden langs de branding. Aan het einde van de dag neem je plaats in één van de vele strandpaviljoens en sluit je af met een lekker diner.

Tip 2: Bezoek de Deltawerken

In heel Zeeland vind je sporen van het eeuwenoude gevecht tegen de zee. Om een watersnoodramp als die in 1953 naar de toekomst toe te voorkomen zijn de Deltawerken gebouwd. De Deltawerken, die bestaan uit 13 onderdelen, vormen samen de grootste stormvloedkering ter wereld. Zeker een bezoek waard! De Oosterscheldekering is het meest indrukwekkende bouwwerk. Deze kun je van binnen bekijken. Combineer dit met een bezoek aan Deltapark Neeltje Jans. Een leuk en tegelijkertijd leerzaam dagje uit! Ook de Brouwersdam, op de scheiding van Zeeland en Zuid-Holland, is een mooi stukje Nederlands vernuft. Tegenwoordig kun je je hier prima vermaken!

 

Afbeeldingsresultaat voor deltawerken

Tip 3: Bezoek één van de historische steden

Zeeland kent een aantal prachtige en tegelijkertijd historische steden. Middelburg, de hoofdstad van Zeeland, is een stad met een rijke geschiedenis. Je vindt er veel historische en monumentale gebouwen. Naast het bezichtigen van deze panden kun je er gezellig winkelen en plaatsnemen op één van de vele terrassen. Zierikzee is ook zo’n echt typisch Zeeuwse plaats. Deze populaire stad trekt door zijn vele monumenten, de gezellige haven, winkels en terrassen jaarlijks veel bezoekers. Vlissingen, de tweede stad van Zeeland, is een populaire toeristische trekpleister. Op de boulevard heb je een mooi uitzicht over de Westerschelde. Ook vind je er een aantal leuke uitjes, waaronder Het Arsenaal. Naast een groot aquarium is er een 65 meter hoge uitkijktoren. Hoe leuk!

Tip 4: Verken Zeeland op de fiets

De provincie Zeeland kun je perfect per fiets verkennen. Het Zeeuwse fietsknooppuntennetwerk biedt je allerlei mogelijkheden. Fiets langs het water, over dijkjes, door duingebieden en door de karakteristieke gemoedelijke dorpjes. Plaatsen als Bruinisse, Renesse en Sluis zijn écht de moeite waard om op de fiets te verkennen. Stop hier ook zeker even voor een hapje of een drankje. Burgh-Haamstede dat aan het Noordzeestrand ligt is ook zo’n typisch Zeeuws dorp. Hier vind je Boswachterij Westerschouwen, een 330 hectare groot natuurgebied. Erg leuk om dit gebied met de fiets te ontdekken. Geen fiets bij je? Bij Fietsverhuur in Burgh-Haamstede kun je terecht voor een diversiteit aan fietsen. Op die manier kun je zorgeloos genieten van de prachtige omgeving.

 

strand zee kust horizon berg- hemel weg kust- fiets fiets vervoer- voertuig park fiets wielersport Holland Nederland wolken tour fietsen wielen breken onderweg zeeland fietstocht uitgeschakeld dijk schouwen duiveland

Tip 5: Verblijf in een vakantiehuis

Kies je voor een verblijf in Zeeland? Kies dan voor een comfortabel vakantiehuis in Zeeland. Door heel de provincie heen kom je de mooiste huizen tegen. Of je nu romantisch met zijn tweeën een weekje weg wil of met een grote groep een vakantiehuis wil betrekken. Allemaal mogelijk! Aan het strand, in het bos, in de polder… kies voor de vakantiewoning die aan jouw wensen voldoet. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een huis op een vakantiepark. Op deze manier geniet jij optimaal van je vakantie in Zeeland!

Vakantiehuis in Zeeland zoeken

Tip 6: Genieten in familiepretpark Mini Mundi

Wanneer je in Zeeland bent is het zeker de moeite waard om met het gezin een dagje te vertoeven in familiepretprak Mini Mundi. Naast verschillende leuke in- en outdoor attracties, waaronder een schommelschuit en een heuse achtbaan, vind je hier ook een leuk miniatuurpark dat je meer vertelt over het schiereiland Walcheren. Erg leuk en informatief tegelijkertijd. Het park is geschikt voor kinderen van 0 tot en met ongeveer 6 jaar. Duik aan het einde van de dag nog even Middelburg in voor een gezellig terrasje!

Tip 7: Bezoek één van de festivals

Zeeland kent een leuk en verrassend festivalseizoen. De Zeeuwen verbinden veel van hun festivals in Zeeland met het element water. Het bekendste Zeeuwse festival is Concert at Sea. Ooit klein begonnen, inmiddels uitgegroeid tot een evenement dat jaarlijks tienduizenden bezoekers trekt. Ook Vestrock is een bekend Zeeuws festival. Naast nationale en internationale muzikale optredens zijn er lezingen en theater. In september kun je een bezoek brengen aan het Film by the Sea festival in Vlissingen. Dit festival trekt elk jaar bekende acteurs en schrijvers. Genoeg te doen dus tijdens het festivalseizoen!

 

Vakantiehuis in Zeeland zoeken