Wellness vakantie boeken? Kom helemaal tot rust

Steeds meer mensen kiezen voor wellness tijdens hun vakantie. En dan het liefst in combinatie met een vakantie aan zee. Dat komt omdat er een grote behoefte aan anti stress vakanties. Daarnaast is een grote behoefte aan luxe reizen, ontspanning en genieten.  Wellness staat voor relaxen. Relaxvakanties zijn net zoals cruises in bij een groot publiek.  Maar hoe kan je nu een wellness vakantie boeken, een hotel met binnenzwembad en waar huur je een vakantiehuisje aan zee met sauna, jacuzzi of hottub? Op deze pagina een aantal antwoorden.

Vakantiehuis met sauna of jacuzzi huren

De meest eenvoudige manier om tijdens je vakantie van wellness te genieten, is het huren van een vakantiehuis met jacuzzi of sauna.  In deze luxe vakantiehuizen vind je naast een privé sauna of jacuzzi ook meestal een vaatwasser, tv, wifi internet, wasmachine en luxe inrichting. Je kunt een 2 persoons huisje met privé sauna of hottub huren maar ook groepen kunnen genieten van relax voorzieningen. Populair zijn de grote vakantiehuizen met Turks Stoombad, samen genieten en relaxen. Voor de meeste mensen is een vakantiehuis met jacuzzi aan zee echter het toppunt van relaxen.  Genieten van uitzicht op zee en een jacuzzi in de tuin was voor velen een droom.   Door het groeiende aanbod wellness vakantiehuizen kan die droom voor steeds meer mensen gerealiseerd worden.

Af en toe een wellness weekend boeken, werkt ook ontspannend

Een retreat van bijvoorbeeld 14 of 21 dagen, kan helend en relativerend werken. Er zijn echter ook mensen die meerdere keren per jaar er op uit willen en 3 tot 6 keer per jaar een wellness weekend in een hotel of spa boeken. Het voordeel van een weekendje weg is dat je dit kun spreiden over het hele jaar en als “de tank leeg is” lekker bij kunt tanken. Als je kiest voor een wellness weekend weg zijn er diverse opties. Bijzonder aan te raden is het boeken van een hotel aan zee.  Net zoals bij een vakantiehuis aan zee, geeft een hotel aan de kust met sauna, zwembad en bubbelbad je een relax gevoel. Als je dan ook nog eens een hotelkamer met jacuzzi kunt boeken, heb je het helemaal voor elkaar. Een arrangement voor 2 personen inclusief overnachting, ontbijt en diner is zéér aan te raden.  Het is een relatief goedkope manier om er met zijn tweeën een weekendje tussenuit te gaan.

Vakantie met anti stress programma boeken

Steeds vaker boeken mensen een reis met een anti stress programma. En het zijn niet alleen managers en directeuren van grote bedrijven die dat doen. Een anti stress programma kan bestaan uit meditatie, yoga of ademhalingsoefeningen maar een wandeling langs de kust of zee kan ook zéér ontspannend werken.  Zo een anti stress vakantie wordt vaak gegeven onder begeleiding van een deskundige. Dit type reizen staan ook wel bekend als mindfull vakanties en werkt helend voor lichaam en geest. Welness- en anti stress reizen gaan overigens prima samen.